Klaasen "Niet alleen de pijn was weg, maar ook mijn zelfvertrouwen" PDC
PDC

Klaasen "Niet alleen de pijn was weg, maar ook mijn zelfvertrouwen"

Klaasen "Niet alleen de pijn was weg, maar ook mijn zelfvertrouwen"

Jelle Klaasen omschrijft zijn kwartfinaleplek op de UK Open 2020, welke zijn eerste tv kwartfinale was sinds oktober 2016, als een 'stap in de goede richting'. In maart dit jaar werd te Minehead nipt (10-9) verloren van Daryl Gurney.

De Nederlander kantelde de afgelopen twee jaar op de PDC Order of Merit en onderging ook nog een operatie aan de pols om een peesontsteking te verhelpen. Klaasen gelooft nu dat zijn zelfvertrouwen en vorm terugkomen, op de manier zoals hij zou willen.

"Voordat het toernooi begon, denk ik dat ik voor een kwartfinale getekend zou hebben. Maar na het toernooi vond ik de manier waarop ik verloren had best teleurstellend zegt Klaasen in gesprek met Weekly Dartscast. Als ik er 7-4 van gemaakt had en mijn eigen leg was begonnen voor de 8-4, denk ik dat ik die wedstrijd had gewonnen".

"Maar het is een stap in de goede richting. Ik voel me comfortabel op het podium en mijn pols is perfect. Ik ben tevreden met mijn huidige form. De laatste tijd is mijn zelfvertrouwen aan het groeien".

"Na de operatie aan mijn pols had ik in het eerste jaar heel veel pijn. Na een jaar was niet alleen de pijn weg, maar ook mijn zelfvertrouwen. Ik verloor wedstrijden die ik niet had hoeven te verliezen. Het zelfvertrouwen was weg en het heeft me veel tijd gekost om mijn zelfvertrouwen terug te krijgen. Ik speelde weer kleine toernooien in Nederland om overwinningen te boeken en het gevoel terug te krijgen dat je weer van mensen kan winnen".

"Het heeft veel tijd gekost, bijna twee-en-een-half jaar, om mijn zelfvertrouwen weer op de juiste plek te krijgen. Vorig jaar begon ik weer op het niveau te komen zoals het zou moeten zijn. Ik ben er nog niet maar het gaat de goede kant op".

The Cobra kwalificeerde zich voor de German Darts Grand Prix in Munchen en hoopt zijn stempel te drukken als de schorsing, als gevolg van de coronacrisis, voorbij is.

"Ik denk dat de European Tour evenementen de belangrijkste zijn voor spelers buiten de top 16 van de wereldranglijst is de voormalige Lakeside kampioen van mening. Als je gekwalificeerd bent voor de Euro Tours, kan je grote stappen maken op de ranglijsten en kwalificeren voor de World Matchplay en World Grand Prix. Voor mij is het dus van enorm belang om mij voor een European Tour te kwalificeren".

"Uiteraard wilde ik mij voor meer Euro Tours kwalificeren maar ik had een beetje pech. Mijn doel voor dit jaar was proberen weer in de top 32 te komen en je moet je voor Euro Tours kwalificeren om dit te bereiken".

Ondanks Klaasen beseft dat het voor hem lastig zal worden om zich van een plek te verzekeren op de World Matchplay, zegt hij: "Ik zou mij graag willen kwalificeren. Het is een van mijn favoriete toernooien. Ik denk dat het de beste locatie is in de dartswereld en het zal geweldig zijn om daar te spelen. Om aan het eind van het jaar in de top 32 proberen te zijn is een zware opdracht voor mij, dit is dus mijn doel. Al het andere is een grote bonus".

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws