GDO dag 2 avond: Van Gerwen, Van de Pas en Klaasen winnen PDC
PDC

GDO dag 2 avond: Van Gerwen, Van de Pas en Klaasen winnen

GDO dag 2 avond: Van Gerwen, Van de Pas en Klaasen winnen

De laatste tweede ronde wedstrijden van de German Darts Open werden deze avond gespeeld. De 16-jarige Nico Blom die gisteren nog sensationeel won () nam het vanavond op tegen Cristo Reyes. Helaas voor het Duitse thuispubliek eindigde deze avond het sprookje van Blom.

Vincent van der Voort moest deze avond zijn meerdere erkennen in Joe Cullen terwijl Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jelle Klaasen wel hun wedstrijden wisten te winnen.

Avondsessie (19:00 uur - 24:00 uur)
Cristo Reyes (97,24) 6-1 Nico Blum (87,96)
Het is voor het Duitse thuispubliek de sensatie van het weekend. De 16-jarige Nico Blum wist deelname aan de German Darts Masters af te dwingen en won bovendien de eerste ronde. Vandaag viel dan toch het doek tegen de Spanjaard Cristo Reyes. Met 6-1 won Reyes maar Blum kon het publiek nog wel trakteren op twee 180-ers.

Joe Cullen (98,72) 6-4 Vincent van der Voort (93,73)
De heren bleven dicht bij elkaar tot aan 4-4 waarbij ze om en om de leiding namen in deze partij. Vanaf dat moment wist de Nederlander geen dubbel meer te gooien waardoor hij de winst met 6-4 zag gaan naam Joe Cullen. Gisteren was Van der Voort nog te sterk voor Dirk van Duijvenbode, maar nu is het ook voor hem einde verhaal op de German Darts Masters.

Benito van de Pas (81,16) 6-3 Paul Nicholson (86,92)
Van de Pas neemt de voorsprong in deze partij met 2-0 en 3-1. Hij loopt uit naar 5-2 maar weet de partij nog niet te beslissen in zijn voordeel. Nicholson, die al dansend het podium op kwam, had uiteindelijk weinig reden tot vreugde want hoewel hij de achtste leg nog wel wist te pakken zag hij Van de Pas met een 115-finish de partij beslissen.

Michael van Gerwen (102,48) 6-3 Ronny Huybrechts (100,62)
Ronny Huybrechts weet de eerste twee legs te pakken met o.a. een 109-finish en krijgt meerdere kansen om ook de derde leg te pakken. Hij verzuimt om zijn voorsprong uit te breiden en ziet Van Gerwen al snel weer op gelijke hoogte komen. Vervolgens loopt de Nederlander uit naar 4-2 door o.a. een 114-finish te gooien. De achtste leg was nog voor de Belg maar daarna maakte Van Gerwen het af.

Mensur Suljovic (98,90) 6-2 Mark Walsh (91,96)
De heren liepen naar een 2-2 tussenstand maar vanaf dat moment was het Suljovic die het initiatief nam. Walsh wist in het vervolg geen dubbel meer te gooien en met 6-2 was de winst er voor de Oostenrijker.

Peter Wright (101,10) 6-1 Krzysztof Ratajski (87,12)
Ratajski kon in deze partij weinig weerstand bieden voor Peter Wright. The Snakebite versnelde naar een 5-0 voorsprong waarna Ratajski zijn eerste dubbel uit 6 kansen wist te raken. Het zou de enige leg blijken.

Jelle Klaasen (94,93) 6-0 Christian Kist (81,83)
Deze partij werd eenrichtingsverkeer. Kist kwam niet in zijn spel en bleef ver van zijn gebruikelijke niveau verwijderd. Klaasen gooide wel het niveau dat bij de PDC behaald dient te worden om mee te kunnen en won zodoende vrij eenvoudig met 6-0 van Kist.

Dave Chisnall (104,86) 6-0 Nathan Aspinall (89,00)
Aspinall gaf deze partij niet thuis en Chisnall wist uitstekend spel te laten zien. Drie kansen kreeg Aspinall om een dubbel te gooien maar ze gingen er allemaal niet in. Met 6-0 won Chisnall overtuigend.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws