Raymond van Barneveld triomfeert in spannende wedstrijd tijdens tweede sessie van Euro Tour PDC
PDC

Raymond van Barneveld triomfeert in spannende wedstrijd tijdens tweede sessie van Euro Tour

Raymond van Barneveld triomfeert in spannende wedstrijd tijdens tweede sessie van Euro Tour

Het 2024 NEO.bet European Darts Open is vrijdag van start gegaan in Leverkusen, waar de Ostermann-Arena het toneel vormt voor het achtste PDC European Tour-evenement van het jaar. In de tweede avondsessie liet Raymond van Barneveld opnieuw zien waarom hij een ware dartslegende is. Zijn overwinning tegen de Pool Krzysztof Ratajski was een van de hoogtepunten van de avond.

Van Barneveld vecht zich terug naar gelijkspel

Van Barneveld begon de wedstrijd met een sterke leg, waarin hij met een 16-darter de stand op 1-1 bracht na een openingsleg van Ratajski. De Hagenaar pakte daarna de leiding door een break te forceren via dubbel 5. Toch moest hij die voorsprong snel weer prijsgeven, want Ratajski sloeg direct terug in de vierde leg en bracht de stand weer gelijk.

De Pool liet zien dat hij ook niet voor niets op het podium stond en zorgde met een indrukwekkende 112 finish voor een 3-2 voorsprong. Van Barneveld bleef echter strijden en met een knappe 71 check-out bracht hij de stand weer in evenwicht in de zesde leg.

Het was een wedstrijd waarin de spanning te snijden was. Ratajski toonde opnieuw zijn klasse met een 85 finish, waardoor hij weer op voorsprong kwam met 4-3. Maar de Nederlander liet zich niet uit het veld slaan en trok de stand weer gelijk, ditmaal met een indrukwekkende 13-darter.

Beide spelers hielden vervolgens hun eigen leg vast, wat resulteerde in een beslissende leg. De druk was voelbaar voor beide darters, maar het was Ratajski die een slippertje maakte. Hij slaagde er niet in om in vijf beurten uit te gooien, en dat moment van zwakte werd genadeloos afgestraft door Van Barneveld. De Nederlander maakte het af met een solide 64 finish en sleepte daarmee de overwinning binnen met een eindstand van 6-5.

Andere hoogtepunten van de avond

Naast de spannende wedstrijd van Van Barneveld waren er nog meer boeiende partijen in de tweede sessie van de avond. Callan Rydz kreeg een vrije doorgang naar de volgende ronde doordat zijn tegenstander, de Duitser Nico Kurz, zich wegens ziekte moest terugtrekken. Verder wist Benjamin Pratnemer een nipte overwinning te boeken op Kevin Troppmann met een score van 6-5. Ook Owen Bates kwam sterk voor de dag door Joe Cullen met 6-4 te verslaan.

Uitslagen avondsessie:

Benjamin Pratnemer (80.66) 5-6 (78.32) Kevin Troppmann

Owen Bates (87.4) 6-4 (85.45) Joe Cullen

Raymond Van Barneveld (96.6) 6-5 (96.92) Krzysztof Ratajski

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws