World Matchplay loting is verricht met vijf Nederlanders en een Belg PDC
PDC

World Matchplay loting is verricht met vijf Nederlanders en een Belg

World Matchplay loting is verricht met vijf Nederlanders en een Belg

Nu de Summer Series ten einde is, is ook bekend welke 32 spelers deel zullen nemen aan de World Matchplay. Deze major, die volgende week begint zaterdag 18 juli begint, zal dit jaar in Milton Keynes plaats hebben in plaats van de Winter Gardens in Blackpool. Op zondag 26 juli zal bekend zijn wie de titel overneemt van Rob Cross of dat Voltage back-to-back titels pakt. Het toernooi zal te volgen zijn via onze updates en verslagen en RTL7.

De top 16 van de PDC Order of Merit geniet een beschermde status en zal in de eerste ronde aantreden tegen een van de 16 beste spelers op de PDC Pro Tour Order of Merit. Michael van Gerwen is de enige Nederlander met een beschermde status. Daarnaast zijn ook Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort van de partij op de 27e editie van de World Matchplay. Dimitri van den Bergh zal de Belgische eer verdedigen. Jose de Sousa en Gabriel Clemens zijn de twee debutanten op de World Matchplay dit jaar. Steve Beaton zal voor het twintigste jaar op rij van de partij zijn. The King wist zich sinds 2006 dertien maal op rij te kwalificeren voor de World Matchplay, maar komt dit jaar te kort.

Michael van Gerwen is als eerste geplaatst en de enige Nederlander in het bovenste kwart van de loting. Hij begint tegen Brendan Dolan. Bij een overwinning in de tweede ronde kan hij Simon Whitlock tegen komen. In een eventuele kwartfinale kan de Brabander Gary Anderson of James Wade treffen.

In het tweede kwart speelt Jermaine Wattimena tegen Krzysztof Ratajski. Bij een overwinning mag Machine Gun aan de bak tegen Rob Cross of debutant Gabriel Clemens. Ook Michael Smith, Mensur Suljovic, Jonny Clayton en Jamie Hughes zijn in dit kwart ingedeeld.

Jeffrey de Zwaan en Vincent van der Voort zitten in het derde kwart. Jeffrey opent tegen Glen Durrant en hem wacht bij een overwinning op de drievoudig BDO wereldkampioen de huidige PDC wereldkampioen Peter Wright of debutant Jose de Sousa. In de kwartfinale wacht mogelijk een Nederlands onderonsje met Vincent van der Voort. Vincent begint de World Matchplay tegen Dave Chisnall. Bij een overwinning wacht hem Daryl Gurney of Ricky Evans.

Danny Noppert en Dimitri van den Bergh vinden we terug in het laatste kwart. Danny start tegen Gerwyn Price. Bij een overwinning op de Welshman treft de Fries Adrian Lewis of Steve Beaton, die voor het twintigste jaar op rij mee doet aan de World Matchplay. Voor Dimitri begint de World Matchplay met een wedstrijd tegen Nathan Aspinall. Ian White en Joe Cullen zijn mogelijke tegenstanders bij de laatste 16 voor de Dream Maker.

Loting World Matchplay
Michael van Gerwen
(1) - Brendan Dolan
Simon Whitlock (16) - Ryan Joyce
Gary Anderson (8) - Justin Pipe
James Wade (9) - Keegan Brown
Rob Cross (4) - Gabriel Clemens
Krzysztof Ratajski (13) - Jermaine Wattimena
Michael Smith (5) - Jonny Clayton
Mensur Suljovic (12) - Jamie Hughes
Peter Wright (2) - Jose de Sousa
Glen Durrant (15) - Jeffrey de Zwaan
Daryl Gurney (7) - Ricky Evans
Dave Chisnall (10) - Vincent van der Voort
Gerwyn Price (3) - Danny Noppert
Adrian Lewis (14) - Steve Beaton
Nathan Aspinall (6) - Dimitri van den Bergh
Ian White (11) - Joe Cullen

Deelnemersveld World Matchplay
Top 16 PDC Order of Merit
1. Michael van Gerwen
2. Peter Wright
3. Gerwyn Price
4. Rob Cross
5. Michael Smith
6. Nathan Aspinall
7. Daryl Gurney
8. Gary Anderson
9. James Wade
10. Dave Chisnall
11. Ian White
12. Mensur Suljovic
13. Krzysztof Ratajski
14. Adrian Lewis
15. Glen Durrant
16. Simon Whitlock

Gekwalificeerde spelers via PDC Pro Tour Order of Merit
Joe Cullen
Brendan Dolan
Jose de Sousa
Danny Noppert
Jermaine Wattimena
Gabriel Clemens
Jonny Clayton
Jamie Hughes
Jeffrey de Zwaan
Ryan Joyce
Dimitri van den Bergh
Justin Pipe
Vincent van der Voort
Keegan Brown
Steve Beaton
Ricky Evans

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws