Jelle Klaasen naar halve finale tegen Chris Landman na indrukwekkende overwinning op Lauby-Jnr WDF Hoofdnieuws
WDF Hoofdnieuws

Jelle Klaasen naar halve finale tegen Chris Landman na indrukwekkende overwinning op Lauby-Jnr

Jelle Klaasen naar halve finale tegen Chris Landman na indrukwekkende overwinning op Lauby-Jnr

Jelle Klaasen was in 2006 de jongste speler die de Lakeside wist te winnen. De Nederlander won destijds als qualifier de finale van Raymond van Barneveld. Klaasen keerde een jaar later terug naar Frimley Green, waar hij met 3-0 werd verslagen door Co Stompe. De Amsterdammer Stompe verloor een ronde later van Martin Adams.

Dit jaar keerde Klaasen terug naar de legendarische Lakeside Country Club. Daar versloeg hij Edwin Torbjornsson en Dennie Olde Kalter om vervolgens in de kwartfinale uit te komen tegen de Amerikaan Danny Lauby-Jnr. The Cobra miste twee pijlen om de eerste leg die hij was begonnen binnen te houden. De linkshandige Amerikaan wist daardoor meteen te breaken en de break te verzilveren. Klaasen wist op het nippertje dubbel zes te gooien om in de set te blijven, nadat hij een handvol dubbels had gemist. Met een 14-darter wist de Nederlander vervolgens Lauby-Jnr te breaken, waarna The Cobra spectaculair de eerste set met een 122-finish won.

In set twee, die de Amerikaan mocht beginnen, begon Klaasen met een snelle 14-darts break. Vervolgens won hij zijn vijfde leg op rij om 2-0 voor te komen in de tweede set. Toen Lauby-Jnr vervolgens drie pijlen liet liggen om 32 te finishen, wist The Cobra de tweede set met 3-0 te winnen.

De derde set begint met twee breaks; zowel Lauby-Jnr als Klaasen pakken met een 14-darter de leg af. Als Lauby-Jnr 88 niet uitgooit, weet Klaasen de break te verzilveren en komt hij met 2-1 voor in set drie. De Amerikaan weet ook zijn eigen leg te behouden om in de set te blijven, waarna de winnaar uit 2006 de vijfde leg mag beginnen. The Cobra weet de vijfde leg niet genoeg te scoren, waardoor Lauby-Jnr met 2-3 de set pakt.

Set vier begint met een 15-darts break aan de zijde van de Nederlander, die met een 106-finish op 2-0 komt. Klaasen mist 146 op de dubbel, waarna Lauby-Jnr 2-1 maakt. Beide mannen hanteren een supersnelle speelstijl. Na een oogwenk mist Klaasen 160 op tops, maar in de herkansing weet hij wel de dubbel te gooien en komt zo met 3-1 voor in de vierde set en leidt met 3-1 in sets.

Klaasen weet de eerste leg van set vijf te pakken nadat de Amerikaan zijn kans om te breken niet wist te verzilveren. The Cobra gooit vervolgens een snelle 14-darter om Lauby te breken en vervolgens met een 11-darter de vijfde set met 3-0 te pakken en daarmee de wedstrijd te beslissen. Klaasen zal tegen Chris Landman spelen in de halve finale van het WDF-WK darts 2023.

Uitslag:
Jelle Klaasen-Danny Lauby Jr. 4-1 (3-2; 3-0; 2-3; 3-1; 3-0)

Kijk in ons toernooicenter voor alle uitslagen maar ook het uitzendschema en de records die gegooid werden in de rijke geschiedenis van de Lakeside.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws