Veenstra door naar derde ronde International Darts Open, Van Duijvenbode en Van Veen uitgeschakeld in ronde 2 PDC
PDC

Veenstra door naar derde ronde International Darts Open, Van Duijvenbode en Van Veen uitgeschakeld in ronde 2

Veenstra door naar derde ronde International Darts Open, Van Duijvenbode en Van Veen uitgeschakeld in ronde 2

De derde Europese PDC tour is op zaterdagavond toe aan de tweede ronde van het International Darts Open in Riesa.

In die tweede ronde stonden drie Nederlanders: Richard Veenstra, Dirk van Duijvenbode en Gian van Veen. Veenstra maakte indruk met een ruime 6-2 overwinning tegen de nummer 1 geplaatst Dave Chisnall. Daarmee bereikte de Nederlander voor het eerst de laatste 16 van een Eurotour.

Van Duijvenbode vocht zich nog terug van een 1-5 achterstand tegen Gabriel Clemens maar moest uiteindelijk toch naar huis na een 4-6 nederlaag. Van Veen speelde een spannende partij tegen Rob Cross maar kwam in de elfde en beslissende leg tekort en delfde het onderspit tegen de wereldkampioen van 2018.

Eerder op de avond was het Ricardo Pietreczko die voor eigen publiek in een beslissende leg van James Wade won. Later zagen we een ontketende Martin Schindler die met ruim 105 gemiddeld ook voor eigen publiek won, tegen Joe Cullen.

Titelverdediger Gerwyn Price boekte een prima 6-4 overwinning op Brendan Dolan met een gemiddelde van bijna 97. Vervolgens overleefde Cameron Menzies twee matchdarts tegen Josh Rock en boekte een emotionele 6-5 overwinning. Wereldkampioen Luke Humphries pakte daarna een eenvoudige 6-2 overwinning tegen José de Sousa.

Ricardo Pietreczko 6-5 James Wade
Dave Chisnall 2-6 Richard Veenstra
Joe Cullen 3-6 Martin Schindler
Gerwyn Price 6-4 Brendan Dolan
Josh Rock 5-6 Cameron Menzies
Luke Humphries 6-2 José de Sousa
Dirk van Duijvenbode 4-6 Gabriel Clemens
Rob Cross 6-5 Gian van Veen

Richard Veenstra (95.77) 6-2 Dave Chisnall (96.27)
Met een 15-darter pakte Veenstra meteen de break voor de 2-0 voorsprong. Chisnall brak echter meteen terug en maakte via een 73-finish 2-2. Daarna was het weer aan Veenstra om twee legs op rij te winnen die er met een 76-finish 4-2 van maakte. De Nederlander pakte ook leg 7 en via een 68-finish werd het een 6-2 overwinning voor Veenstra met name dankzij een finish percentage van maar liefst 75 procent.

Gabriel Clemens (93.96) 6-4 Dirk van Duijvenbode (83.79)
Van Duijvenbode ontsnapte in de eerste leg na missers van Clemens, waarna het omgekeerde gebeurde in leg 2 en het 1-1 stond. Via een 62-finish brak de Duitser in leg 3 en verzilverde die break voor de 3-1 voorsprong. Met een 104-finish maakte Clemens er zelfs 4-1 van en na een 14-darter werd het 5-1. Na twee gemiste matchdarts van de 'German Giant' werd het nog 5-2 en na een 15-darter van de Nederlander werd het zelfs 5-3. Clemens miste nog eens een matchdart, op de bullseye, waarna Van Duijvenbode 5-4 maakte. Met een 72-finish maakte Clemens het in leg 10 dan toch nog af.

Rob Cross (91.76) 6-5 Gian van Veen (91.50)
Van Veen pakte meteen de break en maakte er met een 13-darter 2-0 van. Cross maakte niet veel later met een 13-darter echter weer gelijk bij een stand van 2-2. Met een 72-finish brak de Nederlander vervolgens weer voor een 3-2 voorsprong en Cross maakte de break meteen weer ongedaan voor 3-3. Vervolgens werden eindelijk de eigen legs gehouden en stond het 4-4 en twee legs later ook 5-5. In de elfde en beslissende leg gooide Van Veen echter te weinig trippels waarna Cross met zijn vijfde matchdart de overwinning pakte.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws