WSoDF kwartfinales: Van Gerwen wint, 'bruidegom' Van Barneveld en Van den Bergh eruit PDC
PDC

WSoDF kwartfinales: Van Gerwen wint, 'bruidegom' Van Barneveld en Van den Bergh eruit

WSoDF kwartfinales: Van Gerwen wint, 'bruidegom' Van Barneveld en Van den Bergh eruit

De laatste dag van de World Series of Darts Finals in Amsterdam ging van start met de kwartfinales.

Fans mochten voor twee Nederlanders juichen. Allereerst speelde Michael van Gerwen in de tweede partij tegen zuiderbuur Dimitri van den Bergh. In de laatste partij speelde 'bijna bruidegom' Raymond van Barneveld die dinsdag in het huwelijksbootje stapt met zijn Julia. Barney trof de Schot Peter 'Snakebite' Wright. Michael van Gerwen liet zijn tegenstander met 10-8 achter zich. Voor Van Barneveld is de World Series of Darts Finals voorbij. Tegen Peter Wright werd met 6-10 verloren.

Rob Cross en Luke Humphries beten het spits af. Keegan Brown en Nathan Aspinall streden in de derde partij. We zien ook Luke Humphries en Nathan Aspinall in de semi terug.

De kwartfinales worden gespeeld over best of 19 legs cq first to 10 legs. Het toernooi is live te zien op ViaPlay.

Kwartfinales

Rob Cross (93.28) 2-10 Luke Humphries (98.00)
Cross begint maar wordt gebroken. Humphries dendert met onder andere shanghai naar ruim 6-0. Pas in de volgende leg is Voltage op het scorebord. Dit doet hij met d4. Hij pakt nog een tweede leg met een 138 finish maar daar blijft het bij. Humphries wint met 10-2 en zes 180-ers.


Michael van Gerwen (103.91) 10-8 Dimitri Van den Bergh (99.52)
De Belg breekt zijn zuiderbuur in de openingsleg. Maar Van Gerwen begint daarna met de maximale score en breekt meteen terug met ook o.a. 171 en d8. Met o.a. 180,177,128 en d1 komt Van den Bergh op 2-1. Van Gerwen maakt gelijk met d12. The DreamMaker gooit daarna 180 in zijn eerste en tweede beurt. Geen 9-darter, hij gooit daarna 45 maar wint wel de leg. De volgende twee legs gaan met de darts mee. Het wordt 5-5 waarna de Nederlander op 7-5 komt. De volgende twee legs worden verdeeld.Van den Bergh wint nog twee legs maar Mighty Mike is hem daarna de baas.


Keegan Brown (92.37) 5-10 Nathan Aspinall (97.79)
The Asp begint en behoudt zijn leg. Zijn tegenstander maakt gelijk. De heren brengen de stand in evenwicht waarna Aspinall 4-2 laat noteren met onder meer een 130 checkout. De twee opeenvolgende legs worden verdeeld. Aspinall weet zijn opponent achter zich te laten en dendert naar 8-3. Met shanghai pakt Keegan Brown zijn vierde leg. Hij schrijft nog een vijfde leg op zijn naam maar moet daarna de winst aan The Asp overlaten.

Raymond van Barneveld (95.07) 6-10 Peter Wright (93.64)
Snakebite mag aan de laatste partij beginnen. Met een 62 finish behoudt hij de eerste leg. Hierna wordt de Hagenaar gebroken. Barney breekt meteen terug met zijn 16 finish via d8 en maakt daarna gelijk met d16. Na 3-3 weet Van Barneveld op 6-3 te komen. De Schot laat zich niet gek maken en komt terug tot 6-6 en gunt Van Barneveld hierna geen leg meer.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws