SuperLeague hoofdklasse "We zijn op weg naar de titel" Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

SuperLeague hoofdklasse "We zijn op weg naar de titel"

SuperLeague hoofdklasse "We zijn op weg naar de titel"

Speelweek één in de Super League is een feit. De stand zegt natuurlijk nog helemaal niets maar de toon is gezet. Na vier jaren Oranjebar is de jacht geopend op de 2011/2012 titel. Alles is uit de kast gehaald, het voormalige Blue Fingers "Kjelvik Darts" heeft zelfs een Engelse speler gecontracteerd. Alan Norris komt uit voor het team uit Lienderholthuis, voor het eerste treffen van dit seizoen werd Norris speciaal overgehaald uit Engeland. "Chuck" liet geen punten liggen tegen de mannen uit Coevorden. Café de Oale Jan wist slechts 2 punten te pakken, "Tino" Essers won met 4-2 van Wesley Harms en Jan Dekker pakte Jeffrey de Graaf met 4-1. Met 8-2 boekte "Kjelvik Darts" het beste resultaat in speelweek 1.

In Nederhemert troffen L&L1 en Havenzicht 1 elkaar. Havenzicht speelde met de opstelling Cor Ernst, Jeffrey Stigter, Jan Karel en Bryan de Hoog. Dick van Dijk was achter gebleven in Rotterdam. Bij L&L1 stonden de gebroeders Huybrechts niet in de basis ivm een welverdiende vakantie van onze zuiderburen. Ook Steve West stond niet in de basis alsmede team captain Christian van Overdijk. Jelle Klaasen, Andries Sterk, Gino Vos en Leon de Geus moesten de eerste L&L punten binnen slepen. L&L1 moest het vorige jaar genoegen nemen met de 3e plek maar is dit seizoen vastbesloten de titel op te eisen.

Deze zelfde gedachte heeft ook Peter van den Broek met zijn Oranjebar1 welke al vier seizoenen de beste van Nederland zijn. Reserve spelers van het vorige seizoen Steve West, Hermie van Orsouw en Eimardo van Engelen hebben plaats gemaakt voor Willem Mandigers en Bobby Biemans die samen met Marcel Blik. De basis is ongewijzigd gebleven Willy van de Wiel, Joey ten Berge, Benito van de Pas en Braulio Roncero is de succes formule van Oranjebar. Met 7-3 konden de Zeeuwen van Ambiance uit St. Jansteen huiswaarts keren. Ambiance uit St. Jansteen werd vorig jaar kampioen en debuteren in de hoofdklasse van de Super League.

Het gevecht tussen Cafe de Schot 1 uit Zaandam en Dart Team Venlo werd vorige week al uitgevochten. De eerste hoofdklassewedstrijd in de Super League werd gewonnen door de debutanten waarmee ze in ieder geval één week aan de leiding gingen. Remco van Eijden, Patrick Loos, Marcel Ruiters, Bas van Elk en Richard vd Meijde zijn goed begonnen aan het seizoen 2011/2012.

Hoogte punt van deze speelweek was de wedstrijd tussen Kurt van de Rijck en Mark van Gils. Deze regioklasse B wedstrijd leverde in de round robin een perfecte leg op. De Belg Kurt van de Rijck wist een perfecte leg te gooien. Klik hier om het artikel te lezen.

8 oktober is het volgende treffen Havenzicht 1 zal dan thuis Café de Schot treffen. Dart team Venlo krijgt de Oranjebar1 op bezoek, Kjelvik Darts reist af naar Zeeland waar Ambiance in St JanSteen hun opwacht en L&L1 vertrekt naar het noorden. In Coevorden treffen Café de Oale Jan en L&L1 elkaar.

De acuele stand en alle info over de hoofdklasse is hier te vinden.
.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws