Kim Huybrechts positief na aanval bij voetbalwedstrijd: ‘Hoop na vier weken weer te darten’ PDC
PDC

Kim Huybrechts positief na aanval bij voetbalwedstrijd: ‘Hoop na vier weken weer te darten’

Kim Huybrechts positief na aanval bij voetbalwedstrijd: ‘Hoop na vier weken weer te darten’

Kim Huybrechts was donderdagavond slachtoffer van zinloos geweld. Na afloop van de Belgische bekerfinale voetbal werd de Belgische darter aangevallen waarbij hij zijn sleutelbeen brak.

Huybrechts sprak over het incident met de Vlaamse krant ‘Het laatste nieuws’: “Een dertigtal Marokkaanse jongeren begon iets te roepen - dat Union gewonnen had, enzovoort. Een paar Antwerp-fans riepen wat terug. Je weet hoe dat gaat. Ik kreeg rechts een klap met een motorhelm. Daarna werd ik op de grond getackeld en begonnen ze op mijn hoofd, kin en sleutelbeen te stampen.”

“Ik was weerloos en voelde vrij snel dat er iets mis was. In twee minuten was het gebeurd en was het groepje ook alweer verdwenen. Misschien dachten ze dat ik iets tegen hen geroepen had? Er was ook geen politie in dat parkje, dat vond ik vreemd.”

Volgens Huybrechts was het stom toeval dat juist hij degene was die aangevallen werd: “Vanuit mijn kant was er helemaal geen aanleiding. Dit is dus zinloos geweld. Ik was op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats. Ze hadden het denk ik niet op mij gemunt. Zoiets maakt je wel boos, ja.”

Afgelopen vrijdag is de Belgische darter aan zijn sleutelbeen geopereerd. Over het herstel is Huybrechts erg positief: “Ik ben positief. Ik word vandaag geopereerd en wil zo snel mogelijk weer kunnen darten. De prognose is zes weken, maar ik zou graag na vier weken al klaar zijn. Dan zijn er de kwalificaties voor het toernooi in Antwerpen. Daar wil ik dolgraag bij zijn.”

Names het team van Dartfreakz wensen wij Kim Huybrechts veel succes en sterkte met zijn herstel.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws