Pittige loting voor Nederlanders en Belgen in vierde ronde UK Open PDC
PDC

Pittige loting voor Nederlanders en Belgen in vierde ronde UK Open

Pittige loting voor Nederlanders en Belgen in vierde ronde UK Open

Vrijdagavond wordt de vierde ronde van het UK Open gespeeld. De top 32 stroomt in, terwijl 32 spelers de derde ronde hebben overleefd. Het UK Open wordt echter gekenmerkt door de open loting, waardoor iedereen iedereen kan treffen. Zodoende weten 11 Nederlanders en 3 Belgen hun tegenstanders.

De meeste Nederlanders hebben het niet getroffen met de loting. Zo treft Raymond van Barneveld Rob Cross. Michael van Gerwen komt Dave Chisnall, die afgelopen weekend nog het Baltic Sea Darts Open won, tegen. Dirk van Duijvenbode moet aan de bak tegen Krzysztof Ratajski. Danny Noppert begint zijn jacht op titelprolongatie tegen Jim Williams. De Nederlanders Jeffrey de Zwaan en Danny Jansen treffen elkaar. Vincent van der Voort komt Brendan Dolan tegen. Daarnaast neemt Jelle Klaasen het op tegen Luke Woodhouse, die zich vrijdagmiddag op sensationele wijze voorbij Josh Rock vocht. Jermaine Wattimena ontmoet William O'Connor. Martijn Kleermaker treft George Killington. Kevin Doets speelt tegen Martin Lukeman.

Naast bovengenoemd Nederlands onderonsje kruisen ook de Belgen Kim Huybrechts en Mike de Decker de degens. De nummers 1 van België en Duitsland staan tegenover elkaar, wanneer Dimitri van den Bergh en Gabriel Clemens strijden om een plek bij de laatste 32.

Een andere, op het oog, interessante loting is James Wade en Gary Anderson. Beide heren hebben een goed UK Open nodig met het oog op zijn plek op de wereldranglijst. The Machine omdat hij het prijzengeld van zijn titel van 2021 moet verdedigen en Gary Anderson, omdat hij buiten de top 20 is beland na het afgelopen PDC WK. Daarnaast komen met Luke Humphries en Damon Heta ook twee spelers, die tot vorig weekend in de top 16 stonden, elkaar tegen. Verder komt Peter Wright in Stephen Bunting een man in vorm tegen.

De vierde ronde begint om 20.00. De wedstrijden op het hoofdpodium zijn te zien op ViaPlay. De overige wedstrijden kunnen door abonneehouders op PDC TV bekeken worden, die van alle borden een stream verzorgen. De wedstrijden van de middagsessie zijn best of 19 legs. De wedstrijden op het hoofdpodium en baan 2 zijn ook te volgen via het livescorecenter. De andere wedstrijden zijn te volgen via Dartconnect. Hier vindt je alles wat je moet weten over het UK Open.

PDC UK Open
Vierde ronde/laatste 64
Darius Labanauskas - Jose de Sousa
Luke Woodhouse - Jelle Klaasen
George Killington - Martijn Kleermaker
Mensur Suljovic - Karel Sedlacek
Adam Gawlas - Luke Littler
James Wade - Gary Anderson
Matt Campbell - Adrian Lewis
Michael van Gerwen - Dave Chisnall
William O'Connor - Jermaine Wattimena
Gerwyn Price - Thomas Banks
Luke Humphries - Damon Heta
Krzysztof Ratajski - Dirk van Duijvenbode
Raymond van Barneveld - Rob Cross
Jeffrey de Zwaan - Danny Jansen
Mervyn King - Keane Barry
Nathan Rafferty - Ted Evetts
Martin Schindler - Simon Whitlock
Kim Huybrechts - Mike de Decker
Dylan Slevin - Joe Cullen
Danny Noppert - Jim Williams
Callan Rydz - Daryl Gurney
Dimitri van den Bergh - Gabriel Clemens
Kevin Doets - Martin Lukeman
Richie Burnett - Florian Hempel
Rowby John Rodriguez - Steve Beaton
Vincent van der Voort - Brendan Dolan
Michael Smith - Ian White
Stephen Bunting - Peter Wright
Alan Soutar - Nathan Aspinall
Ryan Searle - Chris Dobey
Ricky Evans - Andrew Gilding
Ross Smith - Jonny Clayton

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws