PDC UK Q-School: Onder andere Hamilton, Kenny en Payne naar Finalefase PDC
PDC

PDC UK Q-School: Onder andere Hamilton, Kenny en Payne naar Finalefase

PDC UK Q-School: Onder andere Hamilton, Kenny en Payne naar Finalefase

, ging op dinsdag in Milton Keynes de strijd voor een van de 128 plekken in de Finalefase verder. Op de PDC UK Q-School komen spelers uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Gibraltar in actie. De overige Europeanen spelen in het Duitse Kalkar de PDC European Q-School. . Spelers van buiten Europa mogen kiezen aan welke van de twee PDC Q-Schools ze meedoen.

Maandag tot en met woensdag wordt de eerste fase gespeeld. Op deze dagen plaatsen de kwartfinalisten zich voor de Finalefase. In Milton Keynes hebben 24 spelers een vrijloting naar de Finalefase ontvangen en zodoende plaatst de top 80 van de PDC UK Q-School Stage 1 Order of Merit zich voor de Finalefase. Spelers die in 2022 hun PDC-tourkaart verloren of zich in de top 16 van de PDC Development Tour (jeugdtour, red.) of PDC Challenge Tour (tweede niveau, red.) wisten te spelen kregen automatisch een plekje in de Finalefase van de PDC Q-School.

In de finalefase, die donderdag begint, worden de PDC-tourkaarten daadwerkelijk verdeeld. De acht dagwinnaars (vier op de PDC European Q-School en vier op de PDC Q-School) krijgen automatisch een PDC-tourkaart. De overige 19 PDC-tourkaarten worden gegeven aan de spelers die het hoogst eindigen op de respectievelijke PDC Q-School Order of Merits. Op basis van de aanmeldingen lijkt het er op dat via de PDC European Q-School Order of Merit 10 PDC-tourkaarten vergeven worden, terwijl de top 9 van de PDC UK Q-School Order of Merit een PDC-tourkaart lijkt te krijgen. Dit hangt echter af van het aantal spelers dat ook daadwerkelijk aan de oche verschijnt.

Voormalig PDC-tourkaarthouders Andy Hamilton, Nick Kenny, Josh Payne en Chris Quantock wisten de kwartfinale te halen en mogen zodoende donderdag terugkomen voor de Finalefase. Hetzelfde geldt voor Jim Moston, David Sumner, Graham Usher en Mike Warburton.

Hieronder plaatsen wij de uitslagen vanaf de laatste 32 in Milton Keynes en bijzondere resultaten uit de eerdere rondes. Alle uitslagen zijn hier te vinden. Evenals de huidige top 20 van de PDC UK Q-School Stage 1 Order of Merit via welke weg de top 80 na woensdag zich ook mag melden in de Finalefase, die donderdag begint.

PDC UK Q-School Fase 1, dag 2
Laatste 16
Winnaars zijn door naar de finalefase, die donderdag begint
Verliezers krijgen 4 punten voor de PDC European Q-School Stage 1 Order of Merit

Andy Hamilton - John Bowles 5-2
Mike Warburton - Llew J Bevan 5-3
David Sumner - Stuart Kellett 5-2
Jim Moston - Robert Collins 5-2
Chris Quantock - Scott Baker 5-2
Josh Payne - Dan Read 5-1
Graham Usher - Alan Tabern 5-2
Nick Kenny - Robert Rickwood 5-1

Laatste 32
Verliezers krijgen 3 punten voor de PDC European Q-School Stage 1 Order of Merit

John Bowles - Lee Cocks 5-2
Andy Hamilton - Adam Warner 5-3
Mike Warburton - Shaun Fox 5-3
Llew J Bevan - Ryan O'Connor 5-3
David Sumner - Adam Mould 5-2
Stuart Kellett - Tommy Morris 5-2
Robert Collins - Michael Barnard 5-2
Jim Moston - Cam Crabtree 5-2
Chris Quantock - Shane McGuirk 5-1
Scott Baker - Dom Taylor 5-3
Josh Payne - Arron Monk 5-4
Dan Read - James Hurrell 5-1
Graham Usher - Tom Martin 5-1
Alan Tabern - Matthew Dennant 5-4
Nick Kenny - Cameron Anderson 5-3
Robert Rickwood - Graham Hall 5-2

Top 20 PDC UK Q-School Stage 1 Order of Merit
Na woensdag zal de top 80 zich plaatsen voor de Finalefase.

1. Scott Baker 8(+25)
2. Matthew Dennant 7(+28)
3. Llew Bevan 7(+22)
4. James Hurrell 7(+19)
5. John Bowles 6(+25)
6. Cam Crabtree 6(+16)
7. Cameron Anderson 6(+16)
8. James Howard Hughes 6(+14)
9. Adam Mould 5(+20)
10. Adam Warner 5(+18)
11. Stuart Kellett 5(+9)
12. Chris Gilliland 5(+8)
13. Thomas Lovely 5(+6)
14. James Richardson 4(+19)
15. Steven Plumstead 4(+16)
16. Shane McGuirk 4(+16)
17. Steven Beasley 4(+12)
17. Alan Tabern 4(+12)
19. Robert Rickwood 4(+11)
20. Prakash Jiwa 4(+11)
De volledige PDC UK Q-School Stage 1 Order of Merit is hier te vinden.

Updates
Laatste 64: Voormalig PDC-tourkaarthouders Wes Newton en Conan Whitehead strandden bij de laatste 64. Fallon Sherrock kwam een leg tekort tegen Matthew Dennant. The Queen of the Palace staat zodoende na twee dagen op 3 punten op de PDC UK Q-School Stage 1 Order of Merit, wat haar op een gedeelde 36e plek brengt.
Laatste 128: Voor voormalig PDC-tourkaarthouders Adrian Gray en Wayne Jones is de laatste 128 het eindstation. Lorraine Winstanley komt een leg tekort tegen Coni Singh Nagi. Mal Cuming is met een plek bij de laatste 128 de beste speler van Oceanië deze dinsdag. Door de uitschakeling van Danny Lauby, Prakash Jiwa en Mal Cuming zijn de laatst overgebleven Noord-Amerikaan, Aziaat en speler uit Oceanië in Milton Keynes uitgeschakeld. Al zijn deze drie continenten in Kalkar nog wel vertegenwoordigd.
Laatste 256: Andy Hamilton wint een duel tussen voormalig PDC-tourkaarthouders met 5-3 van Mark McGeeney. In een andere wedstrijden tussen voormalig PDC-tourkaarthouders wint Wes Newton de beslissende negende leg tegen Kai Fan Leung. Ook voormalig PDC-tourkaarthouders Steve Hine, Kevin McDine, Alan Norris, Colin Osborne, James Richardson, Ciaran Teehan blijven vandaag zonder punten voor de PDC UK Q-School Order of Merit Stage 1.
Laatste 512: Lisa Ashton strandt met 5-4 tegen Josh Church. Onder andere voormalig PDC-tourkaarthouders Adam Smith-Neale. Ook Leighton Bennett verliest in de eerste ronde.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws