Voorstellen jeugd team-NL WDF Europe Cup Youth in Letland WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Voorstellen jeugd team-NL WDF Europe Cup Youth in Letland

Voorstellen jeugd team-NL WDF Europe Cup Youth in Letland

De 33e editie van de WDF Europe Cup Youth zal dit jaar plaatsvinden van 10 tot en met 13 juli in Letland. Nederland zal met een ijzersterke ploeg afreizen naar de hoofdstad Riga, waar de wedstrijden in het Bellevue Park Hotel worden gespeeld. Er worden vier jongens en twee meisjes afgevaardigd, die onze Nederlandse eer gaan verdedigen in Letland.

De spelers die namens Nederland in actie gaan komen op de Europe Cup werden eerder al bekendgemaakt. Dat bericht lees je hier terug. Hieronder stellen wij de zes spelers wat uitgebreider aan jullie voor:

Kendi Steinbach

Geboortedatum: 06-11-2008

Woonplaats: Maarheeze

Hij is de regerend rankingkampioen en Nederlands kampioen bij de junioren: Kendji Steinbach uit Maarheeze. Kendji is in goede vorm en deed ook internationaal goede zaken. Zo won hij vorige maand liefst drie WDF-toernooien bij de jeugd: de Denmark Masters, de Royal Grafenegg Masters en de Team X-Treme Open. Kendji gaat zijn debuut maken op de WDF Europe Cup. Hij speelde eerder al wel in het Oranje-shirt tijdens het succesvolle 4 Nations Tournament dit jaar in België, en tijdens de JDC World Cup, vorig jaar in Gibraltar.

Daan Toxopeus

Geboortedatum: 02-07-2010

Woonplaats: Vianen

Daan Toxopeus komt uit Vianen, is ‘nog maar net’ 14 jaar oud en eindigde afgelopen seizoen als tweede bij de junioren op de NDB Ranking. Daan won dit seizoen de vijfde ranking in Delft en stond recentelijk in de halve finale van het NK Darts in Driebergen-Rijsenburg. Daarmee is hij in zeer goede doen de afgelopen tijd. Daan maakte eind vorig jaar zijn debuut in het Nederlands Team, tijdens de JDC World Cup in Gibraltar. Ook speelde Daan dit seizoen op de JDC Advance Tour waar hij prima presteerde. In 2023 reikte hij nog tot de finale van de Dutch Open Darts bij de aspiranten. Het wordt het eerste EK jeugd voor Daan Toxopeus.

Massimo Balsamo

Geboortedatum: 05-06-2007

Woonplaats: Amersfoort

Hij gaat in Letland zijn debuut maken op de Europe Cup Youth: Massimo Balsamo uit Amersfoort. Massimo begon het afgelopen seizoen bij de junioren flitsend; hij won de eerste ranking van het jaar in Wijchen. Hij sloot het jaar uiteindelijk keurig af met een derde plaats op de NDB Ranking. Het wordt niet het eerste evenement voor Massimo in het Nederlandse shirt. Afgelopen april maakte hij al onderdeel uit van het succesvolle Nederlandse Team op het 4 Nations Tournament in België en 2022 kwam hij al uit voor Nederland op de JDC World Cup in Gibraltar. Daarmee heeft hij al de nodige ervaring opgedaan.

Bradley van der Velden

Geboortedatum: 05-01-2008

Woonplaats: Leiderdorp

Bradley van der Velden uit Leiderdorp is met recht de meest ervaren speler van het juniorenteam. Hij werd vorig seizoen rankingkampioen bij de junioren en won toen ook het NK Darts in Barneveld. Afgelopen jaar eindigde Bradley sterk en stelde hij de vierde plaats op de ranking veilig, onder meer door het winnen van de vierde ranking. Hij is uiteraard ook de regerend Lakeside-kampioen bij de jongens! Hij won op het podium in Frimley Green de befaamde titel. Bradley heeft een bak aan ervaring in het Nederlands Team. Hij speelde vorig jaar onder meer al de Europe Cup Youth, JDC World Cup en kwam ook in actie op de WDF World Cup in Denemarken.

Fardau de Jong

Geboortedatum: 22-09-2009

Woonplaats: Jubbega

Ze gaat het voor het eerst spelen op de WDF Europe Cup Youth: Fardau de Jong uit Jubbega. Voor Fardau was het afgelopen seizoen een droomjaar; ze won vijf van de zes rankingtoernooien, werd rankingkampioen bij de meisjes en won ook nog eens het NK Darts in Driebergen-Rijsenburg. Dat ze in goede vorm is, is dus wel duidelijk. Afgelopen april deed Fardau al ervaring op in het tenue van het Nederlands Team. Ze speelde mee tijdens het 4 Nations Tournament in België, met haar teamgenote Daphne Camijn.

Daphne Camijn

Geboortedatum: 09-07-2006

Woonplaats: Enspijk

Voor Daphne Camijn uit Enspijk wordt het haar tweede deelname aan de WDF Europe Cup Youth. Vorig jaar tijdens het EK in Oostenrijk was ze er ook al bij, toen met Chantal Tessin. Daphne eindigde dit seizoen voor het tweede jaar op rij als tweede op de NDB Ranking bij de meisjes. Ze won dit seizoen de derde ranking in Almere en had een zeer constant jaar. Afgelopen april deed ze samen met teamgenote Fardau al mee aan het 4 Nations Tournament in België en vorig jaar kwam ze ook uit voor Nederland op het EK Jeugd.

De NDB en dartfreakz wenst onze Nederlandse toppers heel veel succes in Letland!

Teks, bron NDBdarts.nl

#

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws