VIDEO, Gerwyn Price gooit 5e 9-darter op televisie tijdens Premier League halve finale PDC
PDC

VIDEO, Gerwyn Price gooit 5e 9-darter op televisie tijdens Premier League halve finale

VIDEO, Gerwyn Price gooit 5e 9-darter op televisie tijdens Premier League halve finale

Tijdens de halve finale van de tiende week van de Premier League wist de Welshman Gerwyn Price een perfecte leg te gooien. Zijn tegenstander was Michael Smith. Uiteindelijk werd Price runner-up, nadat hij verloor van de tiener Luke Littler.

Voor Price was dit de vijfde 9-darter op televisie. De eerste keer dat hij dit presteerde, was op 1 januari 2022 tijdens het PDC Wereldkampioenschap, ook tegen Michael Smith. In 2022 slaagde "The Iceman" erin om tweemaal een 9-darter te gooien tijdens de Premier League, met Michael van Gerwen en James Wade als tegenstanders. Een andere Nederlander die een perfecte leg tegen zich gegooid kreeg door Price, was Danny Noppert. "The Freeze" moest toezien hoe Price een 9-darter gooide tijdens de halve finale van de World Matchplay in 2022.

Op de livestream wist Price in Tsjechië een perfecte leg te gooien in 2019. In datzelfde jaar gooide de Welshman ook een leg uit in negen pijlen tijdens een Players Championship.

Dit jaar is alweer de negentiende 9-darter genoteerd, waarvan er twee op televisie werden gegooid: Luke Littler was de eerste tijdens de World Series in Bahrein, en Price de tweede tijdens de Premier League in Manchester. Ook op de livestream werden twee perfecte legs gegooid: opnieuw Luke Littler tijdens de finale in Wieze op het Belgian Darts Open, gewonnen door de tiener, en de tweede door Jarred Cole tijdens de Modus Super Series.

Vijftien 9-darters vielen dit jaar op de vloertoernooien, waarvan Luke Littler er ook één wist te gooien, waarmee zijn totaal begin april op drie 9-darters staat!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws