WDF Europe Cup en Finder Masters Qualifiers 20-25 september in NL Uncategorized
Uncategorized

WDF Europe Cup en Finder Masters Qualifiers 20-25 september in NL

WDF Europe Cup en Finder Masters Qualifiers 20-25 september in NL

Volgende week is Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee het decor van de WDF Europe Cup en het kwalificatietoernooi voor de Finder Darts Masters. De WDF Europe Cup begint dinsdag met een openingsceremonie, waarna op zaterdag de finales van de team-, koppel- en singeltoernooien worden gespeeld. Vervolgens strijden op de zondag verschillende heren voor een felbegeerd ticket voor de Finder Darts Masters, die van 9 tot en met 11 december, eveneens in Hotel Zuiderduin, wordt gespeeld.

De WDF Europe Cup zal tevens gestreamd worden op Winmau TV. Op de stream zal de openingsceremonie op de dinsdag te zien zijn. Op woensdag t/m vrijdag zullen er wedstrijden geselecteerd worden om te streamen. Op de zaterdag zullen alle podiumwedstrijden gestreamd worden.

Mocht je bij dit geweldige evenement willen zijn, kan je kaartjes kopen via de website van de WDF Europe Cup. Kaartjes voor de woensdag t/m vrijdag kosten vijf euro per dag. Op de zaterdag bedraagt de entree 10 euro. Tevens is er voor 20 euro een passepartout te koop voor alle vier de dagen.

Dit evenement biedt het publiek de kans om spelers vanuit heel Europa, zowel gevestigde namen als minder bekende spelers te aanschouwen. Wat te denken van Welshman Martin Phillips, die sinds zijn debuut in 1989 maar een keer niet actief is geweest op een World Cup of Europe Cup. Dit was in 1996. Daarnaast gaat Engeland, wellicht dartsnatie nummer 1, op voor de veertiende overall titel in de geschiedenis van de WDF Europe Cup. Dit moet dan gebeuren door Scott Mitchell, Glen Durrant, Jamie Hughes, Mark McGeeney, Trina Gulliver, Deta Hedman, Fallon Sherrock en Lorraine Winstanley. Maar natuurlijk zullen ze die niet cadeau krijgen met grote dartslanden als Nederland, België, Wales en Schotland als concurrenten. Voor Nederland zullen Wesley Harms, Richard Veenstra, Jeffrey Sparidaans, Gino Vos, Aileen de Graaf, Sharon Prins, Anneke Kuijten en Anca Zijlstra de strijd voor de gouden medailles aangaan. Belgie wordt vertegenwoordigd door Roger Janssen, Sven Verdonck, Jeffrey van Egdom, Sven Wens, Els Verpoorten, Carine Dessein, Lynn Taeymans en Peggy van Ballaert. Verder zal Welshman Martin Phillips bijgestaan worden door Nick Kenny, Wayne Warren, Jim Williams.

Maar uiteraard komen er ook uit andere landen aansprekende namen, wat te denken van de Let Madars Razma, Darius Labanauskas uit Litouwen, de Noor Robert Wagner, de Nederlandse Noor Cor Dekker, de Schot Ross Montgomery, de Zweden Daniel Larsson en Oskar Lukasiak.

Verder zijn er nog enkele oude bekenden aanwezig, zoals de Fin Marko Kantele, de Duitsers Daniel Zygla en Marko Puls, Stefanie Lück, de Noorse Rachna David, de Ier Michael Meaney, de Zweedse Maud Jansson en Vicky Pruim en Rhian Edwards en Rhian Griffiths uit Wales. Ook de jonge Noorse Ramona Eriksen, die eerder dit jaar op 20-jarige leeftijd de derde, en jongste, dame ooit was die een 9-darter noteerde in een officiële wedstrijd.

Programma
Dinsdag 20 september
20.00 uur: openingsceremonie

Woensdag 21 september
13.00-18.30 uur: poulefase damesteams
13.45-18.15 uur: poulefase herenteams
20.00 uur: laatste 16 heren- en damesteams

Donderdag 22 september
13.00-18.00 uur: dameskoppels t/m de halve finales
14.00-18.30 uur: herensingles tot de laatste 16
20.00-22.30 uur: herensingles laatste 16 t/m halve finales
20.00 uur: damesteam kwartfinales
21.30 uur: damesteam halve finales

Vrijdag 23 september
13.00-18.00 uur: herenkoppels t/m halve finales
14.00-18.30 uur: damessingles t/m laatste 16
20.00 uur: damessingles kwartfinales
20.00 uur: herenteam kwartfinales
21.15 uur: damessingles halve finales
21.15 uur: herenteam halve finales

Zaterdag 24 september
10.30 uur: dameskoppels finale (best of 11 legs)
Vervolgens: herenkoppels finale (best of 11 legs)
Vervolgens: damessingles (best of 13 legs)
Vervolgens: herensingles (best of 13 legs)
Vervolgens: damesteams (best of 17 legs)
Vervolgens: herenteams (best of 17 legs)
Vervolgens: presentaties en teamoptochten
21.00 uur: afscheidsbanket

Zondag 25 september (Finder Darts Masters kwalificatietoernooi)
09.30 uur: zaal open
10.30 uur: sluiting aanmelding
11.00 uur: aanvang toernooi
17.00: verwachte eindtijd (afhankelijk van aantal deelnemers)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws