In Beeld: Super League team SLT Langhenkel Vastgoed Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

In Beeld: Super League team SLT Langhenkel Vastgoed

In Beeld: Super League team SLT Langhenkel Vastgoed

Van alle SuperLeague-kampioenen van afgelopen seizoen won dit team met het grootste puntenverschil: SLT Langhenkel vastgoed. De ploeg uit Heerde, die de thuiswedstrijden speelt in Wilma’s Snackbar, werd overtuigend kampioen in de Overgangsklasse A. Met wat voor gevoel beginnen de mannen straks aan hun avontuur in de Hoofdklasse? We belden met captain André van Noorel.

Seizoensoverzicht:

Kampioen Overgangsklasse A

Overwinningen: 14

Gelijke spelen: 2

Nederlagen: 2

Puntentotaal: 44

Al vroeg in het seizoen pakte SLT Langhenkel vastgoed de leiding in de Overgangsklasse A, om die daarna niet meer af te staan. “De teamleden pushten elkaar dit seizoen tot een hoger niveau”, vertelt Van Noorel, die pas sinds afgelopen jaar captain is. Hij maakt tijdens de wedstrijden de opstellingen en regelt alle randzaken.

“We zijn dit jaar eigenlijk helemaal opnieuw begonnen, met nieuwe spelers als Chris Landman, Laurens Admiraal en Kees-Jan Snel. De doelstelling was in principe handhaving, maar na drie wedstrijden stonden we alleen bovenaan. Dat is vervolgens het hele seizoen zo gebleven.” DCG Trainingdarts uit Groningen en Café Kremer uit Vroomshoop leken in eerste instantie nog mee te strijden, maar het uiteindelijke verschil met de Groningers op plek twee bedroeg liefst tien punten.

Eigen vereniging

Wat het geheim is van SLT Langhenkel vastgoed? “Van ons SuperLeague-team zijn het op twee jongens na allemaal spelers van onze eigen vereniging”, volgens de captain. “Achter in de snackbar hebben we een speciale dartgelegenheid. Er spelen daar ongeveer twaalf teams en we zijn daarmee de grootste club in de regio.”

Het team uit Heerde heeft met Chris Landman en Sven Groen ook twee ervaren krachten in de gelederen. “Zij zijn in principe buitencategorie. De rest van het team tilde elkaar afgelopen seizoen tot een hoger niveau. Met name in de koppels waren we afgelopen seizoen sterk en we hebben bijna alle round-robin’s gewonnen.”

De doelstelling voor het nieuwe Hoofdklasse-seizoen is duidelijk: handhaving. “We gaan met spelers vanuit de regio naar de Hoofdklasse, dat is geweldig. Ik denk dat de dubbels straks nog belangrijker gaan worden. Misschien zal ik als captain iets eerder in moeten grijpen, iets harder zijn. En we moeten natuurlijk wat verder reizen.”

Goede sfeer

En heel misschien zit er komend seizoen wel een stunt in, denkt Van Noorel. “We zijn altijd bijna helemaal compleet en de sfeer zit er goed in. Daarnaast hebben we alle randvoorwaarden goed geregeld. Bij de thuiswedstrijden zitten op zaterdag gemiddeld zo’n dertig supporters. Dat is super. Dan wordt het gooien ook weer wat makkelijker.”

Bron & tekst NDBdarts.nl

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws