6 Medailles voor Oranje in Spanje tijdens de WDF Europe Cup WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

6 Medailles voor Oranje in Spanje tijdens de WDF Europe Cup

6 Medailles voor Oranje in Spanje tijdens de WDF Europe Cup

Het Nederlands team verovert zilver (heren) & brons (dames) op het Europees Kampioenschap (overall). Op de losse onderdelen pakt het Nederlands team ook 2x zilver in het teamevent, bij de dames & heren en winnen we twee bronzen plak met Danny van Trijp in de singles en met Anca en Lerena in de Koppels.

We feliciteren het Nederlands team bestaande uit: Anca Zijlstra, Priscilla Steenbergen, Noa-Lynn van Leuven, Lerena Rietbergen, Wesley Plaisier, Dennie Olde Kalter, Jelle Klaasen en Danny van Trijp en de staf Karin ten Kate, Raymond de Vries en Patrick Stolk, met deze 6 medailles en een prachtig EK.

Finaledag
Op de finaledag speelde het Nederlands team vanmorgen de halve finale van het teamevent. De dames wonnen in een kraker van Duitsland. De Duitsers pakten aan het begin de voorsprong, maar vanaf 6-6 waren onze dames de bovenliggende partij en pakten ze een fantastische 9-6 overwinning. De heren kenden en vliegende start tegen Ierland. De Ieren vochten zich echter terug in de wedstrijd, maar de oranje mannen trokken de 9-6 overwinning dik verdiend over de streep.

Onze oranje dames speelden een fantastisch teamevent. Helaas was Engeland in de finale te sterk. De Nederlandse en Engelse heren maakten er een waar spektakelstuk van. Engeland nam aan het begin van de wedstrijd een ruime voorsprong. De oranje mannen knokten zich echter volledig terug in de wedstrijd en namen zelfs een kleine voorsprong. Echter toen alle 16 legs gespeeld waren, was de stand 8-8! Een extra alles beslissende leg moest gespeeld worden. Net als de wedstrijd ging deze leg ook volledig gelijk op. Het was echter Engeland die in de 33e leg van de wedstrijd de overwinning naar zich toe trok. Natuurlijk is het zuur om 2 finales te verliezen, maar we mogen trots zijn op de zilveren plak van de Nederlandse dames en heren!

Foto’s en alle medaille winnaars
Uiteraard deed de NDB dagelijks verslag van het EK in Spanje. Check voor vele leuke foto’s en alle medaille winnaars onze socials: Twitter, Facebook en Instagram!

Uitslagen WDF Europe Cup 2022

Overall heren:
1e Engeland
2e Nederland
3e Ierland

Overall dames:
1e Engeland
2e Zweden
3e Nederland

Teamevent heren
1e Engeland
2e Nederland
3e Ierland en Zweden

Teamevent dames
1e Engeland
2e Nederland
3e Duitsland en Zweden

Single heren
1e Jacques Labre - Frankrijk
2e Teemu Harju – Finland
3e Danny van Trijp – Nederland & Andy Baetens – België

Single dames
1e Beau Greaves - Engeland
2e Almudena Fajardo - Spanje
3e Veronika Ihasz – Hongarije & Rhian O’Sullivan - Wales

Koppel Heren
1e Scott Williams / Joshua Richardson – Engeland
2e Sebastian Bialecki / Dariusz Marciniak – Polen
3e Nick Kenny / Sam Cankett – Wales & Vítezslav Sedlák / Alexander Mašek – Tsjechië

Koppel dames
1e Beau Greaves / Deta Hedman – Engeland
2e Vicky Pruim / Susianne Hägvall – Zweden
3e Anca Zijlstra / Lerena Rietbergen – Nederland & Anna Forsmark / Maud Jansson - Zweden

Tekst en foto NDBdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws