Titelverdediging van Nathan Aspinall onder druk door terugkerende blessure PDC
PDC

Titelverdediging van Nathan Aspinall onder druk door terugkerende blessure

Titelverdediging van Nathan Aspinall onder druk door terugkerende blessure

De 32-jarige Engelse darter Nathan Aspinall heeft zich wegens een hardnekkige elleboogblessure teruggetrokken uit de European Darts Open in Leverkussen. Afgelopen vrijdag onderging hij een MRI-scan om de ernst van zijn blessure vast te stellen. Ondanks zijn indrukwekkende prestaties van het afgelopen jaar, waaronder de overwinning op de World Matchplay, moest hij noodgedwongen dit belangrijke toernooi aan zich voorbij laten gaan.

Terugtrekking en gezondheidssituatie

Kort voor de loting van de European Darts Open trok Nathan Aspinall zich, samen met vier andere spelers, terug uit het toernooi. De Professional Darts Corporation (PDC) gaf geen specifieke reden voor zijn afmelding, maar Aspinall zelf lichtte de situatie toe via zijn sociale media. De Engelse darter kampt opnieuw met ernstige pijnklachten in zijn arm, een probleem dat hem al eerder bijna tot stoppen dwong.

Op de Nordic Darts Masters vertelde Aspinall over de terugkerende problemen met zijn arm. "Mijn arm is opnieuw kapot, en het gaat niet goed met me," verklaarde hij openhartig. "Het is erger dan de vorige keer, maar ik probeer door te zetten voor mijn fans. Ondanks de pijn probeer ik positief te blijven en blijf ik vechten, mede dankzij de steun van mijn familie en vrienden."

Vanwege deze aanhoudende problemen zag Aspinall zich genoodzaakt om zijn deelname aan het Euro Tour-toernooi in Leverkussen te annuleren. Hij liet via Instagram weten: "Ik moest mij voor dit weekend terugtrekken vanwege voortdurende klachten aan mijn arm. Vandaag onderga ik een MRI-scan aan mijn elleboog om te bepalen wat er precies aan de hand is. Hopelijk is het niets ernstigs en is een paar weken rust voldoende om te herstellen."

Impact op toekomstige toernooien

Als Aspinall inderdaad enige tijd rust moet nemen, bestaat de kans dat hij ook de Players Championship-toernooien in Milton Keynes op 2 en 3 juli zal missen. Deze toernooien zijn van groot belang voor spelers die zich willen kwalificeren voor het World Matchplay, dat op 13 juli van start gaat. Aspinall, die vorig jaar met een indrukwekkende 18-6 overwinning op Jonny Clayton de World Matchplay-titel veroverde, zou zijn titel in Blackpool moeten verdedigen.

Voortdurende blessureproblemen

Nathan Aspinall heeft al jarenlang last van blessures aan zijn werparm, met name aan zijn pols en elleboog. In een interview in 2022 gaf hij aan dat hij te kampen heeft met meerdere ernstige blessures in zijn pols, waaronder een gescheurde pees en ligamenten, en schade aan zijn kraakbeen. "Na mijn vakantie in Jamaica kreeg ik een MRI-scan die bevestigde dat het geen peesontsteking was, maar een veel ernstiger probleem," vertelde Aspinall destijds.

Toekomstige verwachtingen

De darter heeft laten zien dat hij ondanks zijn fysieke problemen nog steeds tot de wereldtop behoort. Met een vijfde plaats op de PDC Order of Merit blijft hij een van de belangrijkste spelers in de dartwereld. Zijn fans hopen dan ook dat hij snel zal herstellen en zijn indrukwekkende prestaties zal voortzetten.

De World Matchplay ook wel het zomerwereldkampioenschap genoemd, wordt gehouden van 13 tm 21 juli in de iconische wintergardens Blackpool.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws