Players Championship 14: Damon Heta wint, Christian Kist halve finalist PDC
PDC

Players Championship 14: Damon Heta wint, Christian Kist halve finalist

Players Championship 14: Damon Heta wint, Christian Kist halve finalist

Dinsdag stond Players Championship 14 op het programma. Dit jaar zijn er 30 Players Championship toernooien. Deze zijn toegankelijk voor alle 128 PDC-tourkaarthouders, indien een of meerdere PDC-tourkaarthouders zich afmelden worden de hoogst geklasseerde spelers op de PDC Challenge Tour Order of Merit uitgenodigd om hun plek in te nemen. Over de Players Championship toernooien wordt een aparte Order of Merit bijgehouden. De top 64 aan het eind van het jaar zal zich kwalificeren voor de Players Championship Finals, waarbij de plaats op de Players Championship Order of Merit de plek in het schema bepaalt.

Nadat Michael Smith op maandag de sterkste was, ging Damon Heta er ditmaal met de titel vandoor. The Heat bond onder anderen Owen Roelofs, Martijn Kleermaker, Bradley Brooks, Mickey Mansell, Christian Kist en Luke Woodhouse aan de zegekar. Voor de Australiër was het zijn vierde titel op een Players Championshiptoernooi en zijn vijfde PDC rankingtoernooi titel in zijn carrière.

Christian Kist was met een halve finale de beste Nederlander, voordat hij in de kwartfinale Mario Vandenbogaerde versloeg was hij eerder op de dag te sterk voor Mervyn King, Martin Schindler, Steve Beaton en Niels Zonneveld. Voor Danny Noppert viel het doek in de kwartfinale.

Players Championship 14
Een verslag tot en met de laatste 16 is hier te vinden.

Kwartfinale
Luke Woodhouse 6-4 Danny Noppert
Mensur Suljovic 6-4 Andrew Gilding
Christian Kist 6-2 Mario Vandenbogaerde
Damon Heta 6-0 Mickey Mansell

Halve finale
Luke Woodhouse 7-2 Mensur Suljovic
Damon Heta 7-4 Christian Kist

Finale
Damon Heta 8-2 Luke Woodhouse

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws