WDF WK Lakeside: Landman eerste halve finalist, ook Greaves en Ashton winnen WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

WDF WK Lakeside: Landman eerste halve finalist, ook Greaves en Ashton winnen

WDF WK Lakeside: Landman eerste halve finalist, ook Greaves en Ashton winnen

Nederlandse dartfans kunnen deze avond gaan genieten van in ieder geval twee wedstrijden waarin Landman en Klaasen in actie komen. Beide Nederlanders staan namelijk de kwartfinale van het WDF WK. Landman zal het opnemen tegen Neil Duff. Voormalig Lakeside-winnaar Jelle Klaasen komt in actie tegen Danny Lauby Junior.

Verder komen ook de vrouwen in actie tijdens deze avond. Beau Greaves neemt het op tegen Paula Murphy in de kwartfinale. Ook Lisa Ashton en Kirsty Hutchinson staan in de kwartfinale.

De wedstrijden van vanavond:
Chris Landman-Neil Duff 4-3
Jelle Klaasen-Danny Lauby Jr. (klik hier voor het verslag van deze wedstrijd)
Beau Greaves-Paula Murphy 2-0
Lisa Ashton-Kirsty Hutchinson 2-1

Beau Greaves (88.41) 2 - 0 Paula Murphy (63.26)
3-0, 3-0

Zoals we Greaves kennen, schoot ze ook tijdens dit duel weer uit de startblokken. Met 3-0 won ze de eerste set overtuigend. Ook de tweede set was een prooi voor Greaves, die oppermachtig was. Hiermee staat Greaves in de halve finale van het WDF WK.

Chris Landman (85.78) 4 - 3 Neil Duff (84.55)
3-2, 2-3, 3-2, 1-3, 3-1, 3-2

De wedstrijd begon direct met een goede én spannende set. Landman kwam op 2-1 achter, maar won de set toch met 3-2. Ook de tweede set ging tot het gaatje. Landman miste dubbels om deze set met 3-1 te winnen en zodoende werd het 2-2. In de laatste leg bleek Duff sterker en werd het 1-1 in sets. Ook de derde set werd spannend. Wederom was een beslissende leg in de set nodig. Duff mocht deze leg beginnen. Deze keer had Landman meer succes in de beslissende leg en pakte hij de 2-1 voorsprong in sets.

Helaas gaf Landman deze voorsprong al snel weer weg. De heren waren aan elkaar gewaagd en gingen met een stand van 2-2 de pauze in. Na de pauze begon Landman toch echt teveel dubbels te missen en zo liet hij Duff op voorsprong komen: 3-2. Landman maakte 3-3 in sets en zodoende was er een beslissende set nodig in een duel dat erg gelijkop ging. In de laatste set was het bloedstollend spannend. Wederom eindigde de set in 3-2. Dit keer in het voordeel van Chris Landman, die daarmee door is naar de halve finale.

Lisa Ashton (68.22) 2 - 1 Kirsty Hutchinson (68.16)
0-3, 3-2, 2-1

Hutchinson begon erg goed in het duel tegen de ervaren Ashton. De eerste set ging zonder al te veel moeite naar Hutchinson, die deze set namelijk met 3-0 wist te winnen. De daaropvolgende set was een stuk spannender. Ashton begon goed, maar leek de set alsnog weg te geven. Maar uiteindelijk sleepte ze deze set over de streep met 3-2 in legs. In de laatste set kwam Ashton op een snelle 2-0 voorsprong. Hierna hield Hutchinson haar eigen leg, maar het was Ashton die voor het eerst mocht gaan gooien voor de winst. Uiteindelijk, bij een stand van 2-1 in legs voor Ashton, gooiden beide dames meermaals op de dubbel één, maar duurde het een eeuwigheid voordat Ashton deze dubbel raakte. Uiteindelijk won Lisa Ashton met 3-1 in legs en 2-1 in sets.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws