Programma voor een extra spannende European Darts Open in Leverkussen met 7 Nederlanders, 1 Belg en een Zweedse Nederlander PDC
PDC

Programma voor een extra spannende European Darts Open in Leverkussen met 7 Nederlanders, 1 Belg en een Zweedse Nederlander

Programma voor een extra spannende European Darts Open in Leverkussen met 7 Nederlanders, 1 Belg en een Zweedse Nederlander

Tijdens de European Darts Open in Duitsland heeft de Nederlandse darter Gian van Veen onverwachts een plekje bemachtigd in de tweede ronde, dankzij het terugtrekken van de Schotse legende Gary Anderson. Van Veen, afkomstig uit Gelderland, zal het opnemen tegen de Belgische darter Andy Baetens, bijgenaamd "The Beast of the East". Deze match belooft een spannende start van de middagsessie te worden.

Daarnaast heeft Kevin Doets, die vrijdag via de reservelijst een plek veroverde in het toernooi in Leverkussen, vandaag ook een belangrijke partij op zijn agenda staan. Doets zal het aan het einde van de middag opnemen tegen de lokale favoriet Ricardo Pietreczko. Beide darters staan bekend om hun sterke spel, waardoor deze wedstrijd een spannende strijd belooft te worden.

Ook de Zweedse Nederlander Jeffrey de Graaf is van de partij in de middagsessie. Hij strijdt voor een plek in de derde ronde tegen de Engelse darter Chris Dobey. De Graaf hoopt een stap dichter bij de titel te komen door ronde drie te halen op zondag.

De avondsessie biedt nog meer sensatie met diverse Nederlandse darters in actie. De Friese darter Danny Noppert trapt de avond af tegen Owen Bates. Later op de avond neemt Dirk van Duijvenbode het op tegen de sterke Gerwyn Price uit Wales. Dit duel belooft een intense krachtmeting te worden tussen twee getalenteerde spelers.

Een van de meest verwachte wedstrijden is die tussen de hoogst geplaatste Nederlander Michael van Gerwen en de Ierse darter Dylan Slevin. Van Gerwen, die bekend staat om zijn imponerende prestaties op het dartbord, zal alles op alles zetten om door te stoten naar de volgende ronde.

Raymond van Barneveld, die vrijdag een zenuwslopende partij speelde, komt ook in actie tijdens de avondsessie. Hij neemt het op tegen de Engelse 'Cool Hand Luke' Humphries. Van Barneveld, een van de meest ervaren darters in het toernooi, hoopt met zijn ervaring de huidige Wereldkampioen te verslaan.

Tot slot zal de Belgische darter Dimitri van den Bergh, beter bekend als "The Dreammaker", proberen zijn plek in de derde ronde te verzekeren. Hij neemt het op tegen de sterke Josh Rock, ook wel "The Rock" genoemd. Van den Bergh is vastberaden om zijn kans op een plek in de volgende ronde te grijpen.

De druk op de deelnemers van de European Darts Open is extra groot, aangezien dit toernooi een van de laatste kansen biedt om punten te verzamelen voor de World Matchplay kwalificatie. Met nog slechts een paar evenementen te gaan voor de cut-off, moeten de darters alles op alles zetten om hun plek te veroveren voor het prestigieuze toernooi in Blackpool.

Na afloop van Players Championship 14 op 3 juli wordt het deelnemersveld voor de Betfred World Matchplay definitief bekendgemaakt. Het belooft een spannende tijd te worden voor de darters die strijden om hun plek op dit grote podium.

Programma NEO.bet European Darts Open zaterdag:

Gian van Veen v Andy Baetens

Stephen Bunting v Kevin Troppmann

Damon Heta v Dom Taylor

Ryan Searle v Daryl Gurney

Chris Dobey v Jeffrey de Graaf

Dave Chisnall v Luke Woodhouse

Ross Smith v Callan Rydz

Ricardo Pietreczko v Kevin Doets

Avondsessie vanaf 19:00 uur:

Danny Noppert v Owen Bates

Rob Cross v Michael Smith

Gerwyn Price v Dirk van Duijvenbode

Michael van Gerwen v Dylan Slevin

Martin Schindler v Karel Sedlacek

Luke Humphries v Raymond van Barneveld

Peter Wright v Ritchie Edhouse

Josh Rock v Dimitri Van den Bergh

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws