PDC UK Q-School: Smith-Neale dagwinnaar, Christian Perez een van negen gelukkigen via Order of Merit PDC
PDC

PDC UK Q-School: Smith-Neale dagwinnaar, Christian Perez een van negen gelukkigen via Order of Merit

PDC UK Q-School: Smith-Neale dagwinnaar, Christian Perez een van negen gelukkigen via Order of Merit

Nadat Arron Monk, Graham Usher en Josh Payne de eerste drie dagzeges pakten in Milton Keynes werden deze zondag de laatste 20 PDC-tourkaarten vergeven worden. De dagwinnaars in Kalkar en Milton Keynes verdienen een PDC-tourkaart. Hetzelfde geldt voor de top 9 van de PDC UK Q-School Order of Merit en de top 10 van de PDC European Q-School Order of Merit. Maik Kuivenhoven wist voor vandaag al dat hij niet meer uit de top 10 kon vallen.

Adam Smith-Neale wist de laatste dagzege te pakken. De Winmau World Master van 2018 maakt zodoende zijn rentree op de PDC-tour. Big Dog, die in 2011 en 2012 al een PDC-tourkaart had, won van Michael Huntley, Dom Taylor, Jake Jones, Mark Challenger, Lewis Pride, Prakash Jiwa en Nick Kenny.

Het Ierse talent Dylan Slevin, Lee Evans, Adam Warner, Graham Hall en Callum Goffin pakten voor het eerst een PDC-tourkaart. Hetzelfde geldt voor Christian Perez, de vierde Aziaat die een PDC-tourkaart bemachtigt in de geschiedenis en de eerste speler uit de Filipijnen die hierin slaagt. Daarnaast maken ook Stephen Burton, Nick Kenny, Keegan Brown hun rentree op het PDC-circuit.

Hieronder plaatsten wij alle resultaten van de Nederlanders en Belgen vanaf de laatste 64. Vanaf de laatste 16 deelden wij alle uitslagen. Tevens plaatsten wij updates met betrekking tot de Order of Merit en wanneer bekende namen naast een PDC-tourkaart grepen of spelers zich verzekerd hebben van een plek in de top 9 van de PDC UK Q-School Order of Merit vermeldden wij dat. Alle uitslagen van de laatste dag van de PDC UK Q-School bevinden zich hier.

PDC UK Q-School Finalefase dag 4
Laatste 16
Dylan Slevin - Stephen Burton 6-1
Prakash Jiwa - Dan Read 6-4
Adam Smith Neale - Mark Challenger 6-1
Lewis Pride - Christian Perez 6-5
James Howard Hughes - Michael Flynn 6-0
Callum Goffin - Mike Warburton 6-1
Nick Kenny - Cam Crabtree 6-4
Andy Boulton - Carl Sneyd 6-1

Kwartfinale
Prakash Jiwa - Dylan Slevin 6-5
Adam Smith Neale - Lewis Pride 6-4
Callum Goffin - James Howard Hughes 6-5
Nick Kenny - Andy Boulton 6-2

Halve finale
Adam Smith Neale - Prakash Jiwa 6-4
Nick Kenny - Callum Goffin 6-3

Finale
Adam Smith Neale - Nick Kenny 6-4

PDC UK Q-School Tourkaartwinnaars
Dagwinnaars
Dag 1: Arron Monk
Dag 2: Graham Usher
Dag 3: Josh Payne
Dag 4: Adam Smith-Neale

Top 9 PDC UK Q-School Order of Merit
Dylan Slevin
Lee Evans
Stephen Burton
Nick Kenny
Keegan Brown
Adam Warner
Graham Hall
Callum Goffin
Christian Perez

Updates PDC UK Q-School Order of Merit
18.00: Nick Kenny maakt zijn rentree op de PDC-tour. Het bereiken van de halve finale verzekert hem immers van een plek in de top 9 van de Order of Merit. Zijn landgenoot Callum Goffin is doordat hij een leg pakte in de halve finale ook zeker. Mark McGeeney, Ryan Harrington en Andy Boulton vallen buiten de boot. Conan Whitehead moet hopen dat de dagwinnaar een van boven genoemde Welshman is, want anders valt ook hij uit de top 9.
17.00: Christian Perez uit de Filipijnen is na Royden Lam, Haruki Muramatsu & Kai Fan Leung de vierde Aziaat, die een PDC-tourkaart bemachtigt. Hij is de eerste uit de Filipijnen die dit lukt.
16.00: De Filipijn Christian Perez betreedt virtueel de top 9 door het bereiken van de laatste 16. Hierdoor weet ook Andy Hamilton dat hij geen PDC-tourkaart herovert.
15.30: Lee Evans, Keegan Brown, Adam Warner, het Ierse talent Dylan Slevin, Stephen Burton en Graham Hall zijn via de Order of Merit verzekerd van een PDC-tourkaart. John Henderson, Scott Mitchell, Adam Hunt, het Schotse talent Nathan Girvan en het Engelse talent Jarred Cole zijn enkele spelers die naast een tourkaart grijpen.
14.45: Onder andere Keegan Brown (virtueel 2e met 7 punten, legsaldo +22) en Mark McGeeney (virtueel 8e met 6 punten, legsaldo +7) sneuvelen vroegtijdig en zullen in de wachtkamer plaats moeten nemen of ze voldoende gedaan hebben voor een PDC-tourkaart. Fallon Sherrock grijpt naast een PDC-tourkaart.
13.00: Jamie Lewis heeft besloten niet mee te doen aan de laatste dag van PDC UK Q-School en zal dus zijn rentree niet maken op het PDC-circuit. Wel zullen we de Welshman in december in actie zien op Lakeside.
11.00: Op dit moment is nog niemand zeker van een plek in de top 9. Lee Evans, Keegan Brown, Adam Warner, Graham Hall, Dylan Slevin, Conan Whitehead, Stephen Burton, Mark McGeeney en Andy Hamilton sloten zaterdag af in de top 9. Het verschil tussen nummer 1 en de nummer 10, Fallon Sherrock, is echter slechts twee punten dus het belooft een spannende ontknoping te worden in Milton Keynes.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws