Neil Duff triomfeert op England Open en herwint WDF-titel, Nederlanders vinden in L16 het eindstation WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Neil Duff triomfeert op England Open en herwint WDF-titel, Nederlanders vinden in L16 het eindstation

Neil Duff triomfeert op England Open en herwint WDF-titel, Nederlanders vinden in L16 het eindstation

Neil Duff heeft met zijn zege op het England Open eindelijk weer een grote titel te pakken. Na een droogte van ruim anderhalf jaar kroonde hij zich weer tot nummer één van de WDF. Het was een indrukwekkende prestatie van de Noord-Ier, die eerder in zijn carrière al meerdere malen succes had in WDF-toernooien.

Callum Francis toonde eveneens zijn klasse door zich naar twee finales te vechten. Hij wist uiteindelijk één van deze finales te winnen, wat zijn opmars in de dartwereld verder onderstreept. Francis is een rijzende ster en bewees dat hij met de besten kan concurreren.

Beau Greaves, het talent uit Engeland, was de grote uitblinker in Ilfracombe. Ze wist maar liefst twee titels te veroveren en liet daarmee zien dat zij een serieuze kracht is om rekening mee te houden in het damesdarts. Greaves won zowel het England Open als de England National Singles, wat haar dominantie in de damescompetitie bevestigde.

Op zondag tijdens het WDF England Open in Ilfracombe bereikte de Nederlander Moreno Blom de laatste 16. Ook voor de Nederlandse dames kwam hun toernooi eerder ten einde kwam dan gehoopt. Kelly Streef, Anca Zijlstra en Aletta Wajer wisten allemaal de laatste 16 te bereiken, maar moesten daar hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Desondanks is het behalen van de laatste 16 een noemenswaardige prestatie op een toernooi van dit kaliber.

De finales van de England National Singles, die zaterdag werden gespeeld, zagen Francis en Greaves als de grote winnaars. Greaves voltooide haar indrukwekkende dubbel door niet alleen de National, maar ook het England Open op haar naam te schrijven. Het is een bewijs van haar consistentie en talent in de dartsport.

Finales England National

Callum Francis 6-4 David Ladley

Beau Greaves 6-3 Deta Hedman

Uitslagen England Open heren toernooi:

Kwartfinale

Neil Duff - Kieron Bridgwater 4-3

Mark Graham - Richard Oliver 4-3

Matt Knowles - David Wawrzewski 4-2

Callum Francis - Matthew Edgar 4-3

Halve finale

Neil Duff - Mark Graham 5-1

Callum Francis - Matt Knowles 5-1

Finale

Neil Duff - Callum Francis 6-3

Uitslagen England Open dames toernooi:

Kwartfinale

Beau Greaves - Natalie Gilbert 4-1

Rebecca Brouse - Eleanor Cairns 4-3

Rhian O'Sullivan - Sophie McKinlay 4-0

Deta Hedman - Vicky Pruim 4-0

Halve finale

Beau Greaves - Rebecca Brouse 5-0

Rhian O'Sullivan - Deta Hedman 5-1

Finale

Beau Greaves - Rhian O'Sullivan 6-0

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws