Peter Wright: koning van de 3-dart checkouts afgelopen 2 jaar PDC
PDC

Peter Wright: koning van de 3-dart checkouts afgelopen 2 jaar

Peter Wright: koning van de 3-dart checkouts afgelopen 2 jaar

Peter Wright en Jonny Clayton zijn de beste spelers op de Players Championships in de afgelopen twee jaar als het gaat om check-outs waarbij drie pijlen nodig zijn om ze uit te gooien.

Het gaat hierbij dus om check-outs van 99 of 101 en hoger. Peter Wright heeft er daarvan maar liefst 13,8 procent van uit gegooid, waarmee de Schot daarin het allerbeste bleek van alle spelers de afgelopen twee jaar.

Jonny Clayton volgt iets daarnaa, de Welshman gooide de afgelopen twee jaar 13,4 procent van zijn drie dart check-outs uit.

In deze top vinden we uiteraard ook niemand minder dan Gerwyn Price die vlak onder zijn landgenoot Clayton staat met 13,36 procent. En ook onze eigen Michael van Gerwen zit daar niet ver vanaf met 13,31 procent.

Wright, Clayton, Price en Van Gerwen staan met deze statistiek vrij ruim boven de rest van de spelers. Op plek vijf vinden we nameljik Joe Cullen en zijn percentage ligt aanzienlijk lager op 12,7 procent. Het gemiddelde van de spelers in het bezit van een tourcard ligt daarnaast nog een heel stuk lager op zo ongeveer 9 procent.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws