Vijf spelers uit top 40 die nog zonder PDC Pro Tour-titel zijn PDC
PDC

Vijf spelers uit top 40 die nog zonder PDC Pro Tour-titel zijn

Vijf spelers uit top 40 die nog zonder PDC Pro Tour-titel zijn

Nu het na een korte zomerstop weer tijd is voor de PDC Pro Tour nemen we een kijkje in de vijf hoogst geklasseerde PDC-spelers die nog zonder PDC-titel zijn. Indien er publiek welkom zou zijn, zouden twee van hen zouden in Hildesheim weleens gebruik kunnen maken van het thuisvoordeel.

Door de afmeldingen van enkele toppers zullen verschillende spelers hun kans schoon zien om een goed resultaat neer te zetten.

1. Gabriel Clemens (20e op PDC Order of Merit)
De nummer 1 van het gastland Duitsland heeft constante verbetering getoond, nadat hij een PDC-tourkaart bemachtigde in 2018. Zo haalde The German Giant afgelopen januari de halve finale op het laatste PDC WK en heeft hij zich inmiddels in de top 20 van de PDC gevestigd. De Duitser heeft zeven PDC-rankingfinales op zijn naam staan.

2. Martin Schindler (24e op PDC Order of Merit)
Waar Max Hopp lange tijd de hoop van het Duitse darten was is de hoop van onze oosterburen tegenwoordig gevestigd op Gabriel Clemens en Martin Schindler. Schindler herpakte zijn PDC-tourkaart op Q-School in 2021 en sindsdien is zijn carrière in een stroomversnelling beland. Al staat het aantal PDC-rankingfinales voor The Wall nog altijd op slechts een en is dat alweer anderhalf jaar geleden. Al haalde hij dit jaar wel de halve finale van een European Tour en samen met Clemens op de World Cup of Darts.

3. Alan Soutar (33e op PDC Order of Merit)
Alan Soutar, die in 2021 begon aan zijn PDC-carrière, kende een bliksemstart. Zo won hij op het UK Open van dat jaar van Raymond van Barneveld tijdens zijn TV-debuut. De populaire Schot, die ook nog steeds als brandweerman in de weer is, heeft zich al meermaals laten zien op het grote podium. Zo stond Soots tweemaal bij de laatste 16 op het WK en haalde hij vorig jaar ook de kwartfinale van de Grand Slam of Darts. Op de vloer zijn zijn resultaten wat wisselvallig en valt hij momenteel ook buiten de 64 plekken die recht geven op deelname aan de Players Championship Finals. Zodoende kan de Schot een goed weekend in Duitsland zeker gebruiken.

4. Madars Razma (35e op PDC Order of Merit)
Madars Razma die al sinds 2017 een vast gezicht is op de PDC-tour en daarvoor ook in de top van de BDO/WDF meedraaide bevindt zich momenteel op de rand van de top 32. De Let bereikte afgelopen oktober een mijlpaal in zijn carrière door de kwartfinale te halen van de World Grand Prix na zeges op Ryan Searle en Daryl Gurney. Razzmatazz weet echter wel wat het is om toernooien te winnen in een sterk deelnemersveld. Zo was hij tienmaal de sterkste op de PDC Nordic/Baltic Tour en heeft hij die ranking dan ook tweemaal als winnaar afgesloten. Verder heeft hij ook 7 WDF-titels op zijn naam staan waaronder de Scottish Classic in 2015 de meest aansprekende is, in 2016 was hij de sterkste op de Tops of Waregem en weet dus hoe het is om een titel te pakken op het Europese vasteland.

5. Martin Lukeman (38e op PDC Order of Merit)
Vooralsnog is 2022 het beste jaar in de carrière van Martin Lukeman. Zo haalde hij de finale van de German Darts Grand Prix en de kwartfinale van de World Grand Prix in zijn tweede jaar op de PDC-tour. Nadat hij tijdens de coronalockdown regelmatig speelde, besloot hij in 2020 het darten professioneel op te pakken. Waarop hij in januari 201 direct een PDC-tourkaart pakte en de top 40 instormde. In 2023 zijn de resultaten iets minder, waardoor hij vooralsnog de stap naar de top 32 nog niet heeft weten te maken heeft. Maar wat niet is, kan nog komen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws