PDC WK: Campbell komt met de schrik vrij tegen Ilagan en Cullen verslaat Penhall tijdens middagsessie met 7 verschillende nationaliteiten PDC
PDC

PDC WK: Campbell komt met de schrik vrij tegen Ilagan en Cullen verslaat Penhall tijdens middagsessie met 7 verschillende nationaliteiten

PDC WK: Campbell komt met de schrik vrij tegen Ilagan en Cullen verslaat Penhall tijdens middagsessie met 7 verschillende nationaliteiten

In het Alexandra Palace te Londen, Engeland ging vanmiddag dag 3 van het PDC WK van start met de middagsessie. Maar liefst 7 verschillende landen werden vanmiddag aan de oche vertegenwoordigd. Zuid-Afrikaan Simon Adams maakte zijn debuut, terwijl Norman Madhoo uit Guyana voor het eerst sinds 2010 weer zijn opwachting maakte op het WK. Joe Cullen trad aan tegen de bedwinger van Jules van Dongen: Darren Penhall.

Ricky Evans (92.34) 3 - 0 (75.89) Simon Adams (3-2; 3-0; 3-0)

Simon Adams imponeerde in september nog op het Afrikaanse kwalificatietoernooi. In de finale versloeg hij landgenoot Stefan Vermaak met maar liefst 8-0 in legs met een gemiddelde van 93.94. Echter, zijn debuut op het WK verliep minder soepel. Adams pakte weliswaar de eerste leg van de eerste set omdat Evans een handvol dubbels miste en kwam zelfs nog op 1-2, maar daarna vond Evans zijn ritme. Twee legs binnen vijftien pijlen leverden hem de eerste set op. Een reeks van 6 legs op rij voor de Engelsman volgde, waardoor de Zuid-Afrikaan zonder set huiswaarts keert.

Jim Williams (87.84) 3 - 0 Norman Madhoo (73.20) (3-0; 3-0; 3-0)

Norman Madhoo maakte vanmiddag voor de derde keer zijn opwachting op het WK, na eerdere deelnames in 2009 en 2010. De twee voorgaande keren verloor hij in de voorronde - die destijds in een best of 7 legs format gespeeld werd - van Ken MacNeil en Devon Peterson. In tegenstelling tot toen, won de man uit Guyana vandaag geen enkele leg. Alle sets gingen met 3-0 naar de Welshman Jim Williams, ondanks dat Madhoo wel 8 kansen op de dubbel kreeg.

Matt Campbell (93.14) 3 - 2 (86.03) Lourence Ilagan (3-1; 3-1; 2-3; 2-3; 3-0)

Canadees Matt Campbell mocht tegen de Filipijn Lourence Ilagan voor de vijfde keer proberen zijn eerste wedstrijd op een WK winnend af te sluiten. Ilagan strandde vorig jaar in de tweede ronde tegen Dimitri Van den Bergh, na in de eerste ronde gewonnen te hebben van Rowby-John Rodriguez. Waar op voorhand een spannende wedstrijd verwacht werd, gaf Ilagan in de eerste twee sets niet thuis. Campbell won beide sets met 3-1. In de derde set ging Ilagan voortvarend van start door met een knappe 80-finish Campbell meteen te breaken, maar gaf vervolgens meteen zijn eigen leg weer af. Campbell mocht uiteindelijk de vijfde en beslissende leg van deze set beginnen, maar miste 5 matchdarts. Ilagan strafte dit genadeloos af door 100 uit te gooien via 20, D20, D20. In de set erna kwam Ilagan op 1-0 door 153 te finishen. In de derde leg miste Campbell wederom 6 pijlen om de voorsprong in de set te pakken, waardoor er weer een vijfde en beslissende leg nodig was om de set te beslissen. Een 104-finish zorgde voor luid gejuich van het publiek en een gelijke stand in sets: 2-2. Een 14- en een 12-darter brachten Campbell vervolgens wederom op matchpoint. Deze keer was het wel raak: nog een 12-darter, via een 128-finish, bracht hem uiteindelijk zijn eerste overwinning op het WK.

Joe Cullen (93.41) 3-0 (81.24) Darren Penhall (3-1; 3-2; 3-1)

De als veertiende geplaatste Joe Cullen nam het in de tweede ronde op tegen Darren Penhall, die gister in de eerste ronde won van de Amerikaanse-Nederlander Jules van Dongen. Penhall schoot uit de startblokken met een 13-darter, maar een 160-finish van Cullen in de derde leg - tot nog toe de hoogste van het toernooi - brak het verzet van Penhall. Met 3-1 won 'The Rockstar' de eerste set. De tweede set bracht uiteindelijk een vijfde en beslissende leg. Cullen begon deze leg met twee keer 180, gevolgd door een matige score. Echter, geholpen door bouncers van Penhall had Cullen genoeg tijd om in rust de tweede set binnen te halen met 3-2. Hierna was het verzet van de Australische Penhall wel gebroken; met 3-1 ging ook de laatste set naar de Engelsman, die zich op mag gaan maken voor de derde ronde.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws