WDF komt met nieuwe update met betrekking tot WDF WK Lakeside WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

WDF komt met nieuwe update met betrekking tot WDF WK Lakeside

WDF komt met nieuwe update met betrekking tot WDF WK Lakeside

Na de afronding van de British Classic en de British Open, de laatste WDF rankingtoernooien, die meetellen voor de UK & Ierland regionale ranglijst in de kwalificatieperiode voor het WDF Wereldkampioenschap 2023, kan de WDF een update geven over de beschikbare kwalificatieplaatsen voor Lakeside.

De Lakeside zal van 2 tot en met 10 december gehouden worden in de iconische Lakeside Country Club in Frimley Green.

Vorige week bevestigden we dat Luke Littler zijn uitnodiging voor Lakeside had afgewezen om deel te nemen aan het PDC Wereldkampioenschap 2024.

Omdat een van Luke's kwalificatieroutes voor Lakeside liep via de UK & Ireland regionale ranglijst, bepalen onze regels dat de eerste stap om hem te vervangen in het toernooiveld via de eerstvolgende hoogst gerangschikte speler in die tabel.

Na de afronding van de evenementen van de UK & Ireland regio is de eerstvolgende hoogst gerangschikte speler Barry Copeland. Omdat Copeland al gekwalificeerd is voor het WDF Lakeside Wereldkampioenschap 2023, zal de vervanging van Littler in het veld nu plaatsvinden via de eerstvolgende hoogst gerangschikte in aanmerking komende speler van de Main Ranking Table op maandag 30 oktober.

Gezien Richard Veenstra, Nick Kenny en Robert Owen een tourkaart bij de PDC bemachtigden en Littler koos voor de PDC komt er een vierde plek voor de Lakeside beschikbaar.

Dit betekent dat er momenteel vier plaatsen beschikbaar zijn vanuit de hoofdtabel en vanaf vandaag, 20 september, zijn deze plekken bezet door:

- Liam Maendl-Lawrance

- Danny Porter

- Berry van Peer

- Leonard Gates

De WDF kan ook onthullen dat de Australiër Aaron Morrison zijn uitnodiging om persoonlijke redenen heeft moeten afwijzen.

Aangezien Aaron zich via de Australische regionale ranglijst heeft gekwalificeerd voor Lakeside, zal zijn uitnodiging in eerste instantie worden aangeboden aan de eerstvolgende hoogst gerangschikte speler in die tabel na het laatste Australische kwalificatie-evenement. Dit laatste evenement is de Silver-ranked Pit to Port Classic, gepland op zondag 15 oktober.

Als die speler al gekwalificeerd is, zal de uitnodiging vervolgens worden uitgebreid naar de eerstvolgende hoogst gerangschikte in aanmerking komende speler in de WDF Main Ranking Table.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws