Humphries wint Players Championship 15, Van Peer strandt in kwartfinale PDC
PDC

Humphries wint Players Championship 15, Van Peer strandt in kwartfinale

Humphries wint Players Championship 15, Van Peer strandt in kwartfinale

Deze maandag en dinsdag staan er weer twee Players Championship toernooien op het programma. De PDC-tourkaarthouders zijn automatisch uitgenodigd. Indien er plekken openkomen door afmeldingen van PDC-tourkaarthouders worden de hoogst geklasseerde spelers van de PDC Challenge Tour Order of Merit uitgenodigd.

Onder anderen Michael van Gerwen, Danny Jansen, Michael Smith, Gerwyn Price en Peter Wright laten beide toernooien schieten. Gian van Veen is enkel maandag van de partij. Hierdoor zijn onder anderen Berry van Peer, Christian Kist, Chris Landman, Ron Meulenkamp, John Henderson, Scott Mitchell en Thibault Tricole van de partij.

Eerder op de dag wisten Kevin Doets en Berry van Peer door te dringen tot de laatste 16. Bij de laatste 16 moest Kevin Doets met 6-3 zijn meerdere erkennen in Ryan Searle, nadat hij eerder op de dag Mickey Mansell, Alan Soutar en Rob Cross het nakijken gaf. Berry van Peer is na zeges op Adam Gawlas, Josh Payne, Stephen Bunting en Ian White doorgedrongen tot de kwartfinales. Ryan Searle zal dit toernooi geen vrienden maken in Nederland, want na Jeffrey de Zwaan en Kevin Doets werd ook Berry van Peer door hem opzij gezet.

Luke Humphries was de sterkste op Players Championship 15. Cool Hand Luke was onder anderen Thibault Tricole, Matt Campbell, Rusty-Jake Rodriguez, Jonny Clayton, Brendan Dolan en Dave Chisnall de baas. Voor Humphries is dit zijn derde Players Championshiptitel en de eerste van 2023.

PDC Players Championship 15
Het verslag van de eerste fase van dit toernooi is hier te vinden.
Laatste 16
Dave Chisnall - Owen Bates 6-0
Joe Cullen - Dylan Slevin 6-1
Berry van Peer - Ian White 6-2
Ryan Searle - Kevin Doets 6-3
Luke Humphries - Rusty Jake Rodriguez 6-1
Jonny Clayton - Chris Dobey 6-1
Radek Szaganski - Damon Heta 6-5
Brendan Dolan - Josh Rock 6-5

Kwartfinale

Dave Chisnall - Joe Cullen 6-5
Ryan Searle - Berry van Peer 6-3
Luke Humphries - Jonny Clayton 6-3
Brendan Dolan - Radek Szaganski 6-2

Halve finale
Dave Chisnall - Ryan Searle 7-3
Luke Humphries - Brendan Dolan 7-2

Finale
Luke Humphries - Dave Chisnall 8-7

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws