Van der Velden vierde Nederlandse Lakeside wereldkampioen jeugd, Fochesato wereldkampioen bij de meisjes WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Van der Velden vierde Nederlandse Lakeside wereldkampioen jeugd, Fochesato wereldkampioen bij de meisjes

Van der Velden vierde Nederlandse Lakeside wereldkampioen jeugd, Fochesato wereldkampioen bij de meisjes

Zondag is het alweer tijd voor de finaledag op het WDF WK, beter bekend als de Lakeside, vanwege de iconische locatie van dit toernooi, de Lakeside Country Club. Hier richten wij ons op de jeugdtoernooien. Het verslag van de finales bij de senioren is hier te vinden.

De Italiaanse Aurora Fochesato was de Hongaarse Krisztina Turai met 2-0 in sets de baas. Fochesato is na de Engelse Eleanor Cairns de tweede WDF Lakesidewereldkampioen bij de meisjes en direct ook de enige Lakesidekampioen bij de jeugd, die niet uit Nederland, Engeland of Ierland komt. Onze landgenoot Bradley van der Velden bond de Ier Adam Dee met 3-0 in sets aan de zegekar, nadat hij op zaterdag de Duitser Mats Theobald met 2-0 opzij had gezet. Hiermee treedt hij in de voetsporen van Colin Roelofs (2015), Justin van Tergouw (2017 & 2018) en Bradly Roes (2022). Keane Barry, die in 2020 de beste was, blijft voorlopig de enige Ierse Lakeside wereldkampioen bij de jeugd. Eerder dit jaar was Bradley ook al succesvol tijdens de JDC Foundation Tour.

Finale meisjes: Aurora Fochesato (ITA) (59,43) 2-0 (3-0, 3-2) Krisztina Turai (HON) (51,07)
Mede door finishes van 48 en 60 neemt Fochesato de eerste set met 3-0. De Italiaanse gooit 66 uit voor een 15-darter en 1-1 in de tweede set. Turai pakt de 2-1 voorsprong, maar moet de set aan Fochesato laten.

Finale junioren: Bradley Van der Velden (NED) (69,93) 3-0 (3-0, 3-2, 3-0) Adam Dee (IER) (66,68)
Mede door een 76-finish pakt Bradley de openingsset met 3-0. Dee leek op weg naar 1-1 in sets, maar Bradley vocht zich via een 70-finish terug tot 2-2 na 2-0 achtergestaan te hebben. Een leg later forceert Bradley de break die hem ook de tweede set oplevert. Bradley gooit 56 uit om ook de derde set met 3-0 te winnen.

Beide finales zijn hier terug te kijken.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws