PDC-tourkaartrace: 34 spelers, waaronder 6 NL-ers en 3 Belgen verliezen hun PDC-tourkaart PDC
PDC

PDC-tourkaartrace: 34 spelers, waaronder 6 NL-ers en 3 Belgen verliezen hun PDC-tourkaart

PDC-tourkaartrace: 34 spelers, waaronder 6 NL-ers en 3 Belgen verliezen hun PDC-tourkaart

Het PDC WK nadert zijn einde. Inmiddels is de strijd om het behoud van PDC-tourkaarten gestreden. Voor aanvang van het toernooi wisten al vier Nederlanders en twee Belgen dat ze hun PDC-tourkaart zouden verliezen. Verschillende andere spelers waren afhankelijk van hun eigen prestaties of prestaties van anderen.

Danny Jansen, Jimmy Hendriks, Damian Mol en Luc Peters zullen, net zoals Brian Raman en Tony Martinez terug naar PDC Q-School moeten, indien ze volgend jaar weer volledig op de PDC Pro Tour actief willen zijn. Martijn Kleermaker, Mario Vandenbogaerde en Kevin Doets stonden voor aanvang van het PDC WK nog net in de top 64. Martijn Kleermaker en Mario Vandenbogaerde zijn buiten de top 64 gevallen. The Dutch Giant heeft al besloten niet naar PDC Q-School te gaan. Super Mario zal terug moeten naar PDC Q-School om op de Pro Tour te mogen blijven. Onder de spelers die hun PDC-tourkaart verliezen vallen ook spelers, die al jaren het PDC-circuit aflopen of een PDC-tourkaart wonnen na jaren in de top van de WDF meegedraaid te hebben. Zo zullen onder anderen Darius Labanauskas, Scott Waites, Richie Burnett, Jeff Smith, Joe Murnan, James Wilson en Ross Montgomery in januari naar Kalkar of Milton Keynes af moeten reizen om hun PDC-carrière een vervolg te kunnen geven.

Luke Littler heeft de top 64 van de PDC weten te betreden na zijn magistrale optreden in Alexandra Palace. Hierdoor gaat de PDC-tourkaart die hij via de PDC Development Tour had verdiend naar de volgende hoogst geklasseerde speler zonder PDC-tourkaart op de PDC Development Tour. De Noord-Ier Nathan Rafferty is mogelijk de enige Noord-Ier die opgelucht was na de nederlaag van Brendan Dolan, want hij is hierdoor de tweede speler naast Wessel Nijman die via deze weg in ieder geval de komende twee jaar de Pro Tour af mag lopen.

De volgende spelers verliezen hun PDC-tourkaart, gerangschikt op plek op de PDC Order of Merit:
Martijn Kleermaker
Steve Lennon
Mario Vandenbogaerde
Radek Szaganski
Connor Scutt
Danny Jansen
Darius Labanauskas
Scott Waites
Richie Burnett
John O'Shea
Jules van Dongen
Ted Evetts
Jeff Smith
Rusty-Jake Rodriguez
Lewy Williams
Krzysztof Kciuk
George Killington
Brian Raman
Jimmy Hendriks

Bradley Brooks
Jose Justicia
Joe Murnan
James Wilson
Ross Montgomery
Tony Martinez
Darren Webster
Shaun Wilkinson
Devon Petersen
Damian Mol
Luc Peters

Kevin Burness
Jamie Clark
Nick Fullwell
Vladimir Andersen

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws