World Matchplay zaterdagavond: De Decker verliest van Cullen, Gurney wint spannend duel PDC
PDC

World Matchplay zaterdagavond: De Decker verliest van Cullen, Gurney wint spannend duel

World Matchplay zaterdagavond: De Decker verliest van Cullen, Gurney wint spannend duel

Het grootste PDC Darttoernooi in de zomer staat alweer op het programma: de World Matchplay. Vandaag kwamen er al een aantal grote namen in actie en stonden er een paar mooie wedstrijden op het programma.

De avond begon met een wedstrijd tussen Mike de Decker en Joe Cullen. De Belg speelde een prima wedstrijd, maar uiteindelijk was Cullen toch te sterk. Verder kwam Cross vanavond in actie tegen Gurney, maar verloor nipt. Hierna boekte Price een eenvoudige overwinning tegen Bunting. De avond wordt afgesloten met de wedstrijd Chisnall tegen Anderson, waarbij voormalig winnaar Anderson de winst pakte.

De wedstrijden van zaterdagavond:
Joe Cullen - Mike de Decker 10-7
Rob Cross - Daryl Gurney 10-12
Gerwyn Price - Stephen Bunting 10-3
Gary Anderson - Dave Chisnall 10-6

Joe Cullen (100.67) 10-7 Mike de Decker (91.86)
De Belg pakte de eerste leg maar moest vervolgens de vier daaropvolgende legs aan Cullen laten. Hierdoor ontstond er toch al snel een forse achterstand. Nadat De Decker twee legs pakte en terug leek te komen, kende Cullen een erg sterke fase. Hij pakte wederom vier legs op rij, waaronder een elf-darter en een dertien-darter. Met een 8-3 voorsprong leek het al bijna gespeeld, maar toen kwam De Decker weer terug tot 8-6. Uiteindelijk bleek Cullen toch echt wel te sterk en met een 120-finish besliste hij het duel.

Daryl Gurney (95.33) 12-10 Rob Cross (98.08)
De wedstrijd begon erg goed voor Gurney, die al snel op een 4-0 voorsprong kwam. Ondanks dat Cross wel veel deed om terug te komen, bleef Gurney een voorsprong van minimaal twee legs behouden. Echter pakte Cross, bij een 6-3 voorsprong voor Gurney, twee legs op rij, waardoor hij weer dichterbij kwam. Cross wist ook gelijk te maken en dus was de voorsprong voor Gurney verdwenen. Gurney had nog wel het initiatief en kwam dan ook steeds weer op voorsprong. Uiteindelijk verscheen er dan ook een stand van 8-9 op het bord en was het op het laatst dus nog erg spannend. Uiteindelijk was het de man die bijna heel de wedstrijd op voorsprong kwam, die ook de winst pakte. Gurney won met 12-10.

Gerwyn Price (96.88) 10-3 Stephen Bunting (92.34)
Een prima begin van Bunting bracht de Engelsman op een 2-0 voorsprong. Maar deze voorsprong verdween als sneeuw voor de zon toen Price aanzette en drie legs op rij pakte, waaronder één elf-darter. Hierna pakte Price door en vergrootte hij zijn voorsprong tot 7-3. Bunting wist geen leg meer te pakken en uiteindelijk ging Price er dus vrij eenvoudig met de winst vandoor.

Gary Anderson (94.07) 10-6 Dave Chisnall (91.41)

Via een 120-finish pakte Anderson meteen de break voor een 2-0 voorsprong. ‘Chizzy’ brak echter meteen terug en maakte er 2-2 van. Na weer twee breaks werd de stand 3-3. Het was vervolgens de Schot die domineerde in de tweede sessie, aangezien Anderson vijf legs op rij wist te winnen voor een 7-3 voorsprong. Dit kwam met name door zeer matig spel van Dave Chisnall. De Engelsman wist dit in sessie drie enigzins goed te maken door een break terug te pakken met een 14-darter. Bij een stand van 7-5 gooide ‘The Flying Scotsman’ een 115-finish voor de 8-5. Hierna hielden beide mannen de eigen leg waardoor Anderson 1 leg van de overwinning verwijderd was bij 9-6. Deze leg pakte hij meteen voor een 10-6 overwinning.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws