Even Voorstellen: Nederlands Team WDF World Cup Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Even Voorstellen: Nederlands Team WDF World Cup

Even Voorstellen: Nederlands Team WDF World Cup

Nog eventjes en dan is het na vier jaar eindelijk weer tijd voor een WDF World Cup. Van 25 tot en met 30 september wordt het grootste en meest prestigieuze toernooi van de wereldbond gespeeld in het Deense Esbjerg. De World Cup in Esbjerg zou eigenlijk twee jaar terug al worden gespeeld, maar vanwege de coronacrisis ging het toernooi toen niet door.

Tijdens deze editie komen in totaal bijna 500 spelers uit 54 verschillende landen in actie. Nederland zal met een ijzersterke ploeg afreizen naar Denemarken. De definitieve selectie is eerder al door de Technische Staf gekozen en bekendgemaakt. Hieronder stellen wij de Nederlandse spelers nader aan jullie voor.

Heren
Ryan de Vreede

Geboortedatum: 01-09-1992

Woonplaats: Den Haag

De huidige Nederlands Rankingkampioen Ryan de Vreede is al jaren niet meer weg te denken uit de Nederlandse top. Afgelopen seizoen won hij twee NDB rankingtoernooien. Ook speelde hij onder andere het PDC WK in 2015 en stond hij vorig jaar bij de laatste zestien van het WDF World Championship in de Lakeside Country Club.

Jelle Klaasen

Geboortedatum: 17-10-1984

Woonplaats: Goor

De Lakeside-kampioen van 2006, Jelle Klaasen, behoeft eigenlijk geen introductie. Jelle speelt al zo’n twintig jaar op het hoogste niveau en haalde onder andere de halve finale van het PDC WK in 2016. Vorig jaar won hij in Assen nog de TOTO Dutch Open Darts en afgelopen juni kroonde hij zich tot Nederlands Kampioen. In 2023 won Jelle meerdere WDF-gerankte toernooien: de Budapest Classic, de Budapest Masters en het FCD Anniversary Open. Vorige jaar maakte Jelle ook deel uit van het Nederlands Team, dat zilver won in zowel het teamevent als het overall-klassement op het EK in Spanje.

Wesley Plaisier

Geboortedatum: 04-03-1990

Woonplaats: Hendrik-Ido-Ambacht

Hij is dé man in vorm op dit moment: Wesley Plaisier. Afgelopen weekend stond hij nog in de halve finales van het German Darts Open van de PDC. Wesley won in december vorig jaar in Assen zijn grootste titel tot dusver: de Winmau World Masters. In 2023 won hij daarnaast ook het Antwerp Open. Wesley is de laatste jaren een vaste kracht in het succesvolle Nederlands Team. Zo won hij de Six Nations Cup singles, twee keer de Six Nations Cup met de heren en het 4 Nations Tournament. Ook won hij met de Nederlandse heren twee keer zilver (overall en teamevent) op het afgelopen EK in Spanje.

Berry van Peer

Geboortedatum: 23-08-1996

Woonplaats: Zundert

Hij is de jongste speler van het herenteam, maar heeft een schat aan ervaring: Berry van Peer. Berry speelde al jaren op het PDC-circuit en stond op de UK Open, Grand Slam of Darts en de Players Championship Finals. Hij is daarnaast de regerend TOTO Dutch Open Darts-kampioen en won de Swedish Masters. In zijn jeugdjaren won Berry met het Nederlands jeugdteam vier gouden medailles op het EK Jeugd. In 2023 won Berry maar liefst vier PDC Challenge Tour-toernooien en bezet hij de eerste plaats op de ranking.

Dames
Anca Zijlstra

Geboortedatum: 03-11-1973

Woonplaats: Heerlen

Ze is al jaren een vaste kracht in het Nederlands Team: Anca Zijlstra. Anca speelde meerdere keren op Lakeside, met als beste resultaat een kwartfinaleplaats in 2016. Ze heeft al heel veel ervaring op de WDF World Cup en staat momenteel op de tiende plaats op de wereldranking. In 2017 won Anca op de WDF World Cup in Japan met de Nederlandse dames de overall-titel en goud in het teamevent. Ook kroonde zij zich afgelopen jaar tot Nederlands Rankingkampioen.

Aileen de Graaf

Geboortedatum: 25-04-1990

Woonplaats: Bunschoten

Aileen de Graaf heeft bijna alles gewonnen wat er te winnen valt. Wat te denken van de World Masters, World Throphy, Finder Masters en de Dutch Open (vier keer!). Ze stond ook twee keer in de halve finale van de Lakeside en heeft een bak aan ervaring in het Nederlands Team. Net als Anca maakte ook Aileen in 2017 deel uit van de succesvolle damesploeg, die in Japan de overall-titel greep en goud won in het teamevent. Ook in 2023 kroonde zij zich tot Nederlands Kampioen en won zij de TOTO Dutch Open Darts.

Noa-Lynn van Leuven

Geboortedatum: 27-09-1996

Woonplaats: Heemskerk

Net als tijdens het EK in Spanje maakt Noa-Lynn van Leuven deel uit van de sterke damesploeg. Dit jaar won zij onder andere het Open België en het Open Denemarken. Noa-Lynn kwam tevens in actie op de Women’s World Matchplay en heeft in korte tijd enorme stappen gezet richting de wereldtop. Ook won zij dit seizoen knap de singlestitel op het 4 Nations Tournament in Duitsland.

Aletta Wajer

Geboortedatum: 27-08-1993

Woonplaats: Lelystad

Ze is de nieuwste aanwinst in het damesteam: Aletta Wajer. Ze is na Aileen de Graaf op dit moment de hoogstgeplaatste Nederlandse dame op de wereldranking. Ze staat op de achtste plaats van de wereld en won vorig jaar het Open Antwerpen, het Open Malta en de Hungarian Masters. Tevens bereikte ze dat jaar de laatste zestien op de World Masters. Dit jaar sleepte ze onder andere de titel van het Open Kroatië binnen. Afgelopen voorjaar kende Aletta tevens een uitstekend debuut in het Nederlands team op het 4 Nations Tournament in Duitsland.

Jongens
Pim van Bijnen

Geboortedatum: 29-11-2005

Woonplaats: Tilburg

Hij heeft al een hoop ervaring bij de jongens en in het Nederlands Team: Pim van Bijnen uit Tilburg. Sinds 2019 maakt Pim al onafgebroken deel uit van het Nederlands team. Pim eindigde afgelopen seizoen als tweede op de nationale ranking bij de junioren. In 2022 en afgelopen juni veroverde Pim tweemaal een knappe bronzen plak op het EK jeugd in het singlestoernooi. Daarnaast won Pim met het jeugdteam in 2022 zilver in het overall-klassement en brons in het teamevent van de Europe Cup Youth 2022. Vorig jaar haalde hij ook nog knap de halve finales van het JDC World Championship in Gibraltar.

Bradley van der Velden

Geboortedatum: 05-01-2008

Woonplaats: Leiderdorp

Hij was afgelopen seizoen de beste junior van Nederland: Bradley van der Velden, en dat in zijn debuutseizoen! Bradley werd Nederlands Rankingkampioen en won ook nog eens het NK Darts in Barneveld. Net als Pim speelde Bradley afgelopen juli het EK in Oostenrijk en heeft hij ervaring in het Nederlands Team. In zijn debuutseizoen plaatste Bradley zich afgelopen december voor de halve finale van de WDF World Championships, welke komende december in Lakeside worden gespeeld. Ook won hij brons op de World Masters in Assen.

Meisjes
Chantal Tessin

Geboortedatum: 25-06-2007

Woonplaats: Joure

Ze is de regerend Nederlands Rankingkampioen bij de meisjes: Chantal Tessin uit Joure. Het afgelopen seizoen won zij liefst drie rankingtoernooien op rij. Chantal speelde twee jaar op rij het EK jeugd en is het meer dan gewend om de Nederlandse eer hoog te houden. Afgelopen december won Chantal een bronzen medaille op de WDF World Championships en tijdens de afgelopen editie van de TOTO Dutch Open Darts bereikte zij de kwartfinales.

Dapnhe Camijn

Geboortedatum: 09-07-2006

Woonplaats: Enspijk

Daphne Camijn heeft een prachtig seizoen achter de rug, met een tweede plaats op de nationale ranking als gevolg. Daphne won het Open Fries in Noordwolde en eindigde drie keer op de tweede plaats in het afgelopen rankingseizoen. In juli speelde Daphne nog het EK jeugd in het Nederlandse shirt. Ook kwam zij vorig jaar in actie op de World Masters.

Benieuwd naar de historie van het Nederlands Team op de WDF World Cup? Lees er hier meer over en bekijk deze oude foto’s uit het NDB archief.

Dartfreakz en de NDB wenst alle spelers van het Nederlands Team en de begeleiding heel veel succes in Denemarken!

Bron en tekst: NDBdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws