Six Nations Cup: de teamwedstrijden zijn ook begonnen WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Six Nations Cup: de teamwedstrijden zijn ook begonnen

Six Nations Cup: de teamwedstrijden zijn ook begonnen

Vrijdag stonden de eerste teamwedstrijden van de Six Nations Cup 2024 op het programma. Het Nederlands herenteam komt zaterdag pas in actie. De Nederlandse dames zitten in een poule met Engeland en Ierland. Eerder op de dag wist Noa-Lynn van Leuven de finale van het singeltoernooi te halen. Hier zal ze het opnemen tegen Rhian O'Sullivan uit Wales.

Bij de dames ging Wales er met de groepswinst van poule 1 vandoor. Rhian O'Sullivan, Leanne Topper en Eve Watson waren met 6-3 te sterk voor Schotland en gunden Noord-Ierland geen leg. Lorraine Hyde, Susanne McGimpsey en Christine Hyde zetten Noord-Ierland met 5-4 opzij om tweede in de poule te worden.
De Engelse dames Deta Hedman, Paige Pauling en Steph Clark waren met 8-1 een maatje te groot voor Ierland. Caroline Breen redde de Ierse eer tegen Paige Pauling.

Bij de heren werd enkel de wedstrijd tussen Wales en gastland Ierland gespeeld. Wales was met 13-7 de sterkste van de twee. Hierdoor gaan Mark Challenger, Sam Cankett, Sean Fisher en Llew Bevan aan de leiding in een groep met naast Ierland ook Noord-Ierland.

Six Nations Cup 2024
Dames poule 1

Wales - Schotland 6-3
Wales - Noord Ierland 9-0
Schotland - Noord Ierland 5-4

Dames poule 2
Engeland - Ierland 8-1
Nederland - Engeland
Nederland - Ierland

Heren poule 1
Engeland - Nederland
Nederland - Schotland
Schotland - Engeland

Heren poule 2
Wales - Ierland 13-7
Wales - Noord Ierland
Noord Ierland - Ierland

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws