Triomfen voor de Graaf en Baetens opent de European Darts Open met een knal PDC
PDC

Triomfen voor de Graaf en Baetens opent de European Darts Open met een knal

Triomfen voor de Graaf en Baetens opent de European Darts Open met een knal

De openingsdag van de European Darts Open 2024 in Leverkusen heeft opnieuw zijn belofte waargemaakt met enkele spectaculaire wedstrijden in de middagronde. Onder de winnaars bevonden zich Ritchie Edhouse, Jeffrey de Graaf, Andy Baetens en Daryl Gurney, die allen hun plek in de laatste 32 veiligstelden.

Jeffrey de Graaf Zegeviert in Spannend Duel tegen Gilding

Jeffrey de Graaf, een Nederlander die tegenwoordig in Zweden woont en voor dit land uitkomt, maakte indruk in zijn wedstrijd tegen voormalig UK Open-kampioen Andrew Gilding. De Graaf begon sterk en wist de eerste leg te winnen, maar het was de derde leg die het keerpunt in de wedstrijd markeerde. Beide spelers hadden grote moeite met het uitgooien, waarbij Gilding zeven kansen miste om zijn eigen leg te houden. De Graaf brak uiteindelijk met een 21-darter, gevolgd door een 17-darter, waarmee hij een 3-1 voorsprong opbouwde.

Met een krachtige 15-darter en een daaropvolgende 17-darter wist De Graaf zijn voorsprong uit te breiden tot 5-2. Gilding gaf echter niet op en produceerde een indrukwekkende 167-finish om de achterstand terug te brengen tot 5-3, waarna hij ook de volgende leg won en de spanning terugbracht tot 5-4. Uiteindelijk behield De Graaf zijn kalmte en besliste hij de partij met een uitstekende 13-darter, waardoor hij zich plaatste voor een confrontatie met Chris Dobey in de volgende ronde.

Baetens Krijgt Nathan Rafferty Onder Controle na Spannend Duel

De Belg Andy Baetens begon sterk tegen Nathan Rafferty en nam al snel een comfortabele 4-1 voorsprong. Het leek een gemakkelijke overwinning te worden, maar Baetens verspeelde zijn voorsprong en gaf Rafferty de kans om terug te komen in de wedstrijd. Rafferty won vier legs op rij en bracht de stand naar 5-4 in zijn voordeel.

Baetens herpakte zich echter en dwong met een overtuigende 13-darter een beslissende leg af. In deze laatste leg had Baetens de voorsprong en maakte hij met zijn vijfde matchdart een einde aan de wedstrijd, waardoor hij zich alsnog kwalificeerde voor de tweede ronde.

Triomfen voor de Graaf en Baetens opent de European Darts Open met een knal

Ritchie Edhouse Blinkt Uit tegen Jan Dueckers

Ritchie Edhouse hoefde zich weinig zorgen te maken in zijn wedstrijd tegen Duitser Jan Dueckers. Met een gemiddelde van 84,28 won Edhouse met maar liefst 6-0. Het hoogtepunt van de wedstrijd kwam in de vierde leg, waar Edhouse een 10-darter wist te produceren na twee 180-scores in dezelfde leg. Dueckers kon niet opboksen tegen het solide spel van de Engelsman en wist geen enkele leg te winnen.

Daryl Gurney Laat Marko Kantele Kansloos

Ook Daryl Gurney had een gemakkelijke middag. Met een gemiddelde van 89 en een finishpercentage van 40% liet hij Marko Kantele kansloos en won hij met 6-0. Gurney, bijgenaamd 'Superchin', bewees opnieuw zijn klasse en plaatste zich zonder enige moeite voor de volgende ronde.

Uitslagen van de Laatste Vier Wedstrijden

Ritchie Edhouse (84.28) 6-0 (76.54) Jan Dueckers

Jeffrey De Graaf (90.66) 6-4 (89.63) Andrew Gilding

Andy Baetens (88.06) 6-5 (87.49) Nathan Rafferty

Marko Kantele (80.88) 0-6 (89.29) Daryl Gurney

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws