In Beeld: Super League team Sportsbar Potters Hoofddorp Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

In Beeld: Super League team Sportsbar Potters Hoofddorp

In Beeld: Super League team Sportsbar Potters Hoofddorp

Ze waren eerder al heel dicht bij promotie naar de Hoofdklasse, maar de laatste solo in de beslissingswedstrijd werd verloren. Enkele jaren later is het moment wel daar; Sportsbar Potters Hoofddorp werd afgelopen seizoen kampioen in de Overgangsklasse C en voegt zich bij de tien beste SuperLeague-teams van Nederland. We belden met teammanager Gerard Klijn.

Seizoensoverzicht:

Kampioen Overgangsklasse C

Overwinningen: 14

Gelijke spelen: 2

Nederlagen: 2

Puntentotaal: 44

“Het was aan het begin van het seizoen niet onze doelstelling om kampioen te worden”, zo begint de teammanager het gesprek. “Dan moest alles wel perfect vallen.” Klijn is sinds 2017 eigenlijk al manager van het team, dat grotendeels voortkomt uit de Landelijke Competitie (LaCo). Willem Franssen neemt vaak de rol van captain op zich tijdens de wedstrijden, aangezien Klijn afgelopen jaar ook volop meespeelde.

“Na de geslaagde kwalificatie voor de SuperLeague werden we in ons eerste jaar meteen tweede. In de beslissingswedstrijd om het kampioenschap verloren we op de laatste solo. En toen kwam de coronatijd en lagen de competities ineens stil.”

Klaar voor de Hoofdklasse

Enkele jaren terug was het team nog niet klaar voor de Hoofdklasse, maar nu wel, benadrukt Klijn. “We krijgen er komend jaar enkele spelers bij, zoals Marco Cornelisse, Jimmy Hendriks en Youri Brouwer. Zij komen allemaal uit de regio en zijn jong, dat vinden we belangrijk.”

Ook darters als Kim Huybrechts, Niels Zonneveld en Wessel Nijman prijken op de spelerslijst, waardoor Sportsbar Potters Hoofddorp komend seizoen mogelijk een van de kampioenskandidaten is. “Maar we moeten de lat niet te hoog leggen”, vindt Gerard Klijn. “Onze kracht is om het met stapjes te doen. We gaan voor handhaving en dan zien we wel waar het schip strandt.”

Teamspirit

En het geheim van het behaalde kampioenschap in de Overgangsklasse C? “Iedereen kende zijn rol en we hadden een ongelofelijke teamspirit. We zijn door het seizoen heen gegroeid en wonnen de cruciale wedstrijden. De eerste pot verloren we nog, maar daarna hadden we een fantastische reeks.”

Komend seizoen speelt het team op een nieuwe locatie: Café De Gouwe Teen in Aalsmeer. Daar hoopt het team stappen te zetten richting een eventueel kampioenschap. Hoe Klijn dat wil gaan bereiken? “Altijd kijken naar de jeugd, en het belangrijkste: voor elkaar door het vuur gaan.”

Bron & tekst NDBdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws