Dave Chisnall wint zijn vierde Players Championship van het jaar PDC
PDC

Dave Chisnall wint zijn vierde Players Championship van het jaar

Dave Chisnall wint zijn vierde Players Championship van het jaar

Dave Chisnall zette ook vandaag op de negende Players Championship te Crawley zijn goede vorm voort. De runner-up van de tweede European Tour versloeg Ronnie Baxter in de finale met 6-4 en won hiermee zijn vierde Players Championship van het jaar. Eerder won Chisnall de Players Championship 4 in maart te Reading en in mei pakte hij de 'dubbel' te Crawley door zowel de Players Championship 5 als 6 op zijn naam te schrijven. Voor Chisnall is deze overwinning dus de derde succesvolle van het jaar in Crawley.

Maar ook in november vorig jaar was hij de sterkste in Crawley. Na vandaag maakt de 31-jarige speler uit St. Helens, die na de European Tour 2 de zestiende positie bezet op de wereldranglijst, weer een sprongetje op de ranglijst en gaat Vincent van der Voort voorbij. Nadat hij de dag met een bye begon, liet hij in eerdere rondes Arron Monk, Ted Hankey, Joe Cullen, Ian White en James Wade achter zich. In zijn vierde ronde partij tegen Joe Cullen was hij goed voor een 170-finish.

Ronnie Baxter wist voor het tweede Pro Tour weekend op rij de finale te bereiken. Op de zevende Players Championship te Birmingham was hij namelijk de sterkste van de dag. In die finale versloeg hij Adrian Lewis met 6-3. Vandaag moest de regerend wereldkampioen het weer ontgelden. Ditmaal versloeg Baxter hem met 6-5 in de halve finale.

Vandaag verschenen er 120 spelers aan de oche en alle partijen werden zoals gebruikelijk gespeeld over best of 11 legs. Vincent van der Voort, Co Ctompé, Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Roland Scholten, Mareno Michels en Jerry Hendriks, Kim Huybrechts en Kurt van de Rijck bevonden zich ook onder de deelnemers. Raymond van Barneveld die aanvankelijk op de lijst van inschrijvingen voorkwam, heeft zich teruggetrokken. Dit geldt ook voor Chris Mason. Naar eigen zeggen kan Mason niet meer in Crawley aanwezig zijn omdat hij in zijn badkamer is uitgegleden en daardoor een scheur in zijn stuitbeen heeft opgelopen. Zoals al werd verwacht is Gary Anderson die een mogelijke oogoperatie wacht, ook niet van de partij. Phil Taylor, die de vloertoernooien vaak laat schieten, zal zijn pijlen ook niet in Crawley spreken laten spreken.

Voor de Nederlanders en Belgen was het een mindere dag. Stompé, Klaasen, Hendriks en van de Rijck sneuvelden meteen de eerste ronde. Voor Scholten, Michels en Huybrechts was de tweede ronde het eindstation. Voor Huybrechts, die vaak wat verder komt op de vloertoernooien, was dit een teleurstellend resultaat. Michael van Gerwen mocht met een bye beginnen, won vervolgens in de tweede ronde partij van John Scott maar leed in de derde ronde een nederlaag tegen Ian White. Vincent van der Voort die vandaag zijn oude 'vloervorm' terug scheen te hebben, was de beste Nederlander van de dag. Nadat hij in de derde ronde in een gelijk opgaande strijd nipt van Colin Lloyd won, trof hij Ronnie Baxter bij de laatste 16. De Nederlander stond in deze partij met 2-0, 4-2 achter maar knokte terug en maakte er 5-5 van. Uiteindelijk trok de Engelsman aan het langste eind en met de nipte overwinning hield hij van der Voort van een plek in de kwartfinale af.

Enkele spelers moeten dit weekend nog aan de bak om zich te plaatsen voor de World Matchplay 2012. Zij zullen op deze twee dagen hun laatste kans op de vloer aangrijpen om zich alsnog te plaatsen voor het toernooi in Blackpool. Sommigen moeten hun 'veilige positie' zien te behouden, voor anderen is kwalificatie niet meer mogelijk. In dit artikel gaven we al aan hoe de huidige stand er uitziet en wie er nog kans maken. Na deze Players Championships telt de derde European Tour die van 6 tot en met 8 juli te Dusseldorf, Duitsland wordt gehouden nog mee voor kwalificatie Matchplay.

Hieronder zijn de updates en uitslagen van de vandaag gespeelde Players Championship te zien.

Updates Nederlanders en Belgen:

Update 13:15: Van Gerwen begint met een bye. Klaasen en van der Voort bevinden zich aan één bord.
Update 13:35: Jelle Klaasen sneuvelt in de eerste ronde. Hij verliest nipt van Colin Lloyd. In deze partij gooide hij wel een prachtig gemiddelde van 111,33 maar liet het op enkele dubbels liggen.
Update 13:45: Kim Huybrechts wint zijn eerste ronde partij van Ian Jopling met 6-2.
Update 14:00: Co Stompé komt vandaag niet verder dan de eerste ronde. Hij verliest van Mark Hylton met 6-3.
Update 14:15: Roland Scholten naar de tweede ronde met een 6-2 overwinning op Nigel heydon. In de tweede ronde mag hij het tegen Ted Hankey opnemen.
Update 14:25: van der Voort wandelt de tweede ronde binnen met een 6-2 overwinning op Steve Hine. In deze partij gooide de Nederlander een gemiddelde van 98.28.
Update 14:35: Kurt van de Rijck kan in de eerste ronde niet van Richie Burnett winnen. De speler uit Wales verslaat de Belg met 6-4. Mareno Michels wint zijn eerste ronde partij met 6-3 van Mark Frost en mag in de tweede ronde tegen Andy Smith.
Update 14:55: Jerry Hendriks heeft niet van Ian Moss kunnen winnen in de eerste ronde. Michael van Gerwen wint in de tweede ronde met 6-2 van John Scott. Hij wacht op de winnaar uit de tweede ronde partij Ian White v Mike Veitch.
Update 15:10: Helaas is de tweede ronde vandaag voor Huybrechts het hoogst haalbare. In deze ronde moet hij zijn meerdere in Gareth Pass erkennen, die hem met 6-2 te sterk af is.
Update 15:20: Scholten verliest nipt van Ted Hankey en zal het morgen weer meoetn proberen op de tiende Players Championship. Mareno Michels overkomt hetzelfde tegen Andy Smith. Ook hij verlaat het vloertoernooi met een nipte nederlaag.
Update 15:30: De tweede Nederlander wandelt de derde ronde binnen. Vincent van der Voort is zijn tegenstander Matthew Waddoups in de tweede ronde met 6-2 te sterk af. In de derde ronde mag hij tegen Colin Lloyd.
Update 15:45: De tussenstand bij de partij Vincent van der Voort - Colin Lloyd is 3-3.
Update 15:55: In een spannende gelijk opgaande strijd trekt Vincent van der Voort uiteindelijk aan het langste eind en voegt zich met een nipte overwinning op Colin LLoyd bij de laatste 16. In de vierde ronde mag hij tegen de winnaar van de zevende Players Championship, Ronnie Baxter.
Update 16:00: Michael van Gerwen heeft de vierde ronde niet kunnen bereiken. Ian White houdt hem met 6-4 overwinning van een plek bij de laatste 16 af. We hebben nog 1 Nederlander in de race.
Update 16:15: Vincent staat op dit moment met 2-0 achter tegen Ronnie Baxter.
Update 16:18: Baxter leidt met 4-2.
Update 16:25: Vincent knokt terug en staat met 1 leg achter. De stand is 5-4 in het voordeel van Baxter. Daarna maakt de boomlange Nederlander de stand gelijk.
Update 16:30: Helaas heeft de vechtlust van Vincent niet mogen baten. Hij verliest uiteindelijk de partij. Hiermee zijn er geen Nederlanders meer in het toernooi. Morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen.


Borduitslagen Nederlanders en Belgen (eerste ronde):

(Vanaf de laatste 16 alle uitslagen)
Bord 5:
Ronnie Baxter (5) Bye
Nick Fullwell 6-5 Magnus Caris
Mark Hylton 6-3 Co Stompé (28)
Adrian Gray 6-5 Steve Maish
Bord 6:
Colin Lloyd (12) 6-5 Jelle Klaasen
Michael Barnard 6-5 Peter Hudson
Vincent van der Voort (21) 6-2 Steve Hine
Matthew Waddoups 6-1 Andy Relf
Bord 8:
Terry Jenkins (13) 6-3 Mark Jones
Kevin McDine 6-5 Terry Temple
Richie Burnett (20) 6-4 Kurt van De Rijck
Dave Ladley 6-4 Carlos Rodriguez
Bord 9:
Dave Chisnall (2) Bye
Arron Monk 6-4 Keegan Brown
Ted Hankey 6-0 James Richardson (31)
Roland Scholten 6-2 Nigel Heydon
Bord 10:
Kevin Painter (15) 6-2 Liam Kelly
Stuart Kellett 6-3 Steve Brown
Joe Cullen 6-4 Michael Smith (18)
Ian Moss 6-2 Jerry Hendriks
Bord 11:
Michael van Gerwen (7) Bye
John Scott 6-5 Joe Murnan
Ian White (26) 6-4 Richie Howson
Mike Veitch 6-4 Simon Burt
Bord 13:
James Wade (6) Bye
Andrew Gilding 6-4 Antonio Alcinas
Andy Smith (27) 6-4 Jamie Lewis
Mareno Michels 6-3 Mark Frost
Bord 16:
Kim Huybrechts (14) 6-2 Ian Jopling
Gareth Pass 6-2 Stephen Hardy
Peter Wright (19) 6-5 John Bowles
Darren Webster 6-1 Ashley Holgate

Uitslagen Nederlanders en Belgen tweede ronde:
Vincent van der Voort 6-2 Matthew Waddoups
Ted Hankey 5-6 Roland Scholten
Michael van Gerwen 6-2 John Scott
Andy Smith 6-5 Mareno Michels
Gareth Pass 6-4 Kim Huybrechts

Uitslagen Nederlanders derde ronde:
Vincent van der Voort 6-5 Colin Lloyd
Ian White 6-4 Michael van Gerwen

Vierde ronde/Laatste 16:
Adrian Lewis 6-0 Reece Robinson
Brendan Dolan 6-3 Robert Thornton
Ronnie Baxter 6-5 Vincent van der Voort
Simon Whitlock 6-2 Richie Burnett
Dave Chisnall 6-4 Joe Cullen
Ian White 6-2 Mark Walsh
James Wade 6-5 John Part
Peter Wright 6-3 William O'Connor

Kwartfinale:
Adrian Lewis 6-4 Brendan Dolan
Ronnie Baxter 6-5 Simon Whitlock
Dave Chisnall 6-4 Ian White
James Wade 6-5 Peter Wright

Halve finale:
Ronnie Baxter 6-5 Adrian Lewis
Dave Chisnall 6-2 James Wade

Finale:
Ronnie Baxter 4-6 Dave Chisnall

-0:0: Baxter wint de bull en mag als eerste beginnen
-0-1: Chisnall begint met een 180 en gooit een 121 finish via de bull met een 12-darter
-0-2: Chisnall gooit een 102 finish uit met dubbel 18 en verdubbelt zijn voorsprong
-1-2: Chisnall gooit een 180, maar gooit zijn 89 finish niet uit. Baxter pakt de leg met tops.
-1-3: Chisnall gooit 2 keer 140 en een 170 score. Met dubbel 1 wint hij deze leg.
-2-3: Baxter pakt zijn tweede leg, wederom met tops.
-2-4: Met 20, bullseye en dubbel 16 gooit Chizzy een klasse finish van 102 uit.
-3-4: Baxter slaat terug met 90 finish via dubbel 15.
-3-5: Met een 121 finish op de bull is Chisnall nog 1 leg verwijderd van de overwinning
-4-5: Chisnall begint met een 180 maar Baxter gooit een 65 finish uit met 2 pijlen om in de wedstrijd te blijven.
-4-6: Baxter begint met scores van 123 en 140 mar mist 3 pijlen om een beslissende leg te forceren. Chisnall profiteert met een 47 finish via dubbel 18.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws