Italiaanse gooit winnende pijl in finale Lakeside meisje maar vervolgens gebeurt dit WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Italiaanse gooit winnende pijl in finale Lakeside meisje maar vervolgens gebeurt dit

Italiaanse gooit winnende pijl in finale Lakeside meisje maar vervolgens gebeurt dit

De eerste finale op het podium van de Lakeside ging op zondag tussen Aurora Fochesato en Krisztina Turai.

De Italiaanse gooide de winnende pijl op dubbel 10 maar vervolgens gebeurde dit.

download 41

Nick Rolls en Aurora Fochesato keken elkaar verbaasd aan en dat zorgde voor verwarring. De scheidsrechter liet daarom alleen de woorden 'Game shot' horen en niet 'Game shot and the match'.

De tegenstandster uit Hongarije leek de enige zijn waarvoor het duidelijk was dat de partij klaar was en zij gaf haar een hand. Maar op dat moment had de winnares het zelf duidelijk nog niet door en het duurde dan ook even voor ze door had dat ze daadwerkelijk kampioen was geworden.

Nick Rolls controleerde het scorebord voor de zekerheid nog een keer waarna hij haar liet weten dat Fochesato wereldkampioen is geworden. Het ongemakkelijk moment is te bekijken op bovenstaande beelden.

De fout lag in dit geval dus niet bij de speelster maar bij de scheidsrechter en dat was een aantal dagen eerder wel anders. Toen zagen we Mark Barilli een pijnlijke fout maken door voor een verkeerde route te gaan vanaf een 110-finish.

Naast Aurora Fochesato bij de meisjes ging de titel bij de jongens naar Bradley Van der Velden, bij de dames naar Beau Greaves en bij de heren naar Andy Baetens.

Hiermee is een einde gekomen aan de Lakeside dat voor het eerst net voor aanvang van het PDC WK werd gespeeld. Het is nu aftellen naar het wereldkampioenschap van de PDC dat vanaf aanstaande vrijdag in Londen wordt gespeeld.

Tot de eerste pijl wordt gegooid is het nog mogelijk om gratis deel te nemen aan de dartpoule die we in samenwerking met Poules.com en Dartwinkel.nl weer organiseren. De teller is inmiddels de 1.000 alweer ruim gepasseerd en je kunt je vrienden uitdagen en volgen door iemand te 'volgen'.

Hiervoor maak je gebruik van de link www.poules.com/dartfreakz.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws