Nog drie internationale qualifiers voor het PDC WK bekend PDC
PDC

Nog drie internationale qualifiers voor het PDC WK bekend

Nog drie internationale qualifiers voor het PDC WK bekend

Afgelopen weekend werd het PDC-kwalificatietoernooi voor de EADC (EuroAsian Darts Corporation, red.) gehouden. In dit toernooi namen verschillende Russen mee en zagen we eveneens de Wit-Rus Andrey Pontus in actie. Boris Koltsov leek op voorhand de grote favoriet. The Viking zal echter voor de tweede keer in vijf jaar het PDC WK missen, aangezien hij in de kwartfinale een leg te kort kwam tegen landgenoot Vitaliy Hohryakov. Ook in 2018 was de Rus niet van de partij. Dmitriy Gorbunov ging er met de titel vandoor, nadat hij in de halve finale Andrey Pontus versloeg en in de finale Roman Obukhov met 3-1 in sets opzij zette. Zodoende zal Gorbunov zijn debuut gaan maken op het PDC WK.

James Bailey heeft zich eveneens weten te kwalificeren voor het PDC WK. Hij heeft zijn plek te danken aan zijn derde plek op de DPA-ranking (Dart Players Australia, red.) en het feit dat de DPA Oceanic Masters door corona geen doorgang kan vinden. Gordon Mathers had zich als nummer een van deze ranking al geplaatst, terwijl nummer twee Damon Heta via de PDC Pro Tour kwalificatie niet meer kan ontlopen. Bailey zal zich zodoende na zijn deelname aan het PDC WK 2019 zich voor de tweede keer op gaan maken voor het PDC WK.

De DPA heeft in de tussentijd niet stilgezeten en heeft de plannen voor 2021 aangekondigd. Ze zullen met zeven regionale bubbels gaan werken, waarbij in iedere bubbel vijf weekenden met twee toernooien georganiseerd zullen worden. De beste spelers per bubbel zullen de nationale finales gaan spelen.

Haupai Puha, die vorig jaar op de PDC World Cup al van zich liet spreken door samen met Cody Harris de kwartfinale te halen, is door DartPlayers New Zealand geselecteerd als deelnemer aan het PDC WK. Puha stond immers bovenaan de ranglijst door Ben Robb en Warren Parry onder zich te laten, toen het seizoen in februari noodgedwongen stopgezet werd. Doordat de DPNZ (DartPlayers New Zealand, red.) geen apart kwalificatietoernooi kan organiseren mag ook Puha zich verheugen op zijn WK-debuut.

Op 31 oktober en 1 november zal er nog een Afrikaans kwalificatietoernooi gehouden worden.

De winnaar van de finale van het PDC jeugd WK die op 29 november tussen Joe Davis en Bradley Brooks gespeeld zal worden zal zich ook kwalificeren voor het PDC WK. Tevens liggen er op het PDPA-kwalificatietoernooi voor tourkaarthouders op 30 november twee startbewijzen voor het PDC WK klaar.

PDC-kwalificatietoernooi EADC
Kwartfinales
Andrey Pontus 6-2 Grigory Kirilenko
Dmitriy Gorbunov 6-3 Artem Klyuev
Roman Obukhov 6-5 Evgenii Izotov
Vitaliy Hohryakov 6-5 Boris Koltsov

Halve finales
Dmitriy Gorbunov - Andrey Pontus 6-3
Roman Obukhov - Vitaliy Hohryakov 6-1

Finale
Dmitriy Gorbunov - Roman Obukhov 3-1 (in sets)

Onderstaande lijst met internationale qualifiers was gepubliceerd door de PDC, nadat Gorbunov het kwalificatietoernooi won. Op dat moment was nog niet bekend dat ook James Bailey en Haupai Puha een plekje zouden bemachtigen en ontbreken daarom nog in onderstaand overzicht.

Nog drie internationale qualifiers voor het PDC WK bekend

Toelichting voor gebruikte afkortingen
CDC = Championship Darts Circuit. Dit is de PDC-tour van Noord-Amerika
PDCNB = PDC Nordic & Baltic voor Scandinavië en de Baltische staten.
PDJ = Professional Darts Japan
EADC = EuroAsian Darts Corporation

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws