PDC EU Q-School: Knops wint, 7 NL-ers en 2 Belgen pakken tourkaart PDC
PDC

PDC EU Q-School: Knops wint, 7 NL-ers en 2 Belgen pakken tourkaart

PDC EU Q-School: Knops wint, 7 NL-ers en 2 Belgen pakken tourkaart

Nadat en op zaterdag zich verzekerden van een PDC-tourkaart werden deze zondag de laatste 20 PDC-tourkaarten vergeven worden. De dagwinnaars in Kalkar en Milton Keynes verdienen een PDC-tourkaart. Hetzelfde geldt voor de top 10 van de PDC European Q-School Order of Merit, waar Maik Kuivenhoven al zeker weet dat hij niet meer uit de top 10 kan vallen, en de top 9 van de PDC UK Q-School Order of Merit. .

Robbie Knops pakte de dagzege door overwinningen op Vinay Rimnath, Jimmy van Schie, Jeroen Mioch, Jacob Taylor, Vincent van der Meer, Jacques Labre en Richard Veenstra. Met name zijn overwinning op de Canadees Jacob Taylor was met terugwerkende kracht bijzonder. De Canadees eindigde immers elfde op de PDC European Q-School Order of Merit en viel dus net buiten de tourkaarten.

De 14 PDC-tourkaarten, die in Kalkar beschikbaar waren zijn als volgt verdeeld. De helft hiervan ging naar Nederlanders: Jeffrey Sparidaans, Jeffrey de Zwaan, Maik Kuivenhoven, Richard Veenstra, Niels Zonneveld, Gian van Veen en Owen Roelofs. De Belgen pakten er twee: Ronny Huybrechts en Robbie Knops. Hetzelfde geldt voor de Duitsers: Pascal Rupprecht en Daniel Klose. De rest werd verdeeld over Australië (Corey Cadby), Tsjechië (Karel Sedlacek) & Frankrijk (Jacques Labre).

Hieronder plaatsten wij alle resultaten van de Nederlanders en Belgen vanaf de laatste 64. Vanaf de laatste 16 deelden wij alle uitslagen. Tevens plaatsten wij updates met betrekking tot de Order of Merit en wanneer bekende namen naast een PDC-tourkaart grepen of spelers zich verzekerd hebben van een plek in de top 10 van de PDC European Q-School Order of Merit vermeldden wij dat. Alle uitslagen van de PDC European Q-School bevinden zich hier.

PDC European Q-School Finalefase dag 4
Laatste 64 (uitslagen Nederlanders en Belgen)
Chris Landman - Ron Meulenkamp 6-2
Martijn Manders - Karel Sedlacek 1-6
Vincent van der Meer - Kenny Neyens 6-3
Marco Verhofstad - Yoshihisa Baba 3-6
Robbie Knops - Jimmy van Schie 6-4
Jeroen Mioch - Jamai van den Herik 6-1
Arno Looijen - John Michael 2-6 Jitse van der Wal - Jacob Taylor 0-6
Jacques Labre - Dennie Olde Kalter 6-3
Roy van de Griendt - Sebastian Bialecki 6-5
Alexander Merkx - Paavo Myller 6-4
Jeroen Caron - Gilbert van der Meijden 6-2
Davyd Venken - Christopher Toonders 3-6
Kevin van Wauwe - David Schlichting 6-0
Owen Roelofs - Luc Snels 6-1
Berry van Peer - Alex Spellman 6-3
Francois Schweyen - Vitezslav Sedlak 0-6
Gian van Veen - Benjamin Pratnemer 6-4
Jordy van den Broek - Toni Alcinas 1-6
Niels Zonneveld - Fabian Stuetz 6-3
Benito van de Pas - Paulo Ferreira 6-5
Richard Veenstra - Moreno Blom 6-0
Andy Baetens - Ricardo Perez 5-6
Christian Kist - Teemu Harju 3-6
Nick Crouwel - Max Hopp 0-6
Derk Telnekes - Steven Strobbe 6-1
Jeremy van der Winkel - Patrick van den Boogaard 6-4 Arjan Konterman - Marcel Walpen 5-6
Stefaan Henderyck - Tomas Houdek 2-6

Laatste 32 (uitslagen Nederlanders en Belgen)
Verliezers krijgen 1 punt voor PDC European Q-School Finalefase Order of Merit

Chris Landman - Karel Sedlacek 3-6
Vincent van der Meer - Yoshihisa Baba 6-5
Robbie Knops - Jeroen Mioch 6-4
Roy van de Griendt - Jacques Labre 2-6
Alexander Merkx - Jeroen Caron 6-3
Kevin van Wauwe - Owen Roelofs 6-1
Berry van Peer - Patrick Ploetz 6-1
Gian van Veen - Vitezslav Sedlak 6-2
Niels Zonneveld - Toni Alcinas 6-2
Benito van de Pas - Franz Roetzsch 6-2
Richard Veenstra - Ricardo Perez 6-5
Jeremy van der Winkel - Derk Telnekes 6-4

Laatste 16
Vincent van der Meer - Karel Sedlacek 6-5
Robbie Knops - Jacob Taylor 6-2
Jacques Labre - Alexander Merkx 6-3
Kevin van Wauwe - Christopher Toonders 6-3
Berry van Peer - Gian van Veen 6-1
Niels Zonneveld - Benito van de Pas 6-5
Richard Veenstra - Max Hopp 6-2
Jeremy van der Winkel - Marcel Walpen 6-3

Kwartfinale
Robbie Knops - Vincent van der Meer 6-4
Jacques Labre - Kevin van Wauwe 6-5 Niels Zonneveld - Berry van Peer 6-3
Richard Veenstra - Jeremy van der Winkel 6-1

Halve finale
Robbie Knops - Jacques Labre 6-4
Richard Veenstra - Niels Zonneveld 6-4

Finale
Robbie Knops - Richard Veenstra 6-4

Updates PDC European Q-School Order of Merit
16.15: De 14 PDC-tourkaarten, die in Kalkar beschikbaar waren zijn verdeeld. De helft hiervan ging naar Nederlanders: Jeffrey Sparidaans, Jeffrey de Zwaan, Maik Kuivenhoven, Richard Veenstra, Niels Zonneveld, Gian van Veen en Owen Roelofs. De Belgen pakten er twee: Ronny Huybrechts en Robbie Knops. Hetzelfde geldt voor de Duitsers: Pascal Rupprecht en Daniel Klose. De rest werd verdeeld over Australië (Corey Cadby), Tsjechië (Karel Sedlacek) & Frankrijk (Jacques Labre).
16.00: Door de overwinning van Robbie Knops op Vincent van der Meer neemt hij virtueel de elfde plaats over van de Canadees Jacob Taylor, die zich dus niet bij zijn landgenoten Jeff Smith en Matt Campbell zal voegen als PDC-tourkaarthouder. Hierdoor is Owen Roelofs verzekerd van zijn PDC-tourkaart. Berry van Peer grijpt door zijn nederlaag in de kwartfinale naast een PDC-tourkaart.
15.30: Jacques Labre is de eerste Fransman die een PDC-tourkaart weet te bemachtigen. Ook Gian van Veen en Daniel Klose pakken hun eerste tourkaart! Max Hopp verliest definitief zijn PDC-tourkaart.
15.00: Owen Roelofs sneuvelt bij laatste 32. Hij staat virtueel 8e en zal dus in de wachtkamer moeten of zijn behaalde 7 punten en legsaldo van +14 voldoende is voor een PDC-tourkaart. Voor Derk Telnekes zit PDC Q-School er op en hij keert zonder PDC-tourkaart huiswaarts. Verder weten ook Toni Alcinas en John Michael geen PDC-tourkaart te bemachtigen.
14.30: Richard Veenstra en Niels Zonneveld staan inmiddels bij de laatste 16 en hebben zich verzekerd van een PDC-tourkaart. Het moet wel raar lopen wil dat niet genoeg zijn voor een PDC-tourkaart. Daarentegen weet Kenny Neyens geen PDC-tourkaart te bemachtigen, nadat hij bij de laatste 64 zijn meerdere moest erkennen in Vincent van der Meer. Arjan Konterman weet inmiddels ook dat hij geen PDC-tourkaart zal verdienen. 14.00: Karel Sedlacek verzekert zich van een PDC-tourkaart door Chris Landman uit te schakelen. Voor Chris is de strijd om een PDC-tourkaart zodoende zonder succes. Ook Christian Kist grijpt naast een PDC-tourkaart.
13.45: Arjan Konterman strandt tegen de Zwitser Marcel Walpen en zal dus af moeten wachten of zijn 5 punten en legsaldo van +21 volstaat. Virtueel staat hij 9e, maar lijkt uiteindelijk niet voldoende te zijn. Ook voor Andy Baetens is de hoop op een PDC-tourkaart vervlogen.
13.15: Voor Ron Meulenkamp, Jelle Klaasen en Ryan de Vreede is de hoop op het opnieuw veroveren van een PDC-tourkaart over. Zij moeten hun meerdere erkennen in respectievelijk Chris Landman, Jitse van der Wal en Max Hopp. Het Poolse talent Sebastian Bialecki moet zijn meerdere erkennen in Roy van de Griendt en grijpt ook naast een PDC-tourkaart.
12.45: Thibault Tricole verliest van Derk Telnekes, waardoor de Fransman niet langer meedoet in de strijd om de tourkaarten.
12.30: Ook Pascal Rupprecht en Ronny Huybrechts zijn inmiddels zeker van een PDC-tourkaart.
11.00: Maik Kuivenhoven was zaterdag met 11 punten al verzekerd van zijn plek in de top 10 en zal dus ook de komende twee jaar de PDC-tour afgaan. Pascal Rupprecht, Ronny Huybrechts, Daniel Klose, Karel Sedlacek, Richard Veenstra, Niels Zonneveld, Owen Roelofs, Arjan Konterman en Gian van Veen beginnen de dag in de top 10, maar kunnen hier nog uit vallen. Al lijken de Duitser Pascal Rupprecht en de Belg Ronny Huybrechts praktisch zeker van een plek in de top 10 en bijbehorende PDC-tourkaart.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws