Paddy Power zet controversiële darttruc op touw voor prostaatkanker bewustwording PDC
PDC

Paddy Power zet controversiële darttruc op touw voor prostaatkanker bewustwording

Paddy Power zet controversiële darttruc op touw voor prostaatkanker bewustwording

Eerder deze week zorgde de ondeugende Ierse bookmaker voor controverse in de wereldwijde dartgemeenschap toen de nieuwe sponsors van het World Championship aankondigden dat ze zich hadden bemoeid met het geliefde bord.

Het bedrijf beweerde het bed voor de triple 20 van traditioneel rood naar groen te hebben veranderd, slechts twee weken voor de feestelijke sportgelegenheid die wordt bekeken door een wereldwijd publiek van miljoenen en die op 15 december van start gaat in het Alexandra Palace in Londen.

Echter, Paddy Power, de Professional Darts Corporation (PDC) en Prostate Cancer UK hebben vandaag een gezamenlijke verklaring uitgebracht waarin het ware doel van de GROTE 180-campagne wordt onthuld.

De baanbrekende samenwerking betekent dat Paddy Power £1.000 doneert telkens wanneer een 180 wordt gegooid tijdens het 16-daagse toernooi, wat betekent dat de triple 20 rood zal blijven, en de leidende organisatie voor de gezondheid van mannen krijgt het groene licht!

Bovendien bundelen de bookmaker en de PDC hun krachten en gebruiken ze al hun kanalen om 180.000 fans, volgers en klanten in het VK uit te dagen om de online risicotester van Prostate Cancer UK te gebruiken via prostatecanceruk.org/180-risk.

Met 901 maximale scores tijdens het toernooi van vorig jaar, wordt gehoopt dat dit record zal worden verbroken bij het evenement van 2023/24, wat een mogelijke donatie van £1 miljoen aan Prostate Cancer UK betekent, een transformerend bedrag voor het goede doel dat uiteindelijk levens zal redden.

"We willen ons officieel verontschuldigen als we Peter Wright, Michael van Gerwen of een van de andere professionele spelers deze week onnodige stress hebben bezorgd. Maar als het hun aandacht heeft getrokken en slechts een fractie van het publiek dat darten heeft, dan was het allemaal de moeite waard", aldus Paddy Power, woordvoerder van het gokmerk dat dit jaar het toernooi sponsort.

"1 op de 8 mannen loopt risico op prostaatkanker, dus ons doel is om hen vol in de roos te raken met de GROTE 180-campagne die deze kerst niet te missen zal zijn", voegde Power eraan toe.

Matthew Porter, Chief Executive van de PDC, sprak over de nieuwe samenwerking, die de grootste ooit in zijn soort in de sport is: "Toen onze nieuwe sponsors Paddy Power voorstelden om onze spelers twee weken voor het toernooi in de maling te nemen om de aandacht van het publiek te trekken, klonk het als een groot risico.

"Uiteindelijk was het een risico dat we bereid waren te nemen als dit betekent dat de miljoenen mannen die zullen afstemmen op het World Darts Championship, samen met hun dierbaren, worden aangemoedigd om 30 seconden de tijd te nemen om hun risico te controleren."

Voorafgaand aan de 30e verjaardag van het eerste PDC World Championship was het passend dat de winnaar van 1993/94 Dennis 'The Menace' Priestley de campagne lanceerde. De 73-jarige werd behandeld voor prostaatkanker nadat hij in november 2007 was gediagnosticeerd. Hij wordt gesteund in de campagne door de tweevoudig wereldkampioen Peter "Snakebite" Wright, die de Sid Waddell Trophy in 2020 en 2022 omhoog hield.

De flamboyante Schot draagt het 'Man of Men'-embleem van het goede doel op zijn kraag bij elk toernooi uit solidariteit met vrienden die zijn getroffen door de meest voorkomende kanker bij mannen.

Priestley, in de Hall of Fame van de PDC, zei: "Bijna alle kankers kunnen worden overwonnen als ze op tijd worden ontdekt, ook prostaatkanker. Ik ben het bewijs dat als je het vroeg genoeg laat diagnosticeren, je het kunt verslaan."

Wright voegde eraan toe: "Als man boven de 50 is het zo belangrijk om je risico op prostaatkanker te kennen, en ik spreek namens alle spelers die dit jaar meedoen door te zeggen dat we mikken op zoveel mogelijk triple 20's als onderdeel van Paddy Power's DE GROTE 180-campagne.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws