Jelle Klaasen wint dinsdagranking, Toon Greebe is runner-up Ranking nieuws
Ranking nieuws

Jelle Klaasen wint dinsdagranking, Toon Greebe is runner-up

Jelle Klaasen wint dinsdagranking, Toon Greebe is runner-up

Het was een rustige dinsdagavond met een bescheiden aantal van 37 deelnemers. In het herentoernooi wisten Rico Dera, Christiaan van Overdijk, Steve West, Davy Cardinaal, Jelle Klaasen, Roy Hamers, Davy van der Zanden en Toon Greebe de kwartfinales van de winnaarsronde te halen. Drie van deze wedstrijden werden gespeeld over de maximale vijf legs gespeeld. Jelle Klaasen boekte een 3-2 overwinning op Rico Dera en ditzelfde deed Toon Greebe tegen zijn tegenstander Roy Hamers. Steve West won eveneens met 3-2 en deed dat op zijn beurt tegen Davy Cardinaal terwijl de laatste kwartfinale werd gewonnen door Christiaan van Overdijk met 3-1. In de halve finales van de winnaarsronde stonden Jelle Klaasen en Toon Greebe tegenover elkaar en Christiaan van Overdijk en Steve West. Met een 3-2 overwinning voor Jelle Klaasen en een 3-0 overwinning voor Steve West mochten beide heren tegen elkaar strijden voor de eerste finaleplaats van de avond. The Matador boekte een 3-2 overwinning en plaatste zich daarmee voor de finale. In de verliezersronde deden velen een poging om alsnog het podium te bereiken en daarmee in de prijzen te vallen. Davy van der Zanden, Gino Vos en Christiaan van Overdijk waren dichtbij maar het was Toon Greebe die zich plaatste voor het podium door overwinningen op o.a. Davy van der Zanden en Christiaan van Overdijk, waarbij hij in de wedstrijd tegen Van der Zanden een 11-darter wist te produceren in de beslissende leg van de partij. Voor een finaleplek mocht hij gaan strijden tegen Steve West. Met een 3-0 overwinning plaatste Toon Greebe zich voor de finale en mocht hij spelen tegen Jelle Klaasen. Evenals vorige week viel de finale ten prooi aan Jelle Klaasen die met een 4-1 overwinning de tweede avond op rij won.

Daar waar de opkomst bij de heren tegenviel verschenen er in het damestoernooi gewoon 8 dames aan de start. Vorige week was het Daphne Brynaert die een sterke avond kende en ditmaal was het de beurt aan Wendy Foesenek. Ze boekte een 3-1 overwinning op Marilou Daamen en een 3-0 overwinning op Tonnie van de Kallen, waarna ze mocht spelen tegen Annet van Elten voor een finaleplaats. Deze werd met 3-1 gewonnen door Annet die eerder overwinningen boekte op Betty Lentink en Daphne Brynaert. In de verliezersronde streden de overige dames voor een podiumplek die uiteindelijk werd gepakt door Daphne Brynaert doordat ze te sterk was voor Macy Netten, Marilou Daamen en Tonnie van de Kallen. Voor de tweede finaleplek streden Daphne Brynaert en Wendy Foesenek en deze werd door laatstgenoemde gepakt met een 3-0 overwinning. De finale werd dus gespeeld tussen Annet van Elten en Wendy Foesenek die uiteindelijk eindigde in 4-1 in het voordeel van Annet.

De hoogste finish van de avond werd gegooid door de winnaar van het herentoernooi, Jelle Klaasen. Hij noteerde een 151-finish en bleef daarmee Andries Sterk voor die een 150-finish gooide. De winst en de hoogste finish was niet genoeg voor Jelle Klaasen want daarnaast wist hij ook de meeste 180-ers van de avond op zijn naam te zetten met maar liefst 14 stuks. Het enige dat nog ontbreekt is de 9-darter waarvan de prijzenpot inmiddels alweer is opgelopen naar 670 euro.

Volgende week staat de vierde ranking op het programma en aangezien de drukte tot dusver nog is uitgebleven liggen er ook voor nieuwkomers nog kansen om zich te plaatsen voor de eindronde waarin gespeeld zal worden om een gegarandeerde prijzenpot van 950 euro. Voor de actuele rankingstand klik hier.

180-ers 100+finishes
14 Jelle Klaasen
10 Toon Greebe
7 Steve West
4 Gino Vos
3 Dave van de Lee
3 Rico Dera
2 Wouter Vaes
2 Jermain Heijmans
2 Davy Cardinaal
2 Andries Sterk
2 Christiaan van Overdijk        
1 Jerry Hendriks
1 Jordy Waalboer
1 Roy Hamers
1 Kevin Swinkels
1 Nick van Schaijk
151 Jelle Klaasen
150 Andries Sterk
137 Nick van Schaijk
132 Christiaan van Overdijk
124 Steve West
118 Davy van der Zande
114 Steve West
103 Toon Greebe
103 Davy Cardinaal
102 Oswin Streden
0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws