Strijd om World Matchplay: Klaasen en De Zwaan zo goed als zeker PDC
PDC

Strijd om World Matchplay: Klaasen en De Zwaan zo goed als zeker

Strijd om World Matchplay: Klaasen en De Zwaan zo goed als zeker

. Na dit weekend is immers bekend welke 32 spelers mee mogen doen aan het prestigieuze toernooi in de Winter Gardens in Blackpool. Vanwege het naderen van de deadline besluiten we via dit artikel op de eerste dag van de European Darts Matchplay regelmatig de informatie over deze strijd bij te werken.

De zestien spelers die na dit weekend in de top 16 van de PDC Order of Merit staan, zijn de zogenaamde seeds. Zij treffen in de Winter Gardens te Blackpool in de eerste ronde een van de 16 beste spelers op de Pro Tour Order of Merit die buiten de top 16 van de PDC Order of Merit staan.

Een groot deel van het deelnemersveld staat al vast. Zo zijn Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld verzekerd van een plek in de top 16 van de PDC Order of Merit. Jermaine Wattimena heeft zich via de Pro Tour Order of Merit verzekerd van een plekje. Jeffrey de Zwaan en Jelle Klaasen lijken hard op weg naar Blackpool. Zij zijn op dit moment respectievelijk de vijftiende en zestiende speler die via de Pro Tour Order of Merit mee mogen gaan. Richard North, de huidige nummer 17, kan hem niet passeren, aangezien hij zich niet heeft weten te kwalificeren voor Hamburg. Chris Dobey, die vrijdagavond speelt tegen Jamie Bain, is de voornaamste overgebleven concurrent maar hij zal minimaal de halve finale moeten halen om naar Blackpool te mogen reizen. Ook Martin Schindler en Justin Pipe kunnen nog roet in het eten gooien voor de Nederlanders. De Duitser zal dan minimaal de finale moeten halen, terwijl Justin Pipe het toernooi moet zien te winnen. Beide heren wonnen vrijdagmiddag hun eerste ronde partij en zullen zaterdag bij de laatste 32 aantreden.

Vincent van der Voort weet na zijn nederlaag tegen Justin Pipe dat hij de World Matchplay dit jaar aan zich voorbij moet laten gaan. Alan Norris en Richard North zullen met grote belangstelling de tweede ronde wedstrijd van Kim Huybrechts op zaterdag volgen. Indien Kim wint, behoort hij namelijk tot de top 16 van de PDC waardoor Alan Norris de World Matchplay zal missen en er een extra plek vrijkomt op de Pro Tour Order of Merit die zeer waarschijnlijk dan naar Richard North zal gaan.

Virtueel deelnemersveld World Matchplay
Top 16 PDC Order of Merit
Michael van Gerwen
Peter Wright
Rob Cross
Gary Anderson
Daryl Gurney
Mensur Suljovic
Simon Whitlock
Dave Chisnall
Michael Smith
James Wade
Raymond van Barneveld
Gerwyn Price
Ian White
Darren Webster
Adrian Lewis
Alan Norris

16 beste spelers van de Pro Tour Order of Merit (buiten de top 16 van de PDC)
Jonny Clayton
Joe Cullen
Max Hopp
Mervyn King
Stephen Bunting
Jermaine Wattimena
Steve West
Steve Beaton
Kim Huybrechts
Kyle Anderson
John Henderson
James Wilson
Keegan Brown
Steve Lennon 34.750
Jelle Klaasen 33.750
Jeffrey de Zwaan 33.000
De getallen achter Steve Lennon, Jelle Klaasen en Jeffrey de Zwaan geven aan hoeveel pond ze op de Pro Tour Order of Merit hebben na afloop van de vrijdagavondsessie in Hamburg

Overgebleven kanshebbers
De getallen achter de spelers geven aan hoeveel pond ze op de Pro Tour Order of Merit hebben na afloop van de vrijdagavondsessie in Hamburg
Richard North 32.250 (moet hopen dat Kim Huybrechts de laatste 16 haalt in Hamburg)
Chris Dobey 30.000
Martin Schindler 25.250
Justin Pipe 23.750

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws