Grand Slam Of Darts Gary Anderson ontmoet Taylor in de finale PDC
PDC

Grand Slam Of Darts Gary Anderson ontmoet Taylor in de finale

Grand Slam Of Darts Gary Anderson ontmoet Taylor in de finale

Deze 46 jarige Mark Walsh heeft aardig wat prestaties op zijn palmares maar is de minst bekende speler in de halve finale. In 2005 wist '' de finale van de UK open te halen. Toen verloor de Engelsman van Phil Taylor met 13-7. Al in 2002 maakt hij zijn debuut op een televisietoernooi tijdens de World Matchplay. In 2009 wist hij Raymond van Barneveld van een titel te weerhouden. In de finale van de UK Open Regional in Derby versloeg Walsh met 6-5 van Barneveld. Vanmiddag zal Walsh aanleggen in de eerste halve finale tegen Gary Anderson. De 40 jarige ' is een super talent, als het wil lopen vliegen de 180 scores je om de oren. De Schot heeft een wat mindere tweede helft van 2011. Met name in de privé sfeer hebben wat zaken gespeeld waaronder het overlijden van zijn broer waardoor zijn prestaties begrijpelijk wat minder zijn. ' lijkt echter weer geheel terug te zijn.

Wie zal het vanavond opnemen tegen Phil Taylor in de finale van de 2011 William Hill Grand Slam Of Darts? Vorig jaar was het Scott Waites die de Grand Slam Of Darts wist te winnen ten kosten van James Wade.

Gary Anderson noteert meteen in de eerste leg van de wedstrijd die Mark Walsh is begonnen een 180 score. 'The Flying Scotsman' heeft problemen met de dubbel en de Engelsman weet via dubbel 10 zijn eerste en eigen leg te behouden. Ook in de tweede leg weet de Schot alweer zijn 25ste maximale 180 te noteren van het toernooi. Nu vind Anderson wel met zijn eerste pijl dubbel 18 om ook zijn eerste eigen leg te behouden 1-1. De nummer 12 van de PDC Mark Walsh weet via een 80 finish als eerste een break te forceren in de vierde leg van deze tweede halve finale. Terwijl 'god save the queen' door de zaal galmt werkt de Schot naar een break toe. Via dubbel 5 weet Walsh dat echter te voorkomen en 3-2 voor te komen wanneer de mannen de eerste pauze in gaan.

Deze tweede halve finale mag niet in de schaduw staan van de eerste. Walsh en Anderson kunnen absoluut beter, 'Walshie' is al geen dartkanon maar een degelijke speler, daar in tegen is Anderson wel een speler waar het vuurwerk vanaf kan spatten. De Schot staat niet slecht te scoren maar de dubbels zijn ver te zoeken. 305 x werd de maximale 180 score tijdens deze Grand Slam genoteerd. In deze halve finale al de 10de wat laat zien dat het met de scores best goed gaat. Het is het finishen wat ver achter blijft in deze wedstrijd. Met 9-6 in het voordeel van Mark Walsh gaan de mannen het podium af voor een pauze.

Gary Anderson mag na de pauze beginnen en moet nu echt legs pakken om Walsh niet te ver uit te laten lopen. Met 22% op de dubbel win je geen wedstrijden, 'Walshie' snoept dan ook deze leg af en komt 10-6 voor. Met een 75 finish komt Anderson terug in de wedstrijd, de Schot is bezig aan zijn comeback en pakt drie legs op rij 10-9. Langzaam kruipen de gemiddelden omhoog die met name door het slechte finishen laag zijn. Voor Anderson een bijzonder belangrijke 20ste leg die hij moet winnen om weer langs Walsh te komen. Via triple twintig, drie en tops staat het 10-10 wanneer de mannen wederom van een korte pauze gaan genieten. Mark Walsh heeft wat om over na te denken, vier legs zag hij op rij naar de Schot gaan.

Ook de vijfde leg op rij gaat naar Anderson, via 101 straft hij de misser van Walsh genadeloos af. Voor het eerste komt de Schot voor op Walsh met 10-11 is nog alles mogelijk. De twijfel bij Mark Walsh slaat toe, hij stond 10-6 voor en kijkt nu tegen een achterstand aan van 10-11. Walsh mist 150 op dubbel 15 welke hij in de herkansing wel weet te vinden. Het staat 11-11 waarna "The Flying Scotsman' Walsh weer weet te breaken en 11-12 voorkomt. Met twee pijlen maakt Anderson 85 kort waarmee hij definitief Walsh de knock-out lijkt te geven. Het zit absoluut niet goed in het hoofd van Walsh hij leek met één been in de finale te staan en kijkt nu tegen een 11-13 achterstand aan. Mark Walsh mist dubbel 18 en dubbel 9 voor zijn eigen leg. De Schot maakt via een 70 finish 11-14 en is slechts twee legs verwijderd van de finale.

Gary Anderson behoud zijn eigen leg waarmee hij nu met één been in de finale staat. Walsh staat op 160 in zijn leg en Anderson wachtende op 64 voor de wedstrijd. Beide finishen deze beurt nog niet maar ook in de herkansing weet 'walshie' niet te finishen. Via dubbel 4 zal Anderson zo oog in oog komen te staan met Phil Taylor in de finale. Met 11-16 verliest Mark Walsh de tweede halve finale waarin hij erg goed op weg was de winst te pakken.

Uitslag 11-16 in het voordeel van Gary Anderson.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws