Huybrechts, Barney en van Gerwen naar de laatste 16, UK open 2012 PDC
PDC

Huybrechts, Barney en van Gerwen naar de laatste 16, UK open 2012

Huybrechts, Barney en van Gerwen naar de laatste 16, UK open 2012

Vanmiddag de 4e ronde van de Speedy Services UK Open 2012. De aftrap word gedaan door de snelste speler van de wereld Vincent van der Voort en de Belg Kim Huybrechts. Huybrechts is al opgeklommen naar positie 40 van de PDC order of merit. van der Voort staat op de 14e positie. Maar ook van Barneveld en van Gerwen komen in actie vanmiddag. om direct naar de loting te gaan van de avondsessie, laatste 16 Uk Open.

Vincent van der Voort v Kim Huybrechts 7-9
van der Voort heeft in de laatste 4 wedstrijden tegen de Belg nog niet weten te winnen. van der Voort mag de wedstrijd beginnen die word afgewerkt in een first to 9 format. De heren beginnen dit duel een beetje nerveus. De Nederlander weet na enkele missers zijn eigen leg te behouden, in de tweede leg weet vd Voort ook de eerste 180 van de wedstrijd op zijn naam te schrijven. Het mag echter niet baten omdat Huybrechts er met 13 pijlen 1-1 van maakt. Kim Huybrechts is na de verschillende halve en kwartfinales favoriet bij de bookmakers, vd Voort heeft door onder andere rug problemen wat mindere maanden achter de rug. De eerste break gaat naar de Belg, via een 99 finish komt Huybrechts op 1-2. van der Voort is duidelijk niet tevreden over zijn spel en moet knokken om in de wedstrijd te blijven, de eigen leg word net voor de pauze behouden waarmee vd Voort op 2-3 achterstand komt en in de wedstrijd blijft. Na de pauze weet Huybrechts ook met goed finishen de leg te behouden en zijn voorsprong uit te breiden naar 2-4. De man uit Purmerend kan bij blijven maar weet maar geen break te maken. In de 8ste leg mist Huybrechts 124 op de bull en krijgt vd Voort kansen vanaf 100. De triple word meteen gevonden maar tops niet waardoor ook deze kans van de Nederlander in rook op gaat. De tijd begint te dringen voor The Fastest Player in the World als hij met een 4-6 achterstand de tweede pauze in gaat. Na de pauze weet Hurricane zelfs via bull en dubbel 16 een tweede tik te geven aan vd Voort. Wanneer de Belg op 4-8 komt begint het doek langzaam te vallen voor de finalist van 2007. De Masterdarts speler weet zijn eigen leg nog te behouden, Huybrechts mag beginnen aan de leg die hem bij de laatste 16 kan brengen. vd Voort weet een kans te creeren en op 6-8 te komen. Met het behouden van zijn leg met een 92 finish op de bull komt vd Voort terug uit een kansloze positie tot 7-8. De 26 jarige Kim Huybrechts uit Antwerpen maakt het af met een 111 finish. Met 7-9 staat Huybrechts bij de laatste 16 en is het doek gevallen voor van der Voort waarmee er nog twee Nederlanders en Huybrechts in de strijd zijn om de titel.

Andy Hamilton v Raymond van Barneveld 5-9
Een topper tussen twee Premier League spelers, Raymond van Barneveld neemt het op tegen the Hammer Andy Hamilton. In de 4e leg staat Hamilton op 50 maar vergeet de leg af te maken, de Hagenees komt 1-3 voor via een tweede 109 finish. De vertrouwde dubbel 18 brengt van Barneveld op 104 waarmee the man comfortabel de eerste pauze in gaat. De Nederlander mist nipt een 139 waarna in de herkansing wel de dubbel 22 gevonden word. Langzaam kruipt het gemiddelde naar de 105 van de Hagenees die stabiel staat te gooien en ervoor zorgt dat de Engelsman die op 103 gemiddeld staat geen kansen krijgt. Hamilton staat voor de tweede keer deze wedstrijd na 9 pijlen op 50 en mist wederom de grote 18. De eigen leg word wel binnen gehaald waarmee de Engelsman op 2-6 komt. Andy Hamilton gooit in de 9e leg een magische 170 finish met de laatste pijl perfect in het midden van de bull. The hammer komt 3-6 terug in een prachtige wedstrijd tussen twee top spelers. Met een 97 finish snoept de Nederlander weer een leg af van de 45 jarige man uit Stoke on Trent en komt weer 4 legs voor. (3-7) De Engelsman is een echte vechter en blijft zich vastbijten in de Nederlander, een 81 finish op de bull brengt the Hammer op 4-7. Beide mannen staan nog steeds op 104 gemiddeld waarmee het publiek getrakteerd word op een hele mooie wedstrijd. Als van Barneveld tops mist krijgt Hamilton een kans vanaf 105, de Engelsman mist waarna van Barneveld weer een break zet. De Hagenees mag beginnen aan mogelijk de laatste leg van de wedstrijd. Als de Nederlander ook nog een maximale weet te vinden lijkt de wedstrijd binnen, de Engelsman mist echter nipt een tweede 170 finish waarna Hamilton de leg alsnog afmaakt. (5-8) Een mooie wedstrijd met een prachtig einde, van Barneveld finisht 126 op de bull om zich te plaatsen bij de laatste 16.

Colin Osborne v Phil Taylor 1-9
In 2009 stonden Colin Osborn en Phil Taylor ook al oog in oog op het UK open podium. Toen ging de winst naar the power met 11-6, nu 3 jaar later kan Osborn geen vuist maken tegen Taylor. Nipt weet hij een whitewash te voorkomen als hij de eerste en enige leg weet te winnen van Taylor. Deze overwinning boekt Colin Osborn pas in de 9e leg van de wedstrijd. De vijftienvoudig wereldkampioen en viervoudig UK open winnaar Taylor gaat eenvoudig door naar de laatste 16.

Wes Newton v Adrian Lewis 9-7
Volgens de meester zou dit de wedstrijd van de middag moeten worden. Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis kan garant staan voor spektakel, Jackpot begint de wedstrijd maar kan niet meer laten zien dan een degelijk spel. Ook Newton staat ver onder zijn kunnen te spelen. The Warrior uit Blackpool loopt keurig achter Lewis aan, beide mannen krijgen het niet voor elkaar om te breaken. Een wedstrijd die beslist zal gaan worden door de man die eraan is begonnen, in dit geval zal Adrian Lewis in het voordeel zijn. In de 13e leg weet Newton alsnog Jackpot te breaken en 7-6 voor te komen waarmee hij de wedstrijd volledig weet te keren. Lewis laat zien een tweevoudig wereldkampioen te zijn en breakt meteen terug. Met de stand op 7-7 mag Lewis beginnen aan de 15e leg maar the Warrior breakt ook meteen terug en mag nu tegen alle verwachting in beginnen aan de leg die hem bij de laatste 16 kan brengen. Het UK open podium doet het goed bij Newton, vorig jaar versloeg hij met 9-1 nog Raymond van Barneveld en stond hij in de finale tegen James Wade. Met een 9-7 overwinning op Adrian Lewis gaat Newton verder in Bolton.

Michael van Gerwen v Mervyn King 9-7
Een waardige afsluiter van de middagsessie die verschoven is naar het hoofdpodium. Maar liefst 15 keer eerder stonden de oud Keukenconcurrent teamgenootjes tegenover elkaar. Van die 15 wedstrijden kwam Van Gerwen 6 keer als winnaar uit de bus en King stelt daar 9 overwinningen tegenover. De Engelsman is nog in het voordeel, maar juist de laatste tijd slinkt die onderlinge voorsprong. Mighty Mike won 3 van 4 laatst gespeelde wedstrijden en is het gat aan het dichten. Helaas voor de jonge Brabander gaat King als een formule1 auto uit de pitstraat. The King oogt rustig en solide waarmee hij eenvoudig naar 0-3 wegloopt. Als van Gerwen kansen krijgt op de eerste leg is het de allerlaatste pijl die doel vindt. Mighty Mike is op een missie, hij is op zoek naar de eerste break om de wedstrijd te keren. King mist waarna van Gerwen de dubbel weet te raken om helemaal terug te komen in de wedstrijd. Met 2-3 gaan beide mannen de eerste pauze in, wetende dat van Gerwen na de pauze de wedstrijd weer in evenwicht kan brengen. Via dubbel 10 weet de Nederlander vier legs oprij te winnen en voor het eerst voor te komen, King moet toekijken hoe van Gerwen ineens met 4-3 voorkomt. 148 word op het ijzer gemist door de Brabander maar in de herkansing weet hij met King op ruime afstand zelfs 5-3 voor te komen. Wanneer van Gerwen 130 mist op dubbel 5 kruipt King door het oog van de naald en voorkomt het verder uitlopen van de Nederlander. (5-4) Net voor de tweede en laatste pauze loopt van Gerwen uit naar een 6-4 voorsprong, King stond 0-3 achter Mighty Mike is in een heerlijk ritme gekomen. Ook de Nederlander kan de hoogste finish gooien, 170 om King opnieuw pijn te doen en de voorsprong uit te bouwen naar 7-4. Mervyn King gooit 96 uit met van Gerwen wachtende op dubbel 10, de Engelsman weet hiermee van Gerwen te breaken en de achterstand te beperken. (7-5) Ook de 13e leg gaat naar the King waarmee de Engelsman op 7-6 achterstand komt. De Brabander moet zijn ritme weer oppakken, de magische 170 heeft in een keer de trein uit Boxtel gestopt. van Gerwen mist nog 133 op het ijzer als King weer naast van Gerwen komt 7-7. Dubbel 16 brengt Michael van Gerwen weer voor the King, de Nederlander mag de volgende leg beginnen die hem de overwinning kan brengen. De trein uit Boxtel is weer op stoom, met King op 62 vind de tweede pijl doel en brengt de Nederlander voor het eerst bij de laatste 16.

Speedy Services UK Open
Vierde ronde

Best of 17 legs.
Bord Een
Vincent van der Voort v Kim Huybrechts 7-9
Andy Hamilton v Raymond van Barneveld 5-9
Colin Osborne v Phil Taylor 1-9
Wes Newton v Adrian Lewis 9-7
Michael van Gerwen v Mervyn King 9-7

Bord Twee
Colin Lloyd 8-9 Joe Cullen
Robert Thornton 9-7 Gary Anderson
Paul Nicholson 9-3 Arron Monk
Terry Jenkins 9-3 Dean Winstanley

Board Three
Justin Pipe 5-9 Simon Whitlock
Richie Burnett 4-9 Peter Wright
Mark Hylton 7-9 Jamie Caven
Dennis Priestley 9-8 Andy Smith

Board Four
Dennis Smith 5-9 Dave Chisnall
Brendan Dolan 8-9 Denis Ovens
Darren Webster 6-9 Ronnie Baxter

Loting avondsessie:
Laatste 16 UK Open 2012:
Joe Cullen - Jamie Caven
Raymond van Barneveld - Peter Wright
Kim Huybrechts - Wes Newton
Robert Thornton - Dennis Priestley
Dave Chisnall - Simon Whitlock
Phil Taylor - Ronnie Baxter
Michael van Gerwen - Terry Jenkins
Denis Ovens - Paul Nicholson

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws