PDC Nordic/Baltic tour weekend 1: De Graaf wint NB Pro Tour, Dekker naar Riesa PDC
PDC

PDC Nordic/Baltic tour weekend 1: De Graaf wint NB Pro Tour, Dekker naar Riesa

PDC Nordic/Baltic tour weekend 1: De Graaf wint NB Pro Tour, Dekker naar Riesa

Dit weekend stond in het Letse Riga het eerste weekend van de PDC Nordic/Baltic Tour op het programma. Dit weekend werden de eerste twee Nordic/Baltic Pro Tours gespeeld. Aan het eind van het jaar plaatsen de twee hoogst geklasseerde spelers van deze Order of Merit zich voor het PDC WK. Ook kan deze ranglijst gebruikt worden om te bepalen welke spelers naar de PDC World Cup of Darts mogen. Deze tour is toegankelijk voor spelers uit Scandinavië en de Baltische Staten met uitzondering van de spelers, die meer dan twee jaar een PDC-tourkaart hebben of in de top 64 staan. Voor de kwalificaties voor de Euro Tours zijn alle PDC-tourkaarthouders uitgesloten, aangezien zij een eigen kwalificatietoernooien hebben. Zodoende mag Madars Razma dit weekend niet meedoen en zijn Jeffrey de Graaf en Benjamin Drue Reus uitgesloten van de kwalificatietoernooien voor de Euro Tours. Darius Labanauskas maakt daarentegen zijn rentree op de PDC Nordic/Baltic Tour.

Jeffrey de Graaf won de eerste Nordic/Baltic Tour. Jeffrey bond onder anderen de Deen Claus Bendix Nielsen, de Litouwer Darius Labanauskas en de Fin Jani Laurila aan de zegekar. Voor de Nederlandse Noor Cor Dekker viel het doek bij de laatste 32 tegen Oskar Lukasiak.

Marko Kantele, die vorig jaar de Nordic/Baltic Tour domineerde, zowel op de Pro Tours als op de kwalificatietoernooien voor de European Tours, kende een moeizame start, maar was op het laatste toernooi van het weekend wel de sterkste. De ervaren Fin versloeg thuisspeler Nauris Gleglu, de Zweed Par Riihonen, landgenoot Teemu Harju en Kim Viljanen, voordat hij in de finale afrekende met de Zweed Johan Engstrom. Jeffrey moest ditmaal bij de laatste 16 zijn meerdere erkennen in de Deen Claus Bendix Nielsen. Cor Dekker strandde in dezelfde ronde tegen de Deen Ivan Springborg.

De Zweed Andreas Harrysson mag zijn vliegtickets naar Belgie boeken, aangezien hij het kwalificatietoernooi voor het Belgian Darts Open, dat van 8 tot 10 maart in Wieze plaatsvindt, won. Ook het ticket voor de German Darts Grand Prix, die in München gespeeld wordt, ging naar Zweden. Viktor Tingstrom was de sterkste op dit kwalificatietoernooi. De Noorse Cor Dekker kan de overtocht gaan maken naar het Duitse Riesa voor het International Darts Open dat van 12 tot 14 april gespeeld zal worden.

PDC Nordic/Baltic Tour 1
Kwartfinale

Mattias Jonsson - Oskar Lukasiak 6-3
Jani Laurila - Vladimir Andersen 6-2
Jeffrey de Graaf - Mikkel Knudsen 6-5
Darius Labanauskas - Teemu Harju 6-5

Halve finale
Jani Laurila - Mattias Jonsson 6-4
Jeffrey de Graaf - Darius Labanauskas 6-1

Finale
Jeffrey de Graaf - Jani Laurila 6-1

PDC Nordic/Baltic Tour 2
Kwartfinale

Johan Engstrom - Claus Bendix Nielsen 6-5
Ivan Springborg - Benjamin Drue Reus 6-4
Kim Viljanen - Henrik Halsvik 6-1
Marko Kantele - Teemu Harju 6-0

Halve finale
Johan Engstrom - Ivan Springborg 6-4
Marko Kantele - Kim Viljanen 6-2

Finale
Marko Kantele - Johan Engstrom 6-4

Nordic/Baltic kwalificatietoernooi voor ET 1 (Belgian Darts Open)
Finale

Andreas Harrysson - Johan Engstrom 6-4

Nordic/Baltic kwalificatietoernooi voor ET 2 (German Darts Grand Prix)
Viktor Tingstrom - Jani Laurila 6-2

Nordic/Baltic kwalificatietoernooi voor ET 3 (International Darts Open)
Cor Dekker - Marko Kantele 6-4

Alle uitslagen van het eerste weekend zijn hier te vinden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws