Michael Smith heeft zich op de laatste avond geplaatst voor de Playoffs via een 132-finish, Van Gerwen naar de halve finale PDC
PDC

Michael Smith heeft zich op de laatste avond geplaatst voor de Playoffs via een 132-finish, Van Gerwen naar de halve finale

Michael Smith heeft zich op de laatste avond geplaatst voor de Playoffs via een 132-finish, Van Gerwen naar de halve finale

Op de laatste speelavond van de BetMGM Premier League 2024 wordt duidelijk welke speler mee mag naar de O2 Arena in Londen. Komende donderdag bereikt de competitie haar ontknoping.

Michael van Gerwen is al zeker van deelname aan de Playoffs in de O2, en ook Luke Littler, die de ranglijst aanvoert, zal samen met Luke Humphries acte de présence geven. Naast deze drie kanshebbers maakte Michael Smith en Nathan Aspinall nog steeds kans op het vierde en laatste startbewijs bij aanvang van de laatste reguliere speelavond. In een onderling duel zullen beide Engelsen uitvechten wie een kaartje krijgt voor de O2.

Tijdens de zestiende speelavond van de Premier League in de Utilita Arena te Sheffield namen Bully Boy en The Asp het in een ware titanstrijd tegen elkaar op. De spanning was te snijden en de inzet hoog, want beide spelers vechten voor hun laatste kans om de Playoffs te bereiken. Het belooft een zinderende ontknoping te worden in Londen.

Tijdens het duel tussen Peter Wright en de tiener Luke "The Nuke" Littler, zorgde de 17-jarige Littler in de vijfde leg voor een spectaculaire 120-finish, waarmee hij de kleurrijke Schot wist te breaken. Deze beslissende break bleek uiteindelijk bepalend voor de einduitslag. Luke Littler behaalde een indrukwekkende 6-4 overwinning op de ervaren Peter Wright. Door deze uitslag is Snakebite Peter Wright op de laatste plaats geëindigd in de ranglijst van 2024, terwijl Luke Littler trots de eerste plek inneemt.

Het titanen-duel

In de eerste zes legs ging alles met de darts mee, waarbij beide spelers foutloos speelden en er weinig verschil tussen hen zat. Nathan Aspinall miste twee pijlen om de zesde leg te pakken, maar Michael Smith kon vanaf 140 geen potten breken, waardoor er nog steeds geen break was geforceerd.

Bully Boy Smith begon de zevende leg en trok deze naar zich toe met een indrukwekkende 136-finish. Dit leek in het voordeel van Aspinall te werken, aangezien hij de beslissende laatste leg mocht beginnen. Echter, na de 136-finish in de zevende leg, gooide Michael Smith ook 132 uit om Aspinall te breaken en zichzelf meteen op matchpoint te zetten.

In een laatste poging moest Aspinall het doen vanaf 170, maar hij miste. Michael Smith benutte de kans en gooide dubbel 12, waarmee hij zijn ticket naar de O2 in Londen veiligstelde. Een spectaculaire ontknoping, waarbij Smith zich verzekerde van deelname aan de Playoffs.

Tijdens de derde kwartfinale begon Gerwyn Price indrukwekkend aan zijn duel met wereldkampioen Luke Humphries. Met twee schitterende 12-darters wist de Welshman een voorsprong van 1-3 te nemen. "The Iceman" was duidelijk in topvorm en liet dat merken door hevig te brullen terwijl hij de ene na de andere triple en mooie finish gooide. Deze sterke start bleek echter van korte duur. Naarmate het duel vorderde, verloor Price zijn scherpte en begon hij meer nonchalant naar het Winmau-bord te gooien. Uiteindelijk moest Gerwyn Price zijn meerdere erkennen in Humphries, die als "Cool Hand" met een eindstand van 6-4 de overwinning behaalde en zich daarmee plaatste voor de halve finales. Het avontuur van Price eindigde hiermee in de kwartfinales, terwijl Humphries doorgaat met zijn jacht op de titel.

Michael van Gerwen kwam 4-1 achter tegen Rob Cross, de Brabander wist leg zes met zijn tweede 14-darter op rij te breaken. MvG rijgt 14-darts legs aan elkaar en weet Rob Cross die sterk begon aan deze kwartfinale te verslaan. Alleen de winnende leg gaat in 17-pijlen naar Mighty Mike die Luke Humphries treft in de halve finale van de laatste reguliere speelavond.

Kwartfinale

Luke Littler (96.93) 6-4 Peter Wright (93.36)

Nathan Aspinall (91.82) 3-6 Michael Smith (99.27)

Luke Humphries (93.83) 6-4 Gerwyn Price (91.19)

Michael van Gerwen (105.7) 6-4 Rob Cross (95.57)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws