'The Nuke' ontploft in dartsport: Littler pakt zes trofeeën in zes maanden PDC
PDC

'The Nuke' ontploft in dartsport: Littler pakt zes trofeeën in zes maanden

'The Nuke' ontploft in dartsport: Littler pakt zes trofeeën in zes maanden

Luke Littler, de 17-jarige dartssensatie uit Engeland, heeft een buitengewoon jaar achter de rug. In slechts zes maanden tijd heeft hij zes indrukwekkende trofeeën veroverd en zijn naam stevig in de dartwereld verankerd. Met een bijnaam als "The Nuke" doet Littler zijn explosieve talent eer aan en heeft hij laten zien waarom hij wordt beschouwd als een van de grootste opkomende talenten in de dartsport.

Een Overzicht van Littler's Prestigieuze Overwinningen

Het jaar begon op spectaculaire wijze voor Littler met zijn eerste grote overwinning op 19 januari 2024 tijdens de Bahrain Masters, een onderdeel van de PDC World Series. Hier wist hij zijn tegenstanders te overklassen en de trofee mee naar huis te nemen. Slechts enkele weken later, op 12 februari, won hij de Players Championship in Wigan, wat tevens zijn eerste Players Championship-titel van het seizoen was​.

In maart ging Littler door met zijn zegereeks door de Belgian Open op de Euro Tour te winnen. De maand erop zette hij zijn dominantie voort met een overwinning op de Austria Open, nog een prestigieuze Euro Tour-titel. Maar zijn meest indrukwekkende prestatie kwam op 23 mei toen hij de Premier League won, waarmee hij zijn eerste Major PDC-titel veroverde. Slechts drie weken later voegde hij de Poland Masters toe aan zijn indrukwekkende collectie​​.

Statistieken en Records

Littler's prestaties zijn niet alleen indrukwekkend vanwege zijn overwinningen, maar ook vanwege de manier waarop hij deze heeft behaald. Zijn hoogste gemiddelde op televisie is een verbluffende 114, behaald in speelweek 7 van de Premier League tegen Michael van Gerwen. Dit komt in de buurt van zijn hoogste gemiddelde ooit, 115,22, behaald tijdens de Development Tour in 2023​.

Daarnaast heeft Littler vijf perfecte legs, ook wel 9-darters genoemd, op zijn naam staan. Zijn eerste perfecte leg gooide hij tijdens de Development Tour in 2023. In 2024 wist hij dit kunstje te herhalen in enkele van de grootste toernooien ter wereld, waaronder de finale van de Premier League in de O2 Arena en de kwartfinale van de Bahrain Masters​.

Een Veelbelovende Toekomst

Met een totaal prijzengeld van £676.497 over de afgelopen twee jaar heeft Littler niet alleen sportieve, maar ook financiële successen geboekt. De jonge Engelsman laat zien dat hij niet alleen de potentie heeft om een van de beste darters van zijn generatie te worden, maar ook om geschiedenis te schrijven in de dartwereld​.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws