Phil Taylor plaatst zich voor de Grand Slam Of Darts finale PDC
PDC

Phil Taylor plaatst zich voor de Grand Slam Of Darts finale

Phil Taylor plaatst zich voor de Grand Slam Of Darts finale

De eerste halve finale gaat tussen de Phil 'the power' Taylor die geen introductie nodig heeft. Taylor neemt het op tegen zijn voormalig protegé en regerend wereldkampioen Adrian Lewis. 'Jackpot' is evenals Taylor afkomstig uit het Engelse Stoke-on-Trent. Jaren lang hebben Taylor en Lewis samen getraind. In 2004 maakte Lewis zijn tv debuut sindsdien is het supertalent een gevestigde naam met als bekroning zijn world champion titel op 3 januari 2011. Wanneer Lewis zijn talent kan aanspreken op het Grand Slam Of Darts podium krijgen we een tweede halve finale om je vingers bij af te likken.

Direct na de pauze begint Lewis subliem aan zijn leg, met een 9- darter via dubbel 12 komt Lewis terug naar 4-2. Het is echter geen officiële perfecte leg omdat hij door een bouncer 10 pijlen nodig heeft te finishen. Je moet echter van goede huize komen om de machine Taylor te stoppen. 'The power' is vreselijk constant en kent maar weinig dipjes in een wedstrijd. Als tegenstander is het zo frustrerend als je zelfs met ruim 100 gemiddeld tegen een achterstand aan blijft kijken. Lewis weet zijn eigen leg te behouden en blijft maar één break achter met 5-3 mag Lewis geen leg verzwakken. In de 10de leg staan beide heren tegen de 110 gemiddeld te spelen, een halve finale van ongekende klasse. Beide grootheden gaan de tweede pauze in met 7-3, net voor de pauze weet Taylor Lewis voor de tweede keer te breaken.

Na de tweede pauze weet Lewis dat hij Taylor minimaal 3 keer moet breaken om zich te plaatsen voor de grote finale. In principe doet 'jackpot' niets verkeerd, met bijna 108 gemiddeld kun je niet veel beter. Het is voor Lewis afwachten op kleine kansjes en deze dan ook meteen pakken. Phil Taylor mag na de pauze beginnen en gooit meteen weer een super leg. Taylor mist dubbel 12 voor een 12-darter wanneer Adrian Lewis 131 weet te finishen voor de eerste break. Nadat Taylor 167 mist vind Lewis dubbel 16 met de eerste pijl om de achterstand terug te brengen naar 7-5. Een ongelofelijk mooi duel deze eerste halve finale waarin de mannen zichtbaar genietend naar steeds grotere hoogte stijgen. In de 14de leg staat Taylor op 119 welke hij weet te verzilveren terwijl Lewis op dubbel 12 stond te wachten. Even dacht 'jackpot' net voor de pauze zijn tweede break te maken. Met 9-6 gaan de mannen even pauzeren en mag Adrian Lewis zo na de pauze beginnen.

In de 16e leg staat Taylor op 86 na 9 pijlen, met twee pijlen pakt Taylor de 16e leg en komt op 10-6 waarmee Lewis weer een break tegen oploopt. In een 'first to 16' begint de tijd te dringen voor Lewis. Beide heren tonen absolute klasse, 'jackpot' kan echter Taylor niet stoppen. Waar 'the power' heen kijkt belanden zijn pijlen, de meester maakt geen fouten en speelt een sublieme wedstrijd. De wereldkampioen Lewis staat 104 gemiddeld te spelen en kijkt tegen een 12-6 achterstand aan. Net voor de pauze zet Lewis weg op 97 waarna Taylor 108 uitgooit met een 13-7 achterstand gaat Lewis de pauze in met de wetenschap dat de grote meester nog maar 3 legs nodig heeft.

111 is de finish die Taylor maar één leg van een plaats in de finale af brengt. Lewis is voor de vierde keer gebroken. Lewis en Taylor staan beide nog altijd boven de 100 gemiddeld te spelen. 'Jackpot' noteert nog even een maximale 180 score op de borden en gooit 145 uit om Taylor toch nog een keer terug te breaken. Via 74 weet Lewis deze halve finale nog even in leven te blijven, het staat 15-9 in het voordeel van 'the power'. Via dubbel 12 plaatst Phil Taylor zich voor de finale van de 2011 William Hill Grand Slam Of Darts. Lewis stond op 116 te wachten en kan terug kijken op een geweldig gevecht, 'jackpot' heeft gevochten als een wereldkampioen. Einduitslag 16-9 voor Taylor.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws