Darten ondanks hevige pijn: Het indrukwekkende gevecht van Van Duijvenbode PDC
PDC

Darten ondanks hevige pijn: Het indrukwekkende gevecht van Van Duijvenbode

Darten ondanks hevige pijn: Het indrukwekkende gevecht van Van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode verloor de beslissende leg tegen Gary Anderson maar won in groep C van Steve Lennon. Op maandagavond staat Van Duijvenbode voor de uitdaging om met zijn pijnlijke blessure tegen Luke Humphries te spelen.

De Aubergenius sprak openhartig en emotioneel met Phill Barrs van Online Darts. Van Duijvenbode blijkt al maanden te kampen met een pijnlijke schouderblessure. Kort na de geboorte van zijn eerste zoon, 'Levi', kreeg de Nederlander zoveel last dat trainen niet meer mogelijk was. Na het duel met Steve Lennon liet Van Duijvenbode weten: "Ik had op bepaalde momenten een goede focus, waardoor ik wist te winnen. Ik had niet verwacht met dit spel voor te kunnen komen." Tegen Anderson kwam de Westlander 4-2 voor maar verloor uiteindelijk met 4-5, tegen Steve Lennon wist de Nederlander met 5-2 te winnen terwijl Van Duijvenbode kampt met veel pijn.

"Ik heb gegoogeld en de blessure kan wel tot 2 jaar of langer duren; het doet veel pijn! Natuurlijk hoop ik eerder van de problemen af te zijn. Ik draag een schouderbrace (stabilisator), en dat voelt redelijk. Ik hoop dat ik ermee kan trainen. De afgelopen maanden heb ik tussen de 3000 en 5000 euro geïnvesteerd in fysiotherapie om mijn schouder zo goed mogelijk te behandelen. Het valt niet mee, en het frustreert me dat ik mezelf niet 100% kan geven."

Van Duijvenbode vervolgde aangedaan: "Als ik in de spiegel kijk, zie ik mijn blessure duidelijk, waardoor ik me serieus zorgen maak. Ik zal alle tv-toernooien die ik mag spelen blijven spelen, maar de Pro Tour moet ik voorlopig laten schieten."

"Mijn doel is tegen Luke Humphries mijn eigen legs in vijf beurten te behouden en te loeren op één, maximaal twee breaks." Van Duijvenbode is strijdbaar en zal maandagavond de vierde wedstrijd tegen Luke Humphries spelen.

Hieronder het volledige interview met Dirk van Duijvenbode:

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws