Kwartfinale triomf: Van Gerwen overwint achterstand in Premier League PDC
PDC

Kwartfinale triomf: Van Gerwen overwint achterstand in Premier League

Kwartfinale triomf: Van Gerwen overwint achterstand in Premier League

Michael van Gerwen heeft in Leeds een knappe comeback gerealiseerd door een 3-1 achterstand om te buigen naar een overwinning. Met deze zege verzamelde de Nederlander twee cruciale punten in de strijd om een plek in de playoffs van de Premier League 2024.

In de First Direct Arena liep Van Gerwen aanvankelijk tegen problemen aan. Hij miste in de tweede leg een 140-finish op 'tops', wat de Welshman de kans gaf om te breaken. 'The Iceman' liep uit naar 0-2, maar Van Gerwen brak direct terug om de stand naar 1-2 te brengen. Echter, hij kon zijn eigen leg niet houden en werd meteen weer gebroken, waardoor het 1-3 voor Price stond. Van Gerwen liet echter zijn veerkracht zien door in de vijfde leg 125 uit te gooien, Price te breaken en vervolgens zijn eigen leg te houden voor 3-3. Met de punten hard nodig voor de playoffs, zette Van Gerwen door en veroverde uiteindelijk twee punten en een plek in de halve finale van het toernooi in Leeds.

In de tweede kwartfinale van avond 15 wist Peter Wright net een whitewash te voorkomen door de zesde leg te winnen. De kleurrijke Schot bood echter weinig tegenstand tegen de 17-jarige Luke Littler, die momenteel aan de leiding gaat in de Premier League 2024. Het had de eerste whitewash kunnen worden van deze editie van de Premier League, nog een enkele wedstrijd werd met 6-0 gewonnen.

De derde kwartfinale werd eveneens door Luke Humphries gewonnen met 6-1. De wereldkampioen maakte zijn opkomst met een nieuw nummer dat goed ontvangen werd door de supporters in Leeds. Rob Cross, bijgenaamd 'Voltage', is definitief uitgeschakeld voor de playoffs. Hij won de eerste leg, maar Humphries domineerde vervolgens door zes legs op rij te winnen. In de vijfde leg gooide Humphries zijn tweede 12-darter van de wedstrijd, ditmaal met de hoogste finish van het duel: een 121-finish.

Kwartfinale

Michael van Gerwen (101.7) 6-3 Gerwyn Price (89.93)

Luke Littler (97.2) 6-1 Peter Wright (82.69)

Luke Humphries (109.48) 6-1 Rob Cross (96.68)

Nathan Aspinall v Michael Smith

Halve finale

Michael van Gerwen v Luke Littler

Luke Humphries v Aspinall/Smith

Finale

Van Gerwen/Littler v Humphries/Aspinall/Smith

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws