PDC WK 2024-deelnemer en voormalig halve finalist PDC WK geschorst PDC
PDC

PDC WK 2024-deelnemer en voormalig halve finalist PDC WK geschorst

PDC WK 2024-deelnemer en voormalig halve finalist PDC WK geschorst

De DRA heeft op aangeven van de International Betting Integrity Association (IBIA) verdachte weddenschappen onderzocht. Het gaat om wedstrijden uit de Modus Super Series waar geld op is ingezet.

Als resultaat zijn Prakash Jiwa en Andy Jenkins nu geschorst en mogen ze niet deelnemen aan door DRA gesanctioneerde evenementen terwijl er een onderzoek wordt uitgevoerd naar verdachte weddenschappen. Ze hebben het recht om beroep aan te tekenen tegen dit besluit.

Vooral voor Prakash Jiwa zou dit gevolgen kunnen aangezien hij zich heeft geplaatst voor het aanstaande PDC WK. Aangezien hij er nog beroep tegen kan aantekenen kan het zijn dat zijn deelname aan het wereldkampioenschap nog wel doorgang kan vinden.

Andy Jenkins stond in 2007 nog in de halve finale van het PDC WK waarin Raymond van Barneveld zijn tegenstander was. Met 6-0 was de Nederlander hem de baas waarna de befaamde finale tegen Phil Taylor werd gespeeld die door velen bestempeld is als de mooiste PDC WK finale ooit.

Eerder kreeg Jenkins in 2019 ook al een voorwaardelijke schorsing. Toen zou hij op een Challenge Tour homo-opmerkingen hebben gemaakt tegen een official. In 2020 kwam hij nog in opspraak vanwege een opgestoken middelvinger zoals hier is te zien.

Na onderzoek heeft de DRA ook besloten dat Jack Main verantwoording moet afleggen voor schendingen van de DRA-weddenschapsregels. Als gevolg van dit besluit is ook Main geschorst van deelname aan of deelnemen aan door DRA gesanctioneerde evenementen tot de conclusie van de hoorzitting(en) en de vaststelling van deze kwestie. Main heeft ook het recht om beroep aan te tekenen tegen deze schorsingsbeslissing.

De schorsingen zijn gebaseerd op twee afzonderlijke onderzoeken. Eén van die duels is tussen Jack Main en Lisa Ashton waarbij het onderzoek benadrukt dat niets suggereert dat Lisa Ashton op enige wijze betrokken was.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws